Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Şöyle bir restorana gideceğim, ilk kez gidiyorum bu arada uzun zamandır istiyorum 2 kişi gideceğiz. Çok ama çok kararsız kaldık ne yiyeceğimiz hakkında. Sushi kesin alacağız, ancak ben bir yandan noodle, Çin mantısı tarzı şeyleri de denemek istiyorum. Karides severim. Ördekli noodle falan var. Cızlayan karides falan var buharda mantı var zaten kararsız bir insanım cidden seçemedim bir türlü.

Dumpling yani Çin mantısı bizimkine oldukca benzer ama daha büyük ve yogurtla deglde soya sosu ile yeniyor. Gyoza da Japon mantısı, o da benzer, Turk mantisina daha yakin hatta.

Katsu şnitzele benziyor.

Yakitori de tavuş şiş.

Ramen et suyuna erişte çorbası.

Yumurtalı pilavda fena değil. Pilava sebze, tavuk ya da karides vb de ekliyorlar.

Bunlar Turk yemekleri ile oldukca benzer tadlari olan yemekler. Zor durumda birakmaz. Degisik tadlari ogrenmek guzel ama cok farkli olanlari ilk deneme olarak eve siparis verip deneme yapmak daha mantikli bence.

Bu arada sakin fortune cookie istemeyin, espri kabul edip gulmuyorlar.

Dumpling yani Çin mantısı bizimkine oldukca benzer ama daha büyük ve yogurtla deglde soya sosu ile yeniyor. Gyoza da Japon mantısı, o da benzer, Türk mantisina daha yakin hatta.

Katsu şnitzele benziyor.

Yakitori de tavuş şiş.

Rağmen et suyuna erişte çorbası.

Yumurtalı pilavda fena değil. Pilava sebze, tavuk ya da karides vb de ekliyorlar.

Bunlar Türk yemekleri ile oldukca benzer tadlari olan yemekler. Zor durumda birakmaz. Degisik tadlari ogrenmek guzel ama cok farkli olanlari ilk deneme olarak eve sipariş verip deneme yapmak daha mantikli bence.

Bu arada sakin fortune cookie istemeyin, espri kabul edip gulmuyorlar.

Nasıl ya :D peki menü olarak ne alayım sizce? Aklımda 1 2 fikir var ama emin olamadım.

Fortune cookie neden isteyemiyoruz, hep yemek istemişimdir :D

Haftada 1-2 kez Quick China yapıyoruz genelde eşimle.
Hiç Sushinn restoranından bir şey yemedim, benzer olanlardan birkaç şey önerebilirim.
Eğer güzel yapabiliyorlarsa;
Kesinlikle bir General Tavuk.
Szechuan, Kung Pao tavuk ve tatlı ekşi tavuk da iyidir, ancak iyi yapılırsa lezzetli olur. Kung Pao zaten aşırı acıdır.
Pilav önermem.
Karidesli Udon Noodle güzeldir. Udon Noodle, normal Noodle makarnasına göre daha kalın bir makarna türüdür.
Buharda çin mantısı güzeldir, deneyebilirsin.
Sushi olarak ilk defa deneyeceksen Rock'n Roll alabilirsin.

Ramen et suyuna erişte çorbası.
Ramen Japon mutfağından olduğu için, Sushinn kendi mutfağına dahil etmemiş.

Olsaydı, dana etli mantılı ramen önerecektim.

• Ördekli Noodle – 370 TL
  • Buharda Çin Mantısı – 290 TL
  • Ebi Tempura Roll (6’lı Karidesli Sushi) – 380 TL
  • Philadelphia Roll – 450 TL
    Toplam ≈ 1490 TL

• Kung Pao Dana Eti – 575 TL
  • Sebzeli Noodle – 325 TL
  • Ebi Tempura Roll – 380 TL
  • Kızarmış Çin Mantısı – 290 TL
    Toplam ≈ 1570 TL

• SET 2 (1540 TL)
  • Dynamite Shrimp – 360 TL
    Toplam ≈ 1900 TL

Haftada 1-2 kez quick China yapıyoruz genelde eşimle.
Hiç sushinn restoranından bir şey yemedim, benzer olanlardan birkaç şey önerebilirim.
Kesinlikle bir general tavuk.
Szechuan, kung pao tavuk ve tatlı ekşi tavuk da iyidir, ancak iyi yapılırsa lezzetli olur. Kung pao zaten aşırı acıdır.
Pilav önermem.
Karidesli udon noodle güzeldir. Udon noodle, normal noodle makarnasına göre daha kalın bir makarna türüdür.
Buharda Çin mantısı güzeldir, deneyebilirsin.
Sushi olarak ilk defa deneyeceksen rock'n roll alabilirsin.

Rağmen Japon mutfağından olduğu için, sushinn kendi mutfağına dahil etmemiş.

Olsaydı, dana etli mantılı rağmen önerecektim.

Ördekli noodle denemek istiyorum aslında ama bilemedim. Ben ilk kez sushi yiyeceğim. 2 kişiyiz, set alsak yanına buharda mantı falan mı söylesek acaba.

Hiç sushinn restoranından bir şey yemedim, benzer olanlardan birkaç şey önerebilirim.
Szechuan, kung pao tavuk ve tatlı ekşi tavuk da iyidir, ancak iyi yapılırsa lezzetli olur. Kung pao zaten aşırı acıdır.
Pilav önermem.
Karidesli udon noodle güzeldir. Udon noodle, normal noodle makarnasına göre daha kalın bir makarna türüdür.

Dedikleriniz menüde var mı bilmiyorum, çok kararsız bir insanım siz direkt bana bir menü verseniz onu yesem daha iyi aslında :D

• Ördekli Noodle – 370 TL
  • Buharda Çin Mantısı – 290 TL
  • Ebi Tempura Roll (6’lı Karidesli Sushi) – 380 TL
  • Philadelphia Roll – 450 TL
    Toplam ≈ 1490 TL

• Kung Pao Dana Eti – 575 TL
  • Sebzeli Noodle – 325 TL
  • Ebi Tempura Roll – 380 TL
  • Kızarmış Çin Mantısı – 290 TL
    Toplam ≈ 1570 TL

• SET 2 (1540 TL)
  • Dynamite Shrimp – 360 TL
    Toplam ≈ 1900 TL

Ördekli noodle denemek istiyorum aslında ama bilemedim. Ben ilk kez sushi yiyeceğim. 2 kişiyiz, set alsak yanına buharda mantı falan mı söylesek acaba.
İlk defa yiyeceksen o kadar Sushi önermem. Türk mutfağına uzak bir tat olduğu için genelde ilk defa yiyenlere fazla geliyor.
Ördek günleri yoksa (haftanın 1 günü ördek günü olur, o gün taze ördek eti çıkar) önermem. Taze olmadıktan sonra pek lezzetli olmuyor genelde.

Dedikleriniz menüde var mı bilmiyorum, çok kararsız bir insanım siz direkt bana bir menü verseniz onu yesem daha iyi aslında :D
Var, menüden bakıp söyledim zaten :)

Nasıl ya :D peki menü olarak ne alayım sizce? Aklımda 1 2 fikir var ama emin olamadım.

Fortune cookie neden isteyemiyoruz, hep yemek istemişimdir :D
Fortune cookie Amerikan mutfagi tatlisidir. Uzakdogu ile ilgisi yok. Yukarida benim bildiklerim var. Baskalari da yazar bildiklerini zaten. Bu arada sushi dedigin cok genis bir yelpaze. Tadlari birbirinden cok farkli olan onlarca cesidi var. Ilk defa "Sushi yiyeceğim" deyip cok memnun da olabilirsin ya da cok farkli bir tadla karsilasip "bu ne simdi?" de diyebilirsin.

Fortune cookie Amerikan mutfagi tatlisidir. Uzak Doğu ile ilgisi yok. Yukarida benim bildiklerim var. Baskalari da yazar bildiklerini zaten. Bu arada sushi dedigin cok genis bir yelpaze. Tadlari birbirinden cok farkli olan onlarca cesidi var. Ilk defa "sushi yiyeceğim" deyip cok memnun da olabilirsin ya da cok farkli bir tadla karsilasip "bu ne simdi?" de diyebilirsin.

Haklısınız, ancak genel olarak beğeneceğimi düşünüyorum, o tarz tatlara ilgim var.

Pilav önermem.

General tavuk.
Karidesli udon noodle
Buharda Çin mantısı.
Bir de rocky roll iyi olur mu sizce?

İlk defa yiyeceksen o kadar sushi önermem. Türk mutfağına uzak bir tat olduğu için genelde ilk defa yiyenlere fazla geliyor.
Ördek günleri yoksa (haftanın 1 günü ördek günü olur, o gün taze ördek eti çıkar) önermem. Taze olmadıktan sonra pek lezzetli olmuyor genelde.

Var, menüden bakıp söyledim zaten :)

Rock n roll aldık, california roll aldık. Çin mantısı ve kokteyl aldık. Mantı çok güzeldi sosla beraber. Sushilerden birer tane yiyip paket yaptırdık maalesef. California yine o kadar kötü değildi ama rock n roll maalesef zor yuttum. Aslında ben sushi yemeyecektim ama arkadaş ye dedi yedirtti. Yoksa et veya tavuk alacaktım dediğiniz gibi. Neyse, sonuç olarak deneyim oldu ve merakımı giderdim. Bir daha gidersem noodle veya et tavuk alacağım. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme: