teger

Üyecik
Kablonet statik IP (sabit IP) almak isterseniz aylık 75 TL. Ama bütün Kablonet kullancılarının IP adresleri zaten sabit IP değişmiyor. Modeme reset atın değişmiyor. Sadece müşteri hizmetlerini arayıp değiştirin deyince değiştiriyorlar. Ben sabit IP kullanmak istemiyorum şahsen. Çözümü var mı?

Ucuzmuş bu arada. Superonline'da 140TL, Turknet'te 100TL. Dediğiniz sabit IP değil CGN IP oluyor almazsanız paketi. Tek bir IP'ye 1000'lerce kullanıcı bağlıyorlar. Statik alırsanız sadece siz kullanıyorsunuz o adresi.

Şimdi benim IP'yi binlerce kişi mi kullanıyor?
Statik IP satın aldıysan hayır, almadıysan ve IP adresin 10 ya da 100 ile başlıyorsa evet. Bir IP adresi üzerinden yüzlerce kişiyi 10 ya da 100 ile başlayan IP bloklarıyla internete yeniden çıkartıyorlar çünkü dünyada yeterli sayıda IPv4 kalmadı.

Statik IP satın aldıysan hayır, almadıysan ve IP adresin 10 ya da 100 ile başlıyorsa evet. Bir IP adresi üzerinden yüzlerce kişiyi 10 ya da 100 ile başlayan IP bloklarıyla internete yeniden çıkartıyorlar çünkü dünyada yeterli sayıda IPv4 kalmadı.
Brn aylık 75 lira ödemiyorum fakat IP adresim 46 ile başlıyor. Bu bana özel bir IP mi?

Benim de 46 ve sık sık değiştirmek istiyorum modem resetleyip. Her seferinde müşteri hizmetlerini aramak zorundayım.
Kablonet'in 46 ile başlayan değeri kullanıyormuş yukarıda bahsettiğim 10 ve 100 Superonline için geçerli yani havuzdasınız 100'lerce kullanıcı ile aynı IP adres.

Brn aylık 75 lira ödemiyorum fakat IP adresim 46 ile başlıyor. Bu bana özel bir IP mi?
Hayır değil. Kablonette havuz IP'si 46 imiş. Whatismyipadress'deki IP ile modem arayüzüne girdiğinizde gördüğünüz IP uyuşmuyorsa havuzdasınız. Basit anlama yolu bu.