Konudan sapmadan anlatacağım, Jahrein hakkında söylenen "herkese dava açıyor" diye bir şey yok, birisi uydurmuş herkesinde işine geldiği için böyle yayıldı.
Adamın yaptığı tek şey karşılığını vermesi, insanların çoğu buna kuduruyor, adamı sevmeyenlerin çoğunluğu, ona küfür/hakaret edildiğinde yanına kalmasını istiyor, sen şişko mu dedin, o da sana aynı şekilde cevap verir, sen ona küfür mü ettin, küfür hafifse dava açmıyor zaten, o da sana küfür ediyor, bunu zaten Jahrein kendisi söylüyor, Amerika'daki gibi bir ifade özgürlüğü istiyorum diye.
Asıl konuya gelirsem, dava açtığı insanlar "işte ben şişko dedim, git biraz zayıfla dedim diye ban dava açacakmış" diye bir şey yok, açsa zaten mahkemelerce bir ceza çıkmaz, bunu herkes biliyor ve etik olan bu, dava açtığı insanlar gerçekten kötü niyetli insanlardır, zaten Türk mahkemeleri tarafından da çoğu davayı kazanıyor, namusuna, karısına, doğmuş ve daha doğmamış çocuklarına, ailesine ağıza alınmayacak küfürleri edenlere, panelleyenlere, hakkında yalan yanlış iftira atanlara, gerçekten başkasının başına gelse katil olacak ya da onuruna yediremeyip canına kıyacak durumlara dava açıyor, en doğal hakkıdır, az bile yapıyor, cinayet işlemediğine şükredin, bu arada tek yaptığı fikirlerini özgürce dile getirmek.
Bir de kazandığı davaların çoğunda da HGB çıkıyor ya da yurt dışından dijital suç işlendiği için yine bir şey olmuyor, yani yine yanlarına kalıyor.
@Paper.C, "Kanser değil" dediğiyle ilgili laflar var, asılsız mı yoksa doğru mu? Kaynak varsa paylaşırsan sevinirim.