@Utku92 @cr0xip iade almayabilirler çünkü dediğim gibi bu tür siteler direkt yan ithalat yapıyor. Ürünlerin herhangi bir resmi garantisi veya desteği olmuyor genelde. Seri numarası ile iligili markanın web sitesine kayıt edip global garanti varsa faydalanmayı deneyebilirsiniz. Ama onun dışında çok bir imkanınız yok gibi maalesef. İndeks, penta, vb bu ürünlere bakmaz. Bakarsa da ücret karşılığı bakar.
Benim şahsi tecrübem olmuştu benzeri sitelerle. Adamlar kurumsal firma imajında davranıyor ama gerçekte bireysel olarak gemi ile 3-6 ayda gizlice getiriyordu ürünleri. Yani hiç güven verici değil bu tür siteler şahsen. Zaten kargo dahil 30 euro olmuş ortamda bu işlerin bu kadar kolay işlemesini beklememek lazım. Daha dikkatli olmak lazım.
Aynı GTA IV açılış videosu gibi bir ortam yani. Niko sanayi gemisinde diğer mülteciler ile gizlice geliyor. Yolculuk 7 ay sürüyor. Çorbanın içine elmas koyuyorlar falan. Ürünler de böyle ithal ediliyor çoğu sitede.
Ben bir tane cablemod PSU kablo kiti sipariş etmiştim bu tür sitelerden. Gelmesi 4 ay sürmüştü. Niye? Çünkü gemiyle gizlice getirtmek zorunda kaldılar.
Dediklerim jumbum firmasının şahsine değil. Ama genel izlenimim diğer benzeri sitelerde böyleydi. Ayda bir yurt dışına çıkan elemanları oluyor, orada ürünleri alıp "bir şekilde" ülkeye sokuyorlar sonra ürünü sana şutluyorlar. Kutu hasarlı mı değil mi, açılmış mı, garantisi var mı, vb bunların çok önemi yok yani.
Biraz daha fazla verip direkt ithal yapan, ındeks, penta garantisi olan ürünler almak daha mantıklı. Amazon, Hepsiburada, İncehesap, Sinerji, inventus, vatan, İtopya, vb, anladınız siz.