Emrah Bilgic

Çalışkan
Amazon üzerinden aldığım Juo Type-C 5Gbps 100W 4K 60Hz HDMI Gigabit Ethernet Dönüştürücü USB 3.2 Çoklayıcı Hub cihazını yeni bilgisayarımda ethernet portu olmaması nedeniyle kısa bir araştıma sonucu aldım. ilk kurduğumda sorun yoktu aradan 10 gün geçti ve hız testi yaparken bir anormallik gördüm teste başladığında 920 Mbps'lere pik yapıyor ardından 350 Mbps'lere düşüyor ve test bu şekilde sonlanıyordu.

Bu durum beni cihaz bozuldu galibaya getirdi ve biraz araştırma yaparken mevcuttaki yazılım sürümünün 2013 yılında çıkan sürücü olduğu dikkatimi çekti (Windows ya da aygıt yönetici en son sürücüyü kullanıyorsunuz diyordu.). İnternette yazılım arayışına girince Realtek USB GbE Family Controller arattığımda Realtek'in kendi sitesinde 2025 sürümü olduğunu gördüm, indirdim kurdum ve sorun ortadan kalıcı şekilde kayboldu.

https://www.realtek.com/Download/List?cate_id=585 sitesinden Win11 Auto Installation Program (NetAdapterCx) dosyasını kurdum.

Belki başka birisi de benzer sorunu yaşıyordur. 3. parti markaların çoğunda bu hız düşme sorunu olduğunu okumuştum.

sc1.webp
sc2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon üzerinden aldığım Juo Type-C 5Gbps 100W 4K 60Hz HDMI Gigabit Ethernet Dönüştürücü USB 3.2 Çoklayıcı Hub cihazını yeni bilgisayarımda ethernet portu olmaması nedeniyle kısa bir araştıma sonucu aldım. ilk kurduğumda sorun yoktu aradan 10 gün geçti ve hız testi yaparken bir anormallik gördüm teste başladığında 920 Mbps'lere pik yapıyor ardından 350 Mbps'lere düşüyor ve test bu şekilde sonlanıyordu.

Bu durum beni cihaz bozuldu galibaya getirdi ve biraz araştırma yaparken mevcuttaki yazılım sürümünün 2013 yılında çıkan sürücü olduğu dikkatimi çekti (Windows ya da aygıt yönetici en son sürücüyü kullanıyorsunuz diyordu.). İnternette yazılım arayışına girince Realtek USB GbE Family Controller arattığımda Realtek'in kendi sitesinde 2025 sürümü olduğunu gördüm, indirdim kurdum ve sorun ortadan kalıcı şekilde kayboldu.

https://www.realtek.com/Download/List?cate_id=585 sitesinden Win11 Auto Installation Program (NetAdapterCx) dosyasını kurdum.

Belki başka birisi de benzer sorunu yaşıyordur. 3. parti markaların çoğunda bu hız düşme sorunu olduğunu okumuştum.

Eki Görüntüle 184973 Eki Görüntüle 184974
Sorununuzun çözümü için adım adım öneriler sunuyorum. Şu an için doğru yöntemi bulmuşsunuz. Ancak gelecekte benzer sorunlarla karşılaşmamak için aşağıdaki adımları dikkate alabilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Etme:
- Kullanmakta olduğunuz donanımın sürücülerini düzenli olarak kontrol edin.
- Aygıt Yöneticisi üzerinden USB GbE Family Controller sürücüsünü sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini kullanın.

2. Realtek’in Web Sitesi:
- Realtek’in resmi web sitesinde güncel sürücüleri takip edin.
- Mevcut sürümünüzü kontrol edin ve daha yeni bir sürüm varsa indirin.

3. Donanımınızın Uyumluluğu:
- Dönüştürücünüzün ve bilgisayarınızın birbirleriyle uyumlu olduğundan emin olun. Özellikle USB versiyonları (USB 3.0, 3.1, 3.2) ve Ethernet destekleri önemli.

4. Performans Ayarları:
- Aygıt Yöneticisi’nde, Ethernet adaptörünün "Gelişmiş" sekmesinden performans ayarlarını optimize edin. Bazı seçenekleri devre dışı bırakmayı veya aktif hale getirmeyi deneyin.

5. Ağ Bağlantısını Kontrol Etme:
- Kullandığınız Ethernet kablosunun ve ağ altyapınızın (modem, switch vs.) sağlıklı olduğundan emin olun.
- Farklı bir Ethernet kablosu ile test yapmayı deneyin.

6. Otomatik Güncellemeleri Açma (Windows):
- Windows'un otomatik güncellemelerini açık tutarak, yeni sürümler çıktığında otomatik olarak güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek donanımınızın performansını artırabilir ve daha stabil bir bağlantı elde edebilirsiniz. Başka bir sorun yaşarsanız, daha fazla bilgi sağlayarak yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.