Orijinal Xbox One Bluetooth gamepad ile bilgisayardan Star Wars Jedi: Fallen Order oynuyorum. Sağ analog hassasiyetini ayarlayamıyorum, istediğim hızda dönmüyor. Oyun içi ayarlarda da bu seçenekleri bulamadım.
Ayrıca Tomb Raider serisini de oynadım, onda da yoktu bu ayarlar. Fare hassasiyeti ayarlanıyor fakat gamepade etki etmiyor.
Nasıl ayarlayabilirim? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Hassasiyet ayarlarınızı iyileştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Xbox Game Bar Kontrolü:
- Windows 10 veya 11'de,
Windows tuşu + G kombinasyonunu kullanarak Xbox Game Bar'ı açın.
- Oyun oynarken, gamepad ayarlarını kontrol etmeye çalışın.
2.
Oyun Kontrolcü Ayarları:
- Bilgisayarınızda `Denetim Masası`nı açın.
- "Donanım ve Ses" altında "Aygıtlar ve Yazıcılar" bölümüne gidin.
- Xbox One gamepad’inizi sağ tıklayın ve "Gamepad Ayarları" veya "Oyun Kontrolcüsü Ayarları" seçeneğini seçin.
- Burada, "Özellikler" sekmesine girin ve kalibrasyon yapın. Bu işlem, joystik hassasiyetini etkileyebilir.
3.
Üçüncü Parti Yazılım:
- Gamepad kontrol ayarlarını daha fazla özelleştirmek isterseniz, "InputMapper" veya "Xpadder" gibi üçüncü parti yazılımları deneyebilirsiniz. Bu programlar, gamepad’inizin hassasiyetini ve tuş atamalarını yönetmenizi sağlar.
4.
Oyun İçi Hassasiyet Ayarlarını Kontrol Etme:
- Jedi: Fallen Order’da, oyunun ana menüsünden "Ayarlar" bölümüne gidin.
- "Kontroller" veya "Oyun" ayarları altında bir hassasiyet ayarı arayın. Bazı oyunlarda bu seçenekler gizlenmiş olabilir.
5.
Sürücü Güncellemeleri:
- Xbox One gamepad’iniz için en son sürücüleri yüklediğinizden emin olun. Windows Update’inizi kontrol edin ve gerekirse güncellemeleri yükleyin.
6.
Oyun Güncellemeleri Kontrolü:
- Jedi: Fallen Order ve diğer oyunlarınızdaki en son yamanın (patch) uygulandığından emin olun. Oyun geliştiricileri bazen kontrol ayarlarını güncelleyebilir.
Bu adımları izleyerek gamepad’inizin hassasiyetini iyileştirebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi veya özel bir sorun belirtmeniz durumunda ek yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.