Kablolu bağlantıda düşük internet hızı sorunu

JISTH1S

Üyecik
Herkese merhaba,

Bugün dairemize Turkcell aracılığıyla 1000 Mbps fiber bağlattık. Her şey birkaç saat içinde halloldu; yeni modem getirdiler ve kurulumu tamamladılar.

Akşam işten geldiğimde hız testi yaptım. Wi-Fi'da 890-950 Mbps arasında hız alıyorum, bunda bir sorun yok. Ancak bilgisayarda kablolu bağlantıyla yaptığım hız testinde en fazla 90 Mbps görüyorum.

Anakartım ASUS A620M-K ve gigabit ethernet desteği bulunuyor. Realtek'in resmi sitesinden en güncel ethernet sürücüsünü yükledim. Ethernet ayarlarında gigabit bağlantıyı etkileyebilecek tüm özellikleri kapattım (Green Ethernet, Energy Efficient Ethernet vb.). Speed & Duplex ayarını da "Auto" yerine "1.0 Gbps Full Duplex" olarak değiştirdim.

Forumlarda ve yapay zekâ önerilerinde gördüğüm neredeyse her şeyi denedim. Kullandığım kablo CAT6. Evde iki masaüstü bilgisayar var ve ikisinde de aynı sorun yaşanıyor. Turkcell'in getirdiği modemdeki tüm Ethernet portları 1 Gbps destekli.

Kabloyu değiştirmek dışında neredeyse her yolu denedim. Yarın farklı bir CAT6 kabloyla test yapmayı planlıyorum. Bunun dışında önerebileceğiniz başka bir çözüm varsa yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT6 kablo olsa bile 8 pinin de sağlam şekilde bağlı olması gerekir konektöre. Büyük ihtimalle bundan kaynaklanıyordur sorununuz. Elektrikçi çektiyse özellikle kabloyu genelde uğraşmazlar.

Muhtemelen CAT 6 kabloda sıkıntı var. 8 pinin biri temas etmiyor. Kabloyu değiştirip test edin sorununuz çözülecektir muhtemelen.

Ben bu sorunu Ağ ayarlarımı sıfırlayarak çözmüştüm. Ardından tekrardan "1.0 Gbps Full Duplex" ayarını açmıştım ve düzelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…