Taahhüt bitmek üzereydi (son 15 gün) aradım anlık 450 tl ye 100 e 20 kullanırken 550 civarına 200 e 20 ye geçiş sağlayabildim yeni taahhüt ile. Müşteri temsilcisi hızlı şekilde halletti.

DOCSIS ile yurt dışında, özellikle ABD'de genellikle müşterilere 2.5 Gbps'ye kadar hız verebiliyor. Hatta yeni DOCSIS protokolü ile 10 Gbps bile veriliyor. Neden burada böyle bir altyapı yok? Ülkemizde 100 Mbps üstü için neredeyse her yerde FTTH GPON, 10 Gbps için ise XG-PON veya XGS-PON kullanılıyor ama bu DOCSIS altyapısı neden ülkemizde böyle hızlar sunamıyor? Merak ediyorum, aydınlatabilecek biri var mı?

DOCSIS ile yurt dışında, özellikle ABD'de genellikle müşterilere 2.5 Gbps'ye kadar hız verebiliyor. Hatta yeni DOCSIS protokolü ile 10 Gbps bile veriliyor. Neden burada böyle bir altyapı yok? Ülkemizde 100 Mbps üstü için neredeyse her yerde FTTH GPON, 10 Gbps için ise XG-PON veya XGS-PON kullanılıyor ama bu DOCSIS altyapısı neden ülkemizde böyle hızlar sunamıyor? Merak ediyorum, aydınlatabilecek biri var mı?
Kullanılan kanalla ilgili olabilir veya altyapının yetersizliği. Aslında 500 vermeleri gerekirdi ama 200 ile test ediyorlar belki ileride verebilirler.

Docsis altyapısı 1997 1998 yıllarında türkiyede yaygınlaşmaya başladı diye biliyorum ve kurulan altyapılar resmen güncellenmedi denilebilir. Bu yüzden günümüz standartlarını bile zor karşılıyor yada karşılamaya çalışıyor.