HmustafaM35

Çalışkan
Merhabalar. Bugün internet normalde telefondan 95 çekerken 30-20'lere düştü diye yetkilileri aradım. Adamlar geldi, eve sinyal falan arttırdık dediler. Sonra tekrardan internet hızını ölçtük ama hiçbir şey değişmedi. Sonra antivirüs programı ile ilgili olduğunu söylediler. Ama 2-3 gün önce antivirüs programı ile 95 geliyordu zaten. Bir de bilgisayarda Speedtest'te download latency normalde 13 falan çıkması gerekirken 200 çıkıyor. Bunu da antivirüse bağladılar. Orada Ethernet kablo ile bağladığım için internet hızım hala 98 falan geliyor ama yaptıkları şeyler gene hiçbir şeyi etkilemedi. Antivirüs programı olarak Kaspersky kullanıyorum.
Modem Infinity 401. 100 Mbps internet kullanıyorum.
Ne yapmam lazım telefon internetinin artması ve download latency azalması için?

1752669868241.webp

1752670938766.webp

Son düzenleme:
Modemin arayüzünden Wi-Fi kanalını değiştirip test edebilirsin. Attığın görselde de normal pinginde sorun yok sadece indirme ve yükleme yaparken pinginde sorun var. CMD'yi açıp tracert 146.66.155.1 yazıp sonucu bekleyip çıkan sonucu atar mısın?

Download Latency kullanımının azalması için farklı DNS kullanabilirsiniz, arka planda çalışan uygulama varsa aynı şekilde etkiler. (Steam, Epic Games indirme yapıyorsa) Anti-virüs konusuna gelince Kaspersky belirli aralıklarla veritabanı güncellemesi yapıyor olabilir.

Modemin arayüzünden Wi-Fi kanalını değiştirip test edebilirsin. Attığın görselde de normal pinginde sorun yok sadece indirme ve yükleme yaparken pinginde sorun var. CMD'yi açıp tracert 146.66.155.1 yazıp sonucu bekleyip çıkan sonucu atar mısın?
wifi kanalı ne yapmalıyım sizce?
1752670971651.webp

Download Latency kullanımının azalması için farklı DNS kullanabilirsiniz, arka planda çalışan uygulama varsa aynı şekilde etkiler. (Steam, Epic Games indirme yapıyorsa) Anti-virüs konusuna gelince Kaspersky belirli aralıklarla veritabanı güncellemesi yapıyor olabilir.
kaspersky yüklü olmadan öncede öyleydi. epic falan indirme yapmıyor. farklı dns ne kullanabilirim biliyor musunuz?

Pingde sorun yok. Dediğim gibi Bufferbloat var sizde o da altyapı ve modem kaynaklı maalesef. Wi-Fi kanalını sırayla denemeniz gerek ya da Wi-Fi desteği olan bir Android cihaza veya Wi-Fi desteği olan bir bilgisayara Wi-Fi Analyzer yükleyip oradan hangi kanalların serbest olduğuna bakarak yapabilirsiniz.
valorant olanı da ekledim görmediyseniz. modem değiştirmeliyim o zaman zaten kiralık. teşekkür ederim.

Maalesef DOCSIS altyapısı olduğu için modem değişemezsin. Başka sağlayıcılara bakmanı öneririm ya da sorun son zamanlarda oluyorsa biraz sabretmeni.
docsis altyapı olduğunda modem değiştirilmiyor mu? aslında türknet gigafiber geldi ama taahhüt olduğu için geçemiyorum. kablonet 5800tl cayma bedeli söyledi. 24 aylık yapmıştım daha 11 ayı var.

Valve sunucularından birine attığın pingler iyi durumda. Diğer resimdeki download latency'lerin çok dalgalı.

Ve bu sorunun başı kesinlikle belli:

Kullandığın modem olan Netmaster Infinity 401. Tam bir baş belası modemdir.

docsis altyapı olduğunda modem değiştirilmiyor mu? aslında türknet gigafiber geldi ama taahhüt olduğu için geçemiyorum. kablonet 5800tl cayma bedeli söyledi. 24 aylık yapmıştım daha 11 ayı var.
DOCSIS olunca modem DOCSIS destekli olması gerekiyor ve bu modemler dışarıda bulunmuyor maalesef. Kablonet kullanıyor bu sistemi sadece.