GTR

Uzman
Yer
Manisa
Merhaba. JBL wave Buds kulaklığımı PC için kulaklık alana kadar idare etmek için kullanıyorum. Fakat YouTube'daki ses gecikme testlerinde gecikme yokken CS'de belirgin bir gecikme var. Neden olabilir?

Merhaba. JBL wave Buds kulaklığımı PC için kulaklık alana kadar idare etmek için kullanıyorum. Fakat YouTube'daki ses gecikme testlerinde gecikme yokken CS'de belirgin bir gecikme var. Neden olabilir?
JBL Wave Buds kulaklığınızda oyun oynarken yaşadığınız ses gecikmesi, birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. İşte çözüm için adım adım öneriler:

1. Bluetooth Sürüm Kontrolü:
- Bilgisayarınızdaki Bluetooth sürümünü kontrol edin. Kulaklığınızın desteklediği Bluetooth sürümü ile uyumlu olmalıdır. Eski sürüm daha fazla gecikmeye neden olabilir.

2. Oyun Modunu Açma:
- Bazı kulaklıklarda "Oyun Modu" özelliği bulunur. Eğer JBL Wave Buds’da böyle bir mod varsa bunu etkinleştirin. Bu mod, oyunlarda daha düşük gecikme sağlamak için optimize edilmiştir.

3. PC Ses Ayarları:
- Kontrol Paneli > Donanım ve Ses > Ses > Oynatma sekmesinde, JBL Wave Buds'ı seçin ve "Özellikler" > "Gelişmiş" sekmesine gidin. Burada, sesi daha düşük bir bit hızıyla ayarlamak faydalı olabilir.

4. Oyun İçi Ses Ayarları:
- CS:GO veya oynadığınız oyun içindeki ses ayarlarını kontrol edin. Ses gecikmesini azaltmak için ses kartı ayarlarını ve ses kalitesini düşürebilirsiniz.

5. Bluetooth Adaptörü Kontrolü:
- Bilgisayarınızdaki Bluetooth adaptörü güncel mi? Güncellemeleri kontrol edin ve gereken varsa güncellemeleri yapın.

6. Alternatif Bağlantı Yöntemleri:
- Eğer mümkünse, kulaklığınızı bir USB Bluetooth dongle ile bağlamayı deneyin. Bu, bağlantı kalitesini artırabilir ve gecikmeyi azaltabilir.

7. Oyun Performans Ayarları:
- Bilgisayarınızda oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bu, sistem kaynaklarını boşaltarak daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra gecikme sorununda bir azalma olması bekleniyor. Eğer sorun devam ederse, başka detaylar sağlayabilirsiniz.