hazernag

Yetkin
Müzik prodüktörüyüm. 2022 yılında ucuz ve kaliteli diye JBL510 BT almıştım ve ses kalitesi olarak denediğim en kaliteli kulaklıktı şakasız. Diğer JBL versiyonlarının hepsinde sırf bass'ı hissettirmek için tiz frekansları folloş etmişlerdi fakat dediğim gibi o dönemki JBL510BT aşırı derecede uygun fiyatlı olmasına rağmen, 10 bin TL bandındaki çoğu profesyonel kulaklıktan daha kaliteli ses veriyordu.

Bu aldığım JBL510 kırılmıştı ve Türkiye'de bu model artık satışa sunulmuyordu güvenilir yerlerde. Ben de babam İngiltere'de olduğu için oradan aynı modeli göndermesini istemiştim. Ve yine ses kalitesi çok güzeldi. Fakat bu gelen kulaklık geçenlerde yine kırıldı ve ben de Türkiye'ye yeniden gelen JBL510'u Mediamartk'dan satın aldım. Az önce denedim ve rezalet. Harbiden rezaletti. Fiyatı daha düşükken sesi daha kaliteli yapan JBL nasıl oluyor da fiyatı yükseltip ses kalitesini bozabiliyor anlamadım. JBL'e ait 5 model kulaklık denedim ve aralarından biri de 7 bin TL'lik stüdyo kulaklığıydı. Harbiden hepsinin ses kalitesi rezaletti eski JBL510 hariç.

Eğer sesten anlayan biriyseniz bana her frekans aralığı kaliteli olan bir kulaklık önerebilir misiniz?

2021'de aldığım JBL 510 BT'yi 3-4 defa elimde tamir ettim. Şarjı bitince bir daha sarj olmuyordu, acip tamir ettim ve hala sorunsuz kullanıyorum. Fiziksel olarak epey aşındı. Sonraki kulaklığım muhtemelen Anker SoundCore Space One olacak.

Kesinlikle haklısınız, eski kulaklığım olan 2021 çıkışlı JBL 560BT'den 2024 çıkışlı JBL 720BT'ye geçmiştim ve ses kalitesi artmak yerine azalıyor hatta ses yüksekliği seviyesi 560BT'yi geçemiyordu. İade edip Soundcore q11i satın aldım ve gayet memnunum. 2023 sonrası çıkartılan JBL modellerin hiç biri eski modellerin kalitesini yakalayamadı.

2021'den beri Anker Q10 kullanıyorum. Karda kışta, yağmurda çamurda, sporda, yolda, metroda, aklına gelebilecek her yerde en ağır şekilde kullanıldı. Hala sapsağlam. Ne ses kalitesinde ne de bassları vermesinde bir sorun oluştu.

Sporda çok yıprandığı için 4 yıl boyunca 2 kez pedleri değiştirdim o kadar.