20951

Uzman
Cihaz
Galaxy J7 Prime
Cihaza LineageOS 18.1 Android 11 kuracağım.

Cihaza MindTheGapps kuracağım hafif bir GApps paketi çok kastırmasın diye.

TWRP 3.6 kullanacağım.

Ama bazı sorularım var:

1. TWRP'yi silmek istiyorum. Recovery yerine ise stok ROM'un içindeki recovery. IMG'yi AP kısmından geri yüklemek istiyorum format atmak vs alıştığımız gibi olsun. Bu çalışır mı?
  2. Aynı ROM'u kullanan hocalarım varsa, çok önemli bir bug vs var mı? Buglar neler? Cihaz akıcı mı? Pil nasıl? Bunları merak ediyorum zaten amacım cihazın ömrünü uzatmak.
Sorularım bunlar. İyi Sosyaller.

Cihaza LineageOS 18.1 Android 11 kuracağım.

Cihaza MindTheGapps kuracağım hafif bir GApps paketi çok kastırmasın diye.

TWRP 3.6 kullanacağım.

Ama bazı sorularım var:

1. TWRP'yi silmek istiyorum. Recovery yerine ise stok ROM'un içindeki recovery. IMG'yi AP kısmından geri yüklemek istiyorum format atmak vs alıştığımız gibi olsun. Bu çalışır mı?
  2. Aynı ROM'u kullanan hocalarım varsa, çok önemli bir bug vs var mı? Buglar neler? Cihaz akıcı mı? Pil nasıl? Bunları merak ediyorum zaten amacım cihazın ömrünü uzatmak.
Sorularım bunlar. İyi Sosyaller.
Evet çalışır genel olarak xda uzerinde stabil sayılıyor A11 optimizasyon olarak iyi reneyin cihaz kaldırırsa kullanırsınız kaldirmazsa surum düşünürsünüz.

Los recovery yeterli, ve evet stabil.

Daha fazla performans istiyorsan overclock kernellere bakabilirsin.

Hayır kurulumdan sonra TWRP kalıyor ya onu stok ROM'daki ile aynı Recovery'e döndürmekten bahsediyorum. Şu an stok ROM'dan çikarttım ve tar haline getirdim roma bunu yükleyeceğim. Bir de yıllardır hep aynı şekilde format atmaya alıştığım için normal haline getiriyorum benim tercihim olarak. Ama hard reset vs düzgün çalışır mı onu merak ediyorum.

Overclock kernellerini nereden bulabilirim ve nasıl yüklerim?

Bu arada kurulum sonrası LineageOS'in kendi recovery menüsü geliyormuş. Ve TWRP veya başka recovery yüklesek bile olmuyormuş. Öyle araştırdım.

Hayır kurulumdan sonra TWRP kalıyor ya onu stok ROM'daki ile aynı Recovery'e döndürmekten bahsediyorum. Şu an stok ROM'dan çikarttım ve tar haline getirdim roma bunu yükleyeceğim. Bir de yıllardır hep aynı şekilde format atmaya alıştığım için normal haline getiriyorum benim tercihim olarak. Ama hard reset vs düzgün çalışır mı onu merak ediyorum.

Overclock kernellerini nereden bulabilirim ve nasıl yüklerim?

Bu arada kurulum sonrası LineageOS'in kendi recovery menüsü geliyormuş. Ve TWRP veya başka recovery yüklesek bile olmuyormuş. Öyle araştırdım.
Evet lineageos'ta file encryption var ve twrp'de yok ondan ötürü olmuyor twrp görmüyor yani. Multidisabler execute attığında da görmüyor maalsef.
Overclcok kernelleri araştırman lazım.