Detaylar
Kim cevapladı?Dizi ve film izlemek için 128 GB boot SSD, şimdilik de 1 TB SSD'ye ihtiyacım var. Aklımda Kioxia 960GB var. Öneriniz var mıdır?
SSD yerine HDD tercih etmelisin.
Ömer_Yeter
Yetkin
Dizi ve film izlemek için 128 GB boot SSD, şimdilik de 1 TB SSD'ye ihtiyacım var. Aklımda Kioxia 960GB var. Öneriniz var mıdır?
Aynı SSD'yi kullanıyorum hocam. Eğer hız istiyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Aksi takdirde HDD almanız daha mantıklı olacaktır.
Aynı SSD'yi kullanıyorum hocam. Eğer hız istiyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Aksi takdirde HDD almanız daha mantıklı olacaktır.
Jellyfin de hız çok bir işine yaramayacak yazma fazla olsa da okuma o kadar sorun çıkarmayacak 1 TB SSD yerine HDD tercih ederdim aktif olarak 1TB WD blue HDD'i jellyfinde kullanıyorum.
Fiyatlara baktım, hemen hemen aynı. O zaman neden eski ve yavaş bir teknolojiyi alsın adam? İkinci elden uygun fiyata eski üst seviye SSD'lerden alıp kullan.
Nas yapacak olsam dediğiniz gibi HDD tercih ederdim. Şu an neredeyse HDD fiyatları SSD ile aynı yer yer geçtiği de oluyor. Kolay kolay bozulmayacak bir SSD alıp encode decode sırasında yada ses parçası ile altyazı gömerken koca koca filmlere geçireceğim zaman da azalacak, elektrik tüketimi ve ses gibi problemler de olmayacak. 7/24 aktif sunucu kuracak olsam büyük olasılık ironwolf yada wd red gibi hddleri alır kullanırdım.
WD SN750.
Crucial P5.
SanDisk Ultra 3D.
Bu modellere sarı siteden bak, ucuza geliyor ve çok iyi hepsi de. 500 GB SN 750'yi 630 lira gibi komik bir fiyata aldım ben mesela.
Crucial P5.
SanDisk Ultra 3D.
Bu modellere sarı siteden bak, ucuza geliyor ve çok iyi hepsi de. 500 GB SN 750'yi 630 lira gibi komik bir fiyata aldım ben mesela.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-