fatih terim 1

Uzman
Driver yüklendiği zaman bilgisayarda çıkmıyor, connected sesi geliyor ama bilgisayarda görünmüyor.

Driver'ı kaldırdığım zaman bilgisayarda sorunsuz bağlanıyor ama kullanırken driver yüklendiği vaziyetteki ses ile aynı ses yüksekliğinde olmuyor, sesi daha kısık.

Bana donanımsal bir arızadan çok JBL QuantumENGINE tarafında bir sürücü/servis çakışması gibi geldi. Zaten yazılımı kaldırınca kulaklığın sorunsuz çalışması da bunu destekliyor gibi.

Başlat > Hizmetler'e girip QuantumENGINE Service hizmeti çalışmıyorsa başlatın, çalışıyorsa da yeniden başlatın. Başlangıç türünü de otomatik yapabilirsiniz.

Denediniz mi bilmiyorum ama dongle'ı USB hub yerine doğrudan bilgisayardaki başka bir USB portuna, mümkünse USB 2.0 porta takıp deneyebilirsiniz.

Düzelmezse de QuantumENGINE'i tamamen kaldırın. Ardından Aygıt Yöneticisi'nde Ses, video ve oyun denetleyicileri ile Ses girişleri ve çıkışları altındaki JBL/Quantum aygıtlarını kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatın ve QuantumENGINE'i temiz şekilde tekrar kurun. Güncel QuantumENGINE sürümüyle sorun tekrar ortaya çıkarsa daha eski bir QuantumENGINE sürümünü de deneyebilirsiniz. Güncel sürüm sonrasında benzer ses/aygıt algılama sorunları yaşayan kullanıcılar olmuş.