Detaylar
Kim cevapladı?MrSecurity
Başarılı
Plansız altyapı ve plansız sulamadan kaynaklı olabilir bu ekonomik koşullarda evdeki su tüketiminden olmayabilir direkt. Maden vs. içinde su planlı kullanılmalı. Sanayi ve kolları çok su tüketiyor ülkemizde.
Yangınlarla ilgisi yok, tamamen bilinçsiz kullanımSuların bitmesinden ziyade yangınlardan dolayı kesinti oluyor diye biliyorum.
Blackraven
Üstün
Eşek gibi bilinçsiz sulama yapan çiftçiler ile hayvan gibi su kullanan proseslere sahip sanayiler ile uğraşacaklarına milletin evdeki suyunu kesiyorlar.
AyranWarrior
Çalışkan
@Blackraven hocama katılıyorum. Aşırı su tüketen sanayi ve tarım alanlarının suyunu kıssalar kökten çözülür.
Size bir tüyo vereyim. Bir yer ne kadar gelişmiş ise o kadar gelişmemiştir. Gelişmiş şehir dersin,su kesintisi,berbat kokular vardır.Yine gelişmiş şehir dersin,bu sefer çarpık kentleşme gece kondulasma vardır. Türkiye içinde değil ABD,Avrupa hepsinde geçerliİzmir'in suyu bitiyor. Planlı su kesintileri başladı, özellikle turistik ve kırsal bölgelerde 4 ila 6 saat kesintiler yaşanıyor. Sizce ne yapılabilir, düşünceleriniz neler?
Ülkemizdeki bu bencillik bitmeden olmaz adam geleceğini düşünmüyor biterse bitsin ben zaten ölürüm diyor. Ayrica ülkemiz cahil bir ülke olduğu için suyun önemini hala anlamış değiliz. En basitinden tıraş olurken, dişini fırçalarken suyu kapatmayan belli milyonlarca insan var önce ilk adimlar atılmalı devamı halka bu konuda eğitimler, konferanslar verilerek olmalı. Bana göre Türkiye'de gerçekten bir kuraklik olmadan insanlar böyle laflarla akillanmaz.
Astronotarda
Üstün
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle İzmir'de bilinçsiz ilaç kullanımları da var, bu sebeple farklı ekim alanları da ilaca maruz kalıyor diğer çiftçi kullanmasa bile. Su resmen boşa gidiyor kısacası. Bu yüzden evdeki sular kesiliyor. Su olsa bile çok kireçli oluyor zaten, önceden İzmir'de çeşme suyu içilebiliyordu fakat 4-5 yıldır hazır su kullanıyorum ben. Bazı insanlar belki daha erken bile başlamıştır bilmiyorum.Eşek gibi bilinçsiz sulama yapan çiftçiler ile hayvan gibi su kullanan proseslere sahip sanayiler ile uğraşacaklarına milletin evdeki suyunu kesiyorlar.
Yangınların etkisi de var ama asıl sebep barajların kuruyor ve suyun bitiyor olması. Çeşme'deki baraj kurudu bile. Yağmur yağmıyor zaten uzun zamandır, baharda bile zor yağdı.Suların bitmesinden ziyade yangınlardan dolayı kesinti oluyor diye biliyorum.
Ayrıca şunu da belirtmem lazım, İzmir insanı kadar bencil bir insan yok. İnsanlara öneri sunup tavsiye verseniz bile bunu düşmanca algılıyorlar hatta arkadaşlıklar bile bitebiliyor böyle saçma bir sebepten ötürü. İzmir'de yaşayan varsa tavsiyem bir an önce uzaklaşmanızdır. (İzmirli bir kişi olarak söylüyorum bunu.)
Yeni konular
-
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-