Kablonet 1 Gbps internet 103 Mbps üzerine çıkamıyor

emirrr

Çalışkan
Bugün evime 1 Gbps fiber altyapı bağlattım, yaklaşık üç saat geçti aradan. 3 saat geçmesine rağmen hala 100 Mbps hız alıyorum. Test öncelikle 120-150 bandına çıkıyor ardından ise 103 Mbps'e takılı kalıyor.

Aradım müşteri temsilcisini, biraz vakit geçsin sonra bakalım dediler. "OLT hız profilini sıfırlamanız mümkün mü? Profilimi resetleyebilir misiniz?" dedim, sistem yoğunluğu falan bir şeyler anlattı, kapattı telefonu. Bunu nasıl çözerim? İsteyene PON durumunu ve WLAN durumunu atabilirim, sorun yok ve optik gayet stabil.

Pon Cihazı: Türksat Kablonet Aidata
Router: ZTE F1611A

Kablolu bağlantı ile mi test yapıyorsunuz? Kullandığınız kablonun CAT seviyesi ne ve kaliteli mi? Herhangi bir ezik veya bükük yeri var mı? Ucu sağlam mı?

Eğer CAT kablonun 5, 6, 7 ve 8. pinlerinden herhangi biri hasarlı veya temassız ise sadece 4 pin kullanılıyor ve hız otomatik olarak 100 Mbps'e sabitleniyor.

İşletim sistemi üzerinde modem ile anlaşılan hız seviyesi ne?

2 farklı CAT5e, bir CAT6 ve CAT7 kabloyla deneme yaptım ardından telefonumdan yaptığım testlerinde farklı olmadığını gördüm. Aşağıya screenshotını bırakıyorum. Cihaz: İP16 Pro.
Modem üzeri kanal ve MHz ayarı otomatikte.

buda bilgisayar üzeri olan görüntüler.

Dosya Ekleri

• IMG_0490.webp
    114,9 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0492.webp
    113 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0493.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 3
  • image.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 2
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…