johan liebert

Becerikli
Çok garip bir sorunum var. Elimde iki tane kablosuz mouse var; biri çalışıyor, diğeri çalışmıyor. Çalışmayanı yeni aldım. USB portuna taktığımda Windows bağlantı sesi geliyor fakat ne ürün çalışıyor ne de driver’ı görmüyor. Mouse’u kablolu bağlantı ile denediğimde de aynı sorun devam ediyor. Diğer mouse aynı portta sorunsuz çalışıyor. Asıl garip olan, masaüstünde çalışmayan farenin laptopta sorunsuz çalışması. Laptopta denedim, çalışıyor ve driver’ı da görüyor. Yani hem USB portu sağlam hem de mouse laptopta çalışırken PC’de çalışmıyor. Bir türlü çözemedim. Mouse’ta sıkıntı olsa laptopta da çalışmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videodaki sekilde hazirlayabilirsiniz. Bu USB'den sadece kurulum yapilmiyor, kurmadan da USB uzerinden calistirabilirsiniz Ubuntu'yu.

Son düzenleme:
Kurarsan Windows gider. O yuzden kurmadan sadece Linux ile acip farenin calisip calismadigini gormen gerek. Calsirsa sorun Windows'tadir, calismazsa da donanimla ilgili sorun vardir. Bu sayede sorunun nedenini ogrenmis olacaksin.

Kurarsan Windows gider. O yuzden kurmadan sadece Linux ile acip farenin calisip calismadigini gormen gerek. Calsirsa sorun Windows'tadir, calismazsa da donanimla ilgili sorun vardir. Bu sayede sorunun nedenini ogrenmis olacaksin.

Teşekkürler eve gidince deneyeceğim ama Windows da bir sıkıntı olsaydı diğer mouse da çalışmamazlık yapmaz mıydı o sıkıntısız çalışıyor çünkü.

Teşekkürler eve gidince deneyeceğim ama Windows da bir sıkıntı olsaydı diğer mouse da çalışmamazlık yapmaz mıydı o sıkıntısız çalışıyor çünkü.
Bu deneme ile sorunun nedeninin yazilim mi donanim mi oldugunu anlamis olacaksin. Olasi uc neden var. Bilgisayar donanim olarak fareyi gormuyor olabilir, Windows tanimamis olabilir, fare bozuk olablir. Fare diger laptopta calistigina gore 3. secenek gecersiz. Bu deneme ile Windows secenegini test edeceksin. Yine calismazsa bilgisayar gormuyor demek ki aleti. Calisirsa da Windows gormuyor.