Benim altyapıda sorun yok canım. Biz de Kablolu'da hep 930 Mbps (limit) download ve 50 Mbps upload gördük. Wi-Fi'da bile hep en pahalı ürünleri kullandım. Hız testlerinde uçuyor kaçıyor ama pratiğe gelince sınıfta kalıyor.

Ki ben artık sansüronline kullanmıyorum bile. TurkNet GigaFiber'e geçtim mis gibi. 20 yıllık sansüronline tecrübemden konuşuyorum.

Bufferbloat testleri berbat, mermiler gitmiyor, geceleri kasıtlı yavaşlatma yapıyorlar. Zamanında wireguard protokolünü komple engellemiş firmadan bahsediyoruz.

Biz bunları yıllardır her türlü forumda anlatmaya çalışıyoruz.

Türk Telekom fiber altyapıda TurkNet kullanıyorum mermiler bende de gitmiyor sürekli lag ışınlanma vs oluyor. 110/20 alıyorum.

Siz o testi kablolu yapsanız bile "Low Latency Gaming" kısmı hep sorunlu çıkacak. En fazla A çıkabilir.

Ayrıca verilere bakarsanız hep 150ms üstü Max ping spike olacak. Hep.

İsterseniz Ryzen 9950X3D bilgisayar ile pfSense router kullanın ve en iyi SQM ayarını yapın. Asla A+ göremezsiniz. Asla o Max download ve upload Ping'ini indiremezsiniz.

Kablo ile değerler böyle:
Ekran görüntüsü 2025-10-11 213728.webp

Benim TurkNet verileri az çekmedim şunlardan kendi altyapısında nasıl hizmet veriyor bilmiyorum ama Telekom altyapısında reziller oyun oynanmıyor lagdan. Destek kaydı açtıgımda bana söyledikleri tek şey ping demek WhatsApp'dan mesaj attıgınızda kaç saniyede gittiğidir geç mi gidiyor? Şeklinde savunma yapmışlardı :D

1760208187501.webp

Benim TurkNet verileri az çekmedim şunlardan kendi altyapısında nasıl hizmet veriyor bilmiyorum ama Telekom altyapısında reziller oyun oynanmıyor lagdan. Destek kaydı açtıgımda bana söyledikleri tek şey ping demek WhatsApp'dan mesaj attıgınızda kaç saniyede gittiğidir geç mi gidiyor? Şeklinde savunma yapmışlardı :D

Eki Görüntüle 191880

Bu ayara baktınız mı hocam.

Sansüronline'ye geçmeyin. TurkNet olabilir.
TurkNet 700 TL ye 50 MBPS VDSL internet veriyor. Maalesef bir seçenek olmadığını düşünüyorum.

SansürOnline tamamıyla uzak durulması gerek bir firma. 1000 Mbps yazdığına bakmayın. Pratikte gerçeğe gelince bunu veremiyorlar. Verseler bile hizmetin diğer her kısmı berbat. Sansür, yüksek ping, Cloudflare'i Frankfurt'a yönlendirme, kasıtlı prime time sırası yavaşlatma, pink spike'ları... vb.

1000 Mbps demek saniyede 120 MiB/s demek ama SansürOnline ile bunu sabit stabil almak imkansıza yakın. Hep dalgalı, hep limitli. Her gün kafalarına göre limit koyuyorlar. Bir bakmışsınız Steam bir gün 200 Mbps limitli, ertesi gün 500, sonra 300, sonra 700, sonra 100 böyle devam ediyorlar.

Ama TurkNet ile 100 Mbps ise hep 100 Mbps.

Upload'u hele hiç düşünmeyin. Bir kere upload 100 Mbps değil, 50 Mbps. İkincisi ise normal şartlarda 50 Mbps upload 5.96 MiB/s demek. Ama gene aynı sorun var. Bu hızı sabit stabil almak imkansıza yakın. Hatta download'dan daha vahim durum söz konusu. Milyon tane kişiye torrent seed etseniz bile en fazla 200 KiB/s upload yapabiliyorsunuz.

Ha diyelim "Ben oyun oynamıyorum, çok şey indirmiyor, yüklemiyorum, Instagram Netflix açılsın bana yeter" dediniz. Gene iyi bir tecrübe yok. Instagram, Twitter hep donuyor, WhatsApp fotolar yüklenmiyor, Netflix 480p'den açılıyor ve ona rağmen buffer yapıyor.

Ve bunların hepsi kasıtlı olarak yapılıyor. Hükümetin sağ kolu sansür makinası firmayı desteklemeyin.

Tamamıyla rezil bir firma. Uzak durun. KabloNet bile daha iyidir eminim.
Gerçekten bu kadar kötü mü? Kablonet ile çok sık kesinti yaşamaya başladım haliyle başka internet düşündük ama Türknet, Türk Telekom VDSL ile en fazla 50 MBPS ve aşırı yüksek fiyatlar veriyorlar. Fiber cazip gelmişti üstelik taahhüt iptalini de ödüyorla.
Tarifeni 200 yaptır Kablonet yapıyor artık.
Buraya yapmıyorlar maalesef. Zaten değişmenin asıl sebebi aşırı fazla kesinti ve rezil Kablonet modemiydi. Ama bu kadar kötüyse Kablonete katlanmaya devam mı?

1760211025050.webp

Şu an Kablonet ile bu şekilde alıyorum. CS vs. gibi online oyunlarda pingim 50 70 arası sunucunun konumuna göre değişiyor. Sizce Superonline ile daha mı kötü olur? Açıkçası internet ve İSS ler hakkında hiçbir bilgim yok. Bu paketten devam et derseniz Superonline başvuruyu iptal edeceğim.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 191880
Buyrun TT altyapılı TurkNet Fiber 100 sonuçlarım.

Sadece skora bakmayın, verilere de bakın.

1760212393852.webp

Buyurun TT altyapılı TurkNet fiber 100 sonuçlarım.

Eki Görüntüle 191897

Çok güzel hocam hayırlı olsun kendi modeminizi mi kullanıyorsunuz fiber altyapı yeni olmasına rağmen iyi değerler göremiyorum ben hız da istemiyorum pingsiz takılmasız oyun oynamak istiyorum sadece daha önce konum da var CS oynarken adamların sıktığı yerlere ışınlanıyorum kutulara geçip ölüyorum.

Buyurun TT altyapılı TurkNet fiber 100 sonuçlarım.

Eki Görüntüle 191897

Very clean.

Çok güzel hocam hayırlı olsun kendi modeminizi mi kullanıyorsunuz fiber altyapı yeni olmasına rağmen iyi değerler göremiyorum ben hız da istemiyorum pingsiz takılmasız oyun oynamak istiyorum sadece daha önce konum da var CS oynarken adamların sıktığı yerlere ışınlanıyorum kutulara geçip ölüyorum.

Keenetic modemler mükemmel oluyor.
Sanırım Keenetic kullanıyor.