Rehber Japon araçlar ve herkese hitap etmeyen yönleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Eagles
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 534
  • Etiketler Etiketler
    araçlar

Bunlardaki 1.5 hibrit motor Corolla'daki hibrit olmayan 1.5 motorla ayni mi? Ayniysa Toyota'ya yakismayacak seviyede sorunlu ve kalitesiz bir motor cunku. Ilk partlarinda yaygin olmak uzere yatak sariyor. 3 silindirli zaten.

Tüm markalar eklemeye başladı oreki hocam. Mantıklı bir karar.

Katılıyorum. Araç kullanırken aşırı dokunmatik ekranlar, dikkat dağıtıcı. Wag grubu bile dokunmatik medya tuşlarından vazgeçti. Tekrardan geri döndüler geleneksel butonlara yavaş yavaş. Özellikle klima, teyp, flaşör ve diğer önemli buton grubu geleneksel olmalı. Hepsi birbirine benziyor artık.

@Görkem Say

Yok aynı motor değil, kodları dahi farklı. Yatak sarma problemi bilinen bir gerçek doğrudur. Toyota onun için spesifikasyonu özel yağ tavsiye ediyordu en son. Şu anda şikayetler ne durumda aktif olarak, bakmamız lazım. Yanlış hatırlamıyorsam yatak sarma dışında, başka şikayetlerde olabilir. 3 silindirli motorları genel olarak çok sevmem aslında.

Son düzenleme:

Toyota ve kitapcik farkli ve daha ince bir yag oneriyor, servis daha kalin bir yag koyuyor. Servise dedigin zaman da ulke sartlari - durumu vs. bizim haberimiz var Toyota ile gorustuk diyor. Arabalarin garantisine geldigin zaman onunla alakali net bir sey diyemiyorlar. Neticede 10 yil garantisi var sorun cikmaz diyorsun ama onda da servise tam guvenemiyorsun maalesef.

Rehber gene çok güzel. Araba arabadır, ele muhtaç etmesin yeterli. Japon araçlarını pek sevmem ama çok rüzgar sesi ve yol sesi alırlar, piyasaları da gereksiz yüksek. Neredeyse hiç arıza vermemeleri normal çünkü basit motorlar üretiyorlar genelde atmosferik+manuel kombosu yani. CVT şanzımana bir türlü alışamadım sonsuz vites olayı saçma geliyor bana. Parça kaliteside fransızlar kadar kötü değil ancak alman kadar iyi de değil. Bu dediğim şeyler 2000-2015 arası araçlarda geçerli. Bu tarihlerden sonra çıkanlar hakkında çok bilgim yok ve fazla kullanmadım.

2020'den sonra Almanlar tam gaz asagiya gidiyor maalesef ozellikle ic mekan ve parca kalitesinde. VW grubunun Dunya capindaki satislari da bunun kaniti. BMW'yi ayri tutuyorum digerlerinden.

Lexus öyle bir marka ki çoğu Japon tabusu ile ters düşüyor. TR de pass-çöp e tapmaya devam etsinler gurmeler için Lexus piyasası sabit kalıyor.

Neyse Lexus modellerini çok övmeyelim. Piyasası yükselir falan millet Audi, BMW, Mercedes modellerinden devam etsin.

Honda ile doğup büyüyen birisiyim. Çocukluğum 2005 model bir Jazz'la geçti. Yine 2017 senesinden beri sıfır kilometre olarak aldığımız Civic 1.6 executive paket aracı kullanmaktayım. Fanboyluk tavan yani ona göre okuyun

Dileyen olursa bu aracın 9 yıllık geniş incelemesini de yayınlayabilirim.

Araç 2020'ye kadar 15 bin kilometredeydi. 2020'den sonra ben binmeye başladım.

Fabrika çıkışlı olarak benzinli olan araca Ağustos 2023'te 68 binde iken brc Platinum LPG kiti taktırdığımı belirteyim. Araç 112 binde ve bunun 95 binini rahat ben yapmışımdır.

Kendi açımdan bu aracın artı ve eksilerini ufaktan sıralamam gerekirse:

+ 9 yaşına girmesine birkaç ay kaldı, kaç kere arıza yaptı? Sıfır.

+ Döneminde donanım olarak en dolu araçlardan birisiydi, bugün Android 4.2'de kalan orijinal ekranı Android 16 yüklü telefonumla Android Auto'yu sorunsuz ve sıfır kasma ile çalıştırabiliyor. Bu aracın multimedyası 2015'te Amerika'da kullanılmaya başlandı

+ CVT şanzıman şehir içinde çok büyük bir nimet. Şanzımanı amacına uygun kullanıp memnun kalmayan insan yok. Çok sorunsuz.

+ 20 yıldır kullanılan 1.6 125HP motor ve CVT şanzımana rağmen arabanın reflekslerine ayak uydurmaya başlayınca çekiş ve gidiş
Konusunda asla sıkıntı yaşamıyorsunuz. Güç istediğinizde araç size gücü veriyor.

+ Benim gibi aracın sağı soluyla uğraşmayı sevenler için biçilmiş kaftan. Yapboz gibi araba, Japon'ların en sevdiğim özelliği. Dengi Alman veya Fransız araçlarında sağı solu kırmadan kapı trimi bile sökemezken ben bu aracın sökmediğim yeri kalmamasına rağmen kırılan bir parçası olmadı.

+ Araba LPG ve CVT şanzıman ile yakıtı kokluyor. 34 litre LPG ile Mayıs ayında Ankara-Bursa-İstanbul yapmışlığım var.

+ Çok güzel modifiye ediliyor, Japon araçların %50'si böyle

+ Yedek parçaları her yerde var. Sağında solunda gözünüze çarpan bir şeyi canınız sıkılınca değiştirmek isterseniz sanayide asfalt yolun ortasında bile bulabilirsiniz.

+ Bugün hala çoğu araçta opsiyon olarak sunulan birçok donanım bu aracın orta paketinde bile standart.

+ İç kondisyonu kolay eskimiyor.

+ Araca özellik eklemek, her yeri rahatça söküp takabildiğinizi için, çok kolay.

+ Daha sayamadığım ve arabayı her satmaya karar verdiğimde beni vazgeçirecek onlarca sebep.

Eksilere gelelim, can yakıcı noktalar maalesef var:

- Öncelikle kimse tarafından bilinmeyen bir sorunla başlayalım. 2006'dan beri kullanılan motor 40-50 bin kilometrelerden sonra %100 ihtimalle yağ eksiltiyor. 10 bin kilometrede 100-500ML civarı bir eksiltmeden söz ediyoruz. Yağ yakma durumu yok ancak kaybolan yağ ya buharlaşıyor ya da motor bloğu duvarlarına yapışıyor. Hiçbir problem teşkil etmeyen bu sorun çoğu atmosferik arabada var ancak bu araç o kadar sorunsuz biliniyor ki 40 yıllık Japon ustaları bile bu duruma itiraz edebiliyor. Bu durumun en büyük kaynağı motorun 0-20 gibi inanılmaz ince bir yağ kullanması. Eskiyen FD6 ve FB7 modellerine ustalar artık 10-40 koymaya başladığı için bu sorun ortadan kalkıyor, hiç bilinmeme sebebi de bu.

- Aracın şarj sisteminde kullanılan parçalar zayıf. Özellikle alternatör kayışının bağlı olduğu gergi kütüğü %90 ihtimalle 60-70 bin kilometrelerde bilye kısmından gres sızdırıyor. Bu gres tükendiğinde sorun avare bilyalarından klima kompresör bilyasına kadar zarar verebiliyor. Aracın alternatör kayışını eskimemiş olsa bile değiştirmek, gerektiğinde avare bilyalarını ve gergi kütüğünü mutlaka kontrol ettirmek gerekiyor.

- Aracın içinde trim seslerinden oluşan bir müzik orkestrası var. Würth ile anlaşma imzaladım, silikon sprey sponsorum oldular.

- Kaporta ve boya zayıf. Aracın güvenliğine etki etmese bile ufak kazalarda veya sürtmelerde bile canınız sağlam sıkılıyor.

- Araç muhtemelen yalıtım malzemeleri icat edilmeden önce tasarlanmış, yoksa bu kadar kötü yalıtım imkansız. Öbür türlü Japonya'da yalıtım malzemesi krizi var da biz mi bilmiyoruz?

- Aracın şarj sistemi gibi elektrik sistemi de azıcık zayıf. Yine has Japon özelliği.

- Orijinal yedek parçaları el yakıyor.

Aklıma başka gelmedi.

Sonuç olarak araçtan çok memnunum. Eksiler beni etkilemiyor.

Araba dediğin Japon'dur, gerisi ekonomik aksiyondur. Benim gibi memur çocukları her zaman Toyota ve Honda sevmeye devam edecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…