Turti

Çalışkan
Herkese selam,
Uzun süre Türk Telekom VDSL internette 100 Mbps'e varan paket kullandım. Ancak son zamanlarda internet bağlantısında kararsızlık, santralden gelen sinyalde düşüş olmaktaydı. Ayrıca binaya fiber kutusu konulmasına rağmen halen kablo çekilmediği için fiber internetten yararlanamıyorum. Ben de fiber interneti deneyimleyebilmek için Kablonet Fibere geçiş yaptım.

Kablonet'te 1000/125 paketi aldım ve SKYWORTH GN630V modem verildi. Benim konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim birkaç husus var;

1- ASUS BT-BE88U router ile SFP modülü kullanarak, Kablonet'in verdiği routerı aradan çıkartabilir miyim?
2- Eğer SFP modülü kullanılamıyorsa uygun bir ONT cihazını modlama yaparak kullansak, daha kararlı ve stabil olur mu?​

Birkaç tracking sonuçlarını paylaşmaya çalıştım. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• tracert.one.webp
    tracert.one.webp
    83,3 KB · Görüntüleme: 69
  • tracert.google.webp
    tracert.google.webp
    161,6 KB · Görüntüleme: 70
  • tracert.lol.webp
    tracert.lol.webp
    138,2 KB · Görüntüleme: 76
  • tracert.valve.webp
    tracert.valve.webp
    113,1 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba, ben de Kablonete geçmeyi düşünüyordum da bahsettiğiniz pakette gelen modemde ONT cihazı gömülü mü geliyor? ve Kablonet tarafından size modem bilgileri veriliyor mu?

ASUS BT-BE88U router ile SFP modülü kullanarak, Kablonet'in verdiği routerı aradan çıkartabilir miyim?
Teoride evet.

2- Eğer SFP modülü kullanılamıyorsa uygun bir ONT cihazını modlama yaparak kullansak, daha kararlı ve stabil olur mu?
ONT cihazına göre değişir ama SFP’ye göre daha az ısınır ve daha stabil olabilir.

[]Zapret kullanarak bu durumlar aşılabilir mi ve ASUS BT-BE88U router ile zapret kullanılabiliyor mu?[/]
Aşılabilir ve BE88U da Zapret destekliyor.

Son düzenleme:
Hocam merhaba, ben de Kablonete geçmeyi düşünüyordum da bahsettiğiniz pakette gelen modemde ONT cihazı gömülü mü geliyor? ve Kablonet tarafından size modem bilgileri veriliyor mu?
Merhaba hocam, bana verilen modem ve bildiğim kadarıyla diğer modemler öyle ki Kablonet fiberde ayrı bir ONT cihazı yok. Verilen modeme gömülü. OLT'den gelen fiber kablosu doğrudan SKYWORTH modeme takılıyor.

Teoride evet.

ONT cihazına göre değişir ama SFP’ye göre daha az ısınır ve daha stabil olabilir.

Bilmiyorum ama olabilir zira devlet ISP’si.

Aşılabilir ve BE88U da Zapret destekliyor.
@Recep Baltaş hocam özellikle ilk iki soru için belki video rehber yapabilirseniz, benim gibi bir konuyu merak eden ve bu konudan muzdarip olanlar için çok iyi olurdu :)

@Recep Baltaş hocam özellikle ilk iki soru için belki video rehber yapabilirseniz, benim gibi bir konuyu merak eden ve bu konudan muzdarip olanlar için çok iyi olurdu :)
Kablonet altyapım olmadığı için yapamıyorum maalesef :/ Öncesinde de VSOL rehberi yapmak istiyorum.