orpheus2690

Uzman
Merhaba, dünkü yaşadığım sıkıntıdan dolayı yeni bir ISS arayışına geçtim. Yaptığım sorgulamalarda en mantıklı ISS KabloNet oldu. Evime kadar KabloNet alt yapısını 100 Mbps'ye kadar desteklemekte.
Gözüme 2 adet kampanya çarptı. Biri 100Mbps net hız + TV hizmeti sağlarken diğeri minimum 16 Mbps olup 1000 Mbps'ye kadar GPON hizmeti sağlamakta. 1000 Mbps GPON hizmeti sağlayan paket 100 TL daha uygun durumda. Bu konuda 3 adet soru takıldı kafama;
  1. DOCSIS sistem ile GPON arasındaki fark nedir? Hangisi daha stabil hizmet vermektedir?
  2. İnternet olarak 35 Mbps bile benim işimi fazlasıyla görmekte olup tek beklentim kopma sorunu yaşatmaması. 1000 Mbps'ye kadar GPON ile 100 Mbps net hız arasında hangisi daha stabil bir bağlantı sağlar?
  3. Bu paketlere modem dahil değil, eğer almak istersem modem aylık 40 TL, TV hizmeti kutusu 10 TL fiyat farkı oluşuyor. Verdikleri modem kullanılır mı yoksa 2-3K bandına sıfır bir modem almak mantıklı mı?
Bu paketler dışında önerebileceğiniz bir paketi var mı? TV hizmetini de aktif olarak kullanacağız.

Merhaba, dünkü yaşadığım sıkıntıdan dolayı yeni bir ISS arayışına geçtim. Yaptığım sorgulamalarda en mantıklı ISS KabloNet oldu. Evime kadar KabloNet alt yapısını 100 Mbps'ye kadar desteklemekte.
Gözüme 2 adet kampanya çarptı. Biri 100Mbps net hız + TV hizmeti sağlarken diğeri minimum 16 Mbps olup 1000 Mbps'ye kadar GPON hizmeti sağlamakta. 1000 Mbps GPON hizmeti sağlayan paket 100 TL daha uygun durumda. Bu konuda 3 adet soru takıldı kafama;
  1. DOCSIS sistem ile GPON arasındaki fark nedir? Hangisi daha stabil hizmet vermektedir?
  2. İnternet olarak 35 Mbps bile benim işimi fazlasıyla görmekte olup tek beklentim kopma sorunu yaşatmaması. 1000 Mbps'ye kadar GPON ile 100 Mbps net hız arasında hangisi daha stabil bir bağlantı sağlar?
  3. Bu paketlere modem dahil değil, eğer almak istersem modem aylık 40 TL, TV hizmeti kutusu 10 TL fiyat farkı oluşuyor. Verdikleri modem kullanılır mı yoksa 2-3K bandına sıfır bir modem almak mantıklı mı?
Bu paketler dışında önerebileceğiniz bir paketi var mı? TV hizmetini de aktif olarak kullanacağız.
Mümkünse 1000 Mbps al.

DOCSIS sistem ile GPON arasındaki fark nedir? Hangisi daha stabil hizmet vermektedir?
DOCSIS sitemlerde ülkemizde 2 seçenek var. Ya binaya kadar fiber geliyor buradan DOCSIS dönüşümü sağlanıyor ya da saha dolabından direkt bakırla geliyor.

FTTH'de ise aynı şekilde fiber binaya kadar, oradan tekrar fiber kabloya dairenize dağıtılır. Aradaki fark bu. FTTH/GPON daha iyi.
İnternet olarak 35 Mbps bile benim işimi fazlasıyla görmekte olup tek beklentim kopma sorunu yaşatmaması. 1000 Mbps'ye kadar GPON ile 100 Mbps net hız arasında hangisi daha stabil bir bağlantı sağlar?
Bağlantının stabil olması hızdan çok altyapının tamamını kapsar. Buna hız üzerinden kesin cevap verilemez.
Bu paketlere modem dahil değil, eğer almak istersem modem aylık 40 TL, TV hizmeti kutusu 10 TL fiyat farkı oluşuyor. Verdikleri modem kullanılır mı yoksa 2-3K bandına sıfır bir modem almak mantıklı mı?
Firmaların verdiği stok modem/router %90 kötü oluyor. Duruma göre router alıp devam edersiniz.

Bağlantının stabil olması hızdan çok altyapının tamamını kapsar. Buna hız üzerinden kesin cevap verilemez.
Cevaplarınız için teşekkürler. Aklıma takılan soru aslında şu şekildeydi, verilen hizmetin üst sınırda sonuna kadar kullanmakla sabit bir şekilde verilen hız arasında stabilite farkı sağlanır mı? Otobanda 100 ile sabit giden aracın uzun süre sorunsuz devam edebilip, aynı aracın 200+ hızlarda hararet yapması gibi bir örneklendirme gibi düşünebilirsiniz. Yoksa kopma ve ping durumlarında ikisi de aynı tepkiyi mi verir? Saçma bir soru ve örnek oldu fakat aklımda soru işareti olarak kaldı.

Özellikle modem konusunda @62 a tamamen katılıyorum.
Kötü olmasına ilave olarak söylemek istediğim... Kiralıyorsunuz.. Aylarca belki yıllarca ödeme yapın (En son 40 TL idi) ve sonunda da modemi geri verin. Komple zarar. Satın alın, yıllarca kullanabilirsiniz....