Merhabalar, JUMBUM TR sitesinde şu anda Lian Li HydroShift LCD 360 beyaz, 10.500,00 TL satılıyor. Resmi satıcılarda şu an da 18K fiyattan satılıyor. Bu site güvenilir midir? Daha önce bu siteden ürün alan oldu mu?

Ürün Linki:
Evet, bu siteden alışveriş yapan binlerce kişi mevcut. Site güvenilir.
Tavsiye etmem. Kendileri yurt dışından ithalat yapıyor. Bu ve benzeri sitelerde çok canı yanan, soğuk su içen oldu. Fiyatlar o yüzden ucuz.

Kutunun hasarlı, eksik ve açılmış geleceği de neredeyse garanti.
Benzeri sitelerde canı yanan olmuştur ancak bunda olmaması için epey çaba gösteriyoruz.
;)
8.000TL'ye düşebiliyor o soğutucu. Önceden konusunu da açmıştım.
Şu an stoğu olmadığı için fahiş fiyattan satılıyor.
Evet zaman zaman indirimlerde bu fiyata yakınlaşmış olabilir. Ancak bugünlerde zor olsa gerek. Şu anki satış rakamı çok makul bir kar oranı ile hazırlanmış.
Koskoca GGTR açık kutu RAM yolluyor, ona ne yapacağız :rofl: @Eagles
GGTR'yi bilemeyiz de bir gecede koskoca GG (gitti gidiyor) kepenk kapatmadı mı?
Böyle cevap geleceğini biliyordum. Maalesef bundan bahsetmiyorum ben. Halen sıfır olan, yani İkinci El yazmayan ürünleri alsanız bile ikinci el, iade, açılmış ürün gelebiliyor. Özellikle SSD kategorisinde. Yani "İkinci El" kısmının gelmesi çok bir şey değiştirmedi.

Hiç de öyle düzgün işlemiyor orada hocam. RTX 4090 alıp içinden tuğla çıkan yüzlerce insan var. Reddit'e falan bakın görürsünüz. Asıl bizim ülkede daha iyi işliyor. Yakın zamanda bu kültür bize de ithal olur maalesef. Çakal bizde çok. Forumda konu açmaya başlar masum arkadaşlar, "RTX 5090 aldım ama içinden tuğla çıktı" diye.

Örnek: Sahte Kingston KC3000 2TB gönderilmesi ve yaşadığım süreç

Amazon ne kadar iyi olsa da bunlar bir gerçek.
Amazon veya herhangi biri fark etmez, sorun her platformda olur ve olacaktır. İnsanın olduğu bir ortamda sorun olmaması mümkün mü? ;)
Bu eski versiyon buna yakın fiyatla 13500 den düşen linkte ki yeni versiyonu öneririm hem yeni hem TL fanlar var hemde memnun kalmazsanız Amazon iade güvencesi olur satıcı da iyi, jumbum un iade de sıkıntılar çıkardığını bahaneler ürettiğini duydum hep. hydroshift 1 in yenisine göre daha sesli fanları vs geliştirme yapılmış.

Link
Jumbum'un iade konusunda bahaneler ürettiği yanlıştır. Tüketici kanunu mevzuatını uygulamaktadır. Uzlaşamama durumunda THH kararı geçerlidir.
Ben daha önce alışveriş yaptım. Ek nucleus sıvı soğutma aldım. Kurulum yaparken bazı aksaklıkları oldu çok da performanslı çalışmıyordu. Tertemiz kutusu sağlam geldi. Ancak garanti kısmı yok gibi düşünün. Radyatör de petek kısmında ufak bir hasar oldu. Sonrasında ilgilenmiyorlar.
Muhtemelen 17072 numaralı sipariş size ait ancak sonrasında hiçbir iletişimimiz olmamış? Detaylı bilgi alabilir miyiz?

Evet, bu siteden alışveriş yapan binlerce kişi mevcut. Site güvenilir.

Benzeri sitelerde canı yanan olmuştur ancak bunda olmaması için epey çaba gösteriyoruz.

;)

Evet zaman zaman indirimlerde bu fiyata yakınlaşmış olabilir. Ancak bugünlerde zor olsa gerek. Şu anki satış rakamı çok makul bir kar oranı ile hazırlanmış.

GGTR'yi bilemeyiz de bir gecede koskoca GG (gitti gidiyor) kepenk kapatmadı mı?

Amazon veya herhangi biri fark etmez, sorun her platformda olur ve olacaktır. İnsanın olduğu bir ortamda sorun olmaması mümkün mü? ;)

Jumbum'un iade konusunda bahaneler ürettiği yanlıştır. Tüketici kanunu mevzuatını uygulamaktadır. Uzlaşamama durumunda THH kararı geçerlidir.

Muhtemelen 17072 numaralı sipariş size ait ancak sonrasında hiçbir iletişimimiz olmamış? Detaylı bilgi alabilir miyiz?
Montajlanan ürünleri iade kabul etmediğiniz doğru değilmi? (sıvı soğutucu fan kasa vs ) bu ürünler montajlanmadan nasıl test edilip emin olacak müşteri? Amazon vs Hepsiburada bunları her şekilde geri alıyor, alışveriş yüksek tutarlı olsa da kargo bedeli de alıyorsunuz bu firmalara nazaran ve ürüne eklemiyoruz çünkü kargo bedeli diyorsunuz, ama diğer firmalar sizin fiyatınızdan daha uygun oluyor kargo ücretsiz bir de... Bir örnek; teknobiyotik de montajlanan sıvı soğutucuyu iade almam demişti Amazon anında hesaba iade sağladı...
Yani THH ye gidersin iade almayız uğraşırsın karara göre anca iade ederiz demişsiniz resmen :alkış::D

Buyrun iade koşullarınız sizin siteden alındı ilk 2 si normal;

İade Koşulları

Malların iadeye uygun olabilmesi için lütfen aşağıdakilerden emin olun:

1- Mallar son 14 gün içinde satın alınmış olmalı.

2- Ürünler orijinal ambalajında olmalı.

3- İade edilecek ürün montaj yapılmamış olmalı.

Durum şöyle sıvı soğutmayı monte ederken radyatörde deforme oldu. Bir de yeteri kadar iyi soğutamıyor bazen su sesi de geliyor. İletişime geçmiştim maalesef iade alamayız demişlerdi.

Ekran görüntüsü 2025-11-19 121731.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-19 121748.webp

@Utku92 @cr0xip İade almayabilirler çünkü dediğim gibi bu tür siteler direkt yan ithalat yapıyor. Ürünlerin herhangi bir resmi garantisi veya desteği olmuyor genelde. Seri numarası ile iligili markanın web sitesine kayıt edip global garanti varsa faydalanmayı deneyebilirsiniz. Ama onun dışında çok bir imkanınız yok gibi maalesef. İNDEKS, PENTA, vb bu ürünlere bakmaz. Bakarsa da ücret karşılığı bakar.

Benim şahsi tecrübem olmuştu benzeri sitelerle. Adamlar kurumsal firma imajında davranıyor ama gerçekte bireysel olarak gemi ile 3-6 ayda gizlice getiriyordu ürünleri. Yani hiç güven verici değil bu tür siteler şahsen. Zaten kargo dahil 30 Euro olmuş ortamda bu işlerin bu kadar kolay işlemesini beklememek lazım. Daha dikkatli olmak lazım.

Aynı GTA IV açılış videosu gibi bir ortam yani. Niko sanayi gemisinde diğer mülteciler ile gizlice geliyor. Yolculuk 7 ay sürüyor. Çorbanın içine elmas koyuyorlar falan. Ürünler de böyle ithal ediliyor çoğu sitede.

Ben bir tane CableMod PSU kablo kiti sipariş etmiştim bu tür sitelerden. Gelmesi 4 ay sürmüştü. Niye? Çünkü gemiyle gizlice getirtmek zorunda kaldılar.

Dediklerim JUMBUM firmasının şahsine değil. Ama genel izlenimim diğer benzeri sitelerde böyleydi. Ayda bir yurt dışına çıkan elemanları oluyor, orada ürünleri alıp "bir şekilde" ülkeye sokuyorlar sonra ürünü sana şutluyorlar. Kutu hasarlı mı değil mi, açılmış mı, garantisi var mı, vb bunların çok önemi yok yani.

Biraz daha fazla verip direkt ithal yapan, INDEKS, PENTA garantisi olan ürünler almak daha mantıklı. Amazon, Hepsiburada, incehesap, sinerji, inventus, vatan, itopya, vb, anladınız siz.

@Utku92 @cr0xip iade almayabilirler çünkü dediğim gibi bu tür siteler direkt yan ithalat yapıyor. Ürünlerin herhangi bir resmi garantisi veya desteği olmuyor genelde. Seri numarası ile iligili markanın web sitesine kayıt edip global garanti varsa faydalanmayı deneyebilirsiniz. Ama onun dışında çok bir imkanınız yok gibi maalesef. İndeks, penta, vb bu ürünlere bakmaz. Bakarsa da ücret karşılığı bakar.

Benim şahsi tecrübem olmuştu benzeri sitelerle. Adamlar kurumsal firma imajında davranıyor ama gerçekte bireysel olarak gemi ile 3-6 ayda gizlice getiriyordu ürünleri. Yani hiç güven verici değil bu tür siteler şahsen. Zaten kargo dahil 30 euro olmuş ortamda bu işlerin bu kadar kolay işlemesini beklememek lazım. Daha dikkatli olmak lazım.

Aynı GTA IV açılış videosu gibi bir ortam yani. Niko sanayi gemisinde diğer mülteciler ile gizlice geliyor. Yolculuk 7 ay sürüyor. Çorbanın içine elmas koyuyorlar falan. Ürünler de böyle ithal ediliyor çoğu sitede.

Ben bir tane cablemod PSU kablo kiti sipariş etmiştim bu tür sitelerden. Gelmesi 4 ay sürmüştü. Niye? Çünkü gemiyle gizlice getirtmek zorunda kaldılar.

Dediklerim jumbum firmasının şahsine değil. Ama genel izlenimim diğer benzeri sitelerde böyleydi. Ayda bir yurt dışına çıkan elemanları oluyor, orada ürünleri alıp "bir şekilde" ülkeye sokuyorlar sonra ürünü sana şutluyorlar. Kutu hasarlı mı değil mi, açılmış mı, garantisi var mı, vb bunların çok önemi yok yani.

Biraz daha fazla verip direkt ithal yapan, ındeks, penta garantisi olan ürünler almak daha mantıklı. Amazon, Hepsiburada, İncehesap, Sinerji, inventus, vatan, İtopya, vb, anladınız siz.

Normalde genel olarak Amazon'dan alışveriş yaparım. Ancak ürün o tarz satış sitelerinde yoktu. Çok iyi diye de övüyorlardı. Performansında da sorun var pompa sesi de var. Hadi radyatör kurulum yaparken benim hatam olabilir o kadar çabuk da bozulmamalıydı yapısı. Ama performansı çok kötü ve sesli. Şimdi garantisi de yok gibi elimde patladı gibi oldu.

Normalde genel olarak Amazon'dan alışveriş yaparım. Ancak ürün o tarz satış sitelerinde yoktu. Çok iyi diye de övüyorlardı. Performansında da sorun var pompa sesi de var. Hadi radyatör kurulum yaparken benim hatam olabilir o kadar çabuk da bozulmamalıydı yapısı. Ama performansı çok kötü ve sesli. Şimdi garantisi de yok gibi elimde patladı gibi oldu.
Evet hocam maalesef biraz elinizde patladı gibi durum var.

Bu saatten sonra yapabileceğiniz en faydalı şey direkt EK'ye ulaşıp yardım istemek. Onun dışında tek yol THH gibi.

Evet hocam maalesef biraz elinizde patladı gibi durum var.

Bu saatten sonra yapabileceğiniz en faydalı şey direkt Ek'ye ulaşıp yardım istemek. Onun dışında tek yol THH gibi.

Yani 5950X var undervolt ile kullanıyorum yoksa sesten durulmuyor. Tekrar video çekip uğraşmam gerekir. İlgilenirler mi ondan da emin değilim. Ekran kartıma da coile whine var diye suç atıyorum ancak sanki o soğutmadan da geliyor olabilir o ses. O zaman üstüne ses de var demektir. PTM de pad kullanmıştım işlemciye onu da almam gerekecek bunların hepsi uğraştıracak demektir. Bu kadar uğraşmayı da pek sevmiyorum açıkçası.

Yani THH ye gidersin iade almayız uğraşırsın karara göre anca iade ederiz demişsiniz resmen :alkış::D

Buyrun iade koşullarınız sizin siteden alındı ilk 2 si normal;

İade Koşulları

Malların iadeye uygun olabilmesi için lütfen aşağıdakilerden emin olun:

1- Mallar son 14 gün içinde satın alınmış olmalı.

2- Ürünler orijinal ambalajında olmalı.

3- İade edilecek ürün montaj yapılmamış olmalı.
Doğrudur, iade politikamız bu şekildedir. Uzlaşamadığımız durumlarda THH mevzuatı/kararı uygulamaktayız.
Dediklerim JUMBUM firmasının şahsine değil. Ama genel izlenimim diğer benzeri sitelerde böyleydi. Ayda bir yurt dışına çıkan elemanları oluyor, orada ürünleri alıp "bir şekilde" ülkeye sokuyorlar sonra ürünü sana şutluyorlar. Kutu hasarlı mı değil mi, açılmış mı, garantisi var mı, vb bunların çok önemi yok yani.

Biraz daha fazla verip direkt ithal yapan, INDEKS, PENTA garantisi olan ürünler almak daha mantıklı. Amazon, Hepsiburada, incehesap, sinerji, inventus, vatan, itopya, vb, anladınız siz.
Şirketimiz özelinde değil genel bir mesaj yazılmış ancak bilgilendirmek amacıyla; ithal edilen ürünlerde aracı yoktur. Ahmet mehmet ithal etti bizde ondan ürün satın alıp satmıyoruz. Tüm ithalatlarımız ağırlıklı olarak Avrupa menşeili firmalardan oluşmaktadır ve direkt o markanın dağıtıcısıdır. Aksi durumda da markanın dağıtıcısı ile iletişimimiz varsa o markaya ait ürünü getiriyoruz. Yani ithal ettiğimiz ürünün RMA kaydını yine biz açabiliyoruz. Elbet süreç ülkelerarası bir hal alınca hantal oluyor. genelde ürün değişimi değil para iadesi şeklinde sonuçlanıyor. INDEKS ve PENTA yoğun distiribitördür ancak diğer markalar ve pazaryerleri çok karmaşık. Sandalla mı bavulla mı yada bagajda mı geliyor bilmediğimiz ve çözemediğimiz onlarca vaka gözlemliyoruz çünkü pek çok noktada "yuh bu fiyata bu malı nasıl satar" dediğimiz listelemelerle karşılaşırız ve "bir şekilde" gelen ürünlerden tüketici kadar bizde mağdur oluyoruz.

Özetle sattığımız her ürünün distiribitör faturası veya ithal ettiğimiz her ürünün ithalat beyannamesi arşimizdedir. Bu da bize pek çok konuda aksiyon alma imkanı sunuyor ;)

@Utku92 Geçmişte kullanılan WA müşteri arşivi, mail arşivi ve jumbum destek hattı ortamı tarandı ancak hiçbir talep göremedik bulamadık ? ne zaman hangi yöntem ile iletişime geçmiştiniz bizimle?

Şirketimiz özelinde değil genel bir mesaj yazılmış ancak bilgilendirmek amacıyla; ithal edilen ürünlerde aracı yoktur. Ahmet mehmet ithal etti bizde ondan ürün satın alıp satmıyoruz. Tüm ithalatlarımız ağırlıklı olarak Avrupa menşeili firmalardan oluşmaktadır ve direkt o markanın dağıtıcısıdır. Aksi durumda da markanın dağıtıcısı ile iletişimimiz varsa o markaya ait ürünü getiriyoruz. Yani ithal ettiğimiz ürünün RMA kaydını yine biz açabiliyoruz. Elbet süreç ülkelerarası bir hal alınca hantal oluyor. genelde ürün değişimi değil para iadesi şeklinde sonuçlanıyor. INDEKS ve PENTA yoğun distiribitördür ancak diğer markalar ve pazaryerleri çok karmaşık. Sandalla mı bavulla mı yada bagajda mı geliyor bilmediğimiz ve çözemediğimiz onlarca vaka gözlemliyoruz çünkü pek çok noktada "yuh bu fiyata bu malı nasıl satar" dediğimiz listelemelerle karşılaşırız ve "bir şekilde" gelen ürünlerden tüketici kadar bizde mağdur oluyoruz.

Özetle sattığımız her ürünün distiribitör faturası veya ithal ettiğimiz her ürünün ithalat beyannamesi arşimizdedir. Bu da bize pek çok konuda aksiyon alma imkanı sunuyor ;)
Zaten size özel demiyorum. Diğer benzeri siteler genellikle dediğim gibi işliyor. Hatta kendim bizzat şahit oldum bu sürece. Çok kötü deneyim yaşadım. Bir kaç ay sonra siteye tekrar bakınca zaten Ticaret Bakanlığı'nın orayı kapattığını gördüm. Ben sadece benzeri sitelerle olan tecrübelerimi paylaştım.

Aradığım ama bulamadığım ürünleri zaten sizin sitenizde görebiliyorum. Belki ileride yollarımız kesişir, kim bilir.