elweald

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

İnternet hızım 1000 Mbps'ye 40 Mbps.

Normalde PS5'te de bu değerlere yakın bir şekilde alıyordum fakat son 1-2 aydır Speedtest yaparken download başarısız olduğu yazıyor. Bu durum kablosuz bağlantı yaparken de mevcut. Fakat DNS ayarlarını manuel olarak birincil 1.1.1.1, ikincil 1.0.0.1 olarak değiştirdiğim zaman download hızı 35 MB olarak ölçüyor.

Yani normalde çok kısa sürede FIFA'yı indirirken şimdi 3.5 saat yazıyor. Bilgisayarda kullandığım kabloda 950/40 alıyorum, o kabloyu PS5'e bağladım fakat yine DNS ayarlarını yaptığım zaman 35 gibi çok küçük rakamlar alıyorum.

Görselde attığım gibi sonuç aldığım DNS ayarı yaptığım başarısız oldu denilen ise normal otomatik yazan kısım.

WhatsApp Image 2026-06-23 at 20.16.30.webp

WhatsApp Image 2026-06-23 at 20.18.09.webp

WhatsApp Image 2026-06-23 at 20.18.28.webp

@yusufumm07, Türk Telekom'u da aradım, bir şeyler yaptı. 5 dakika sonra deneyin, çözülecektir dedi ama olmadı, yine aynı başarısız diyor.

Cihaz kırık mı orijinal mi güncel mi? Kablolu olarak Ugreen CAT 6 Ethernet kablosu al dene Türk Telekom kullanıyorum denedim sorun yok.

Orijinal yurt dışı kabloluda kablosuz da dow değerlerini alamıyorum CAT 6 kablo mevcut görselde attığım gibi başarsız yazıyor.

@yusufumm07, Türk Telekom'u da aradım, bir şeyler yaptı. 5 dakika sonra deneyin, çözülecektir dedi ama olmadı, yine aynı başarısız diyor.

Orijinal yurt dışı kabloluda kablosuz da dow değerlerini alamıyorum CAT 6 kablo mevcut görselde attığım gibi başarsız yazıyor.
Cihazı başka bir yerde deneme şansınız varsa deneyin En azından cihazda sorun olup olmadığı netleşmiş olur.