Karşı davadan kastım ayrıca karşılık olarak dava açmak zaten. "Karşılık olarak dava açmak" anlamında. Cevap vermek.

Ayrıca senin o bahsettiğin madde de bu konu genelinde muğlak. Jahrein kendisini nasıl savunacak biliyor muyuz? Adam bunları yapıyorsa arkasındaki konuya uzman avukatlarına güveniyor. Recep Baltaş da karşılık vermiyorsa bir bildiği vardır.

İkisi de çocuk değil. Mahkemelerle ve davalarla daha önce uğraşmış kişiler. İkisinin de avukatları vardır, en azından Jahrein'de bu tür küfür konusunda uzman avukat çok vardır :D
Madde aslında muğlak değil. Somut olayda aşağı yukarı gözlemlenebiliyor, Elbette Recep Baltaş Reşit birisi, alacağı kararı kendisi bilir. Sadece burada onun haklarını açık açık belirttim. Bir sosyal medya açık açık bu şekilde şahsına hakaret etme hakkı yok. Bunu mevzuatta gösterdim sadece.
Ben senin kadar hakim değilimdir elbet, işim değil. Akşam peder gelsin, vereceği net cevabı iletirim buradan. Emekli özel yetkili savcı kendisi. Şu anda da hukuk bürolarına danışmanlık yapıyor. Yani hukuk konularına hakim değilim ama evde literally hakim var, merak etme:hehehe:
Babanın sahip olduğu makam yüksek bir makam eğer ki dediğin doğru ise. Hakkında olumlu yada olumsuz yorum yapmayacağım kim olduğunu tanımadığım için.

@Yagami Light, benim de düşündüğüm gibi cevap verdi kendisi. Küfür davası ayrı bir suç ve dava, KVKK ihlali ayrı bir suç ve dava olur.

Benim yorumum:
Diyorsun ki "başka bir dava konusunu haksız olarak önüne sunamaz" ki burada öyle bir iddia zaten yok. Jahrein'in burada yaptığı "ben küfür davasını göze alıyorum, cezamı kabul ediyorum peki sen KVKK davasını göze alabilir misin?" demek. Ben 100 lira veririm sen 1000 lira verirsin diyor. Ben hiç ceza almam, hiç suçum yok demiyor.

Kendisine açılacak olan davada çocuk gibi "iyi de o da bana KVKK ihlali yaptı" diye kendini savunmak gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Zaten hukuk böyle yürümez, buradaki herkes o kadarını biliyordur. Burada hakkın kötüye kullanımı gibi bir durum yok, Recep Baltaş hukuken bir suç işledi.

Bu Jahrein'in sözlerinden ve hareketlerinden benim anladığım tabi. Yoksa Jahrein'in arkasındaki avukat bu konularda uzman, senden de benden de iyi biliyordur. Adam küfür davalarıyla popüler zaten. Senin dediğin gibi bir durum olsa Jahrein'i engellerdi, uyarırdı "bak yanlış biliyorsun, o işler öyle değil" derdi.

Bir sosyal medya açık açık bu şekilde şahsına hakaret etme hakkı yok. Bunu mevzuatta gösterdim sadece.
Tabi ki yok. Olduğunu iddia eden de yok zaten. Jahrein masum diyen kimse yok. Sen bana küfür etsen benim sana vurma hakkım olur mu? Olmaz.

Son düzenleme:
Ekosistemi bu şekilde, Recep Baltaş olmasa başkasını bulurdu sövecek drama yaratacak. Adalet sisteminin kötü olduğunu biliyor ve bunu kullanarak ekosistemini devam ettiriyor, kendisi de bu sistemden etkilendi ve haksızlığa uğradı fakat akıllanmış gibi durmuyor.
İzleyip sevenin akli dengesinden şüphe duyarım.