Hocam temizlik hastalığı olabilir bu sorunu öğrenmeniz güzel olur genellikle saç yıkamak ve liflenmek yeterli olur bir sorun çıkarmaz diye düşünüyorum ama vücut tipide önemli.Evden Unversiteye, universiteden eve, o kadar benim disari cikmam. Ama her gun dusa giremiyorum cunku cok zamanimi aliyor dedigim gibi takintim var bayagi detayli temizleniyorum, vucut yipranir bir sure sonra 2 gun yetiyor bana carsamba ve pazar gunleri.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Anlamiyorsun, diyorum ya dusa girdigim zaman su tutup gecmiyorum. Sadece su ile nasil temizleneceksin? Hadi 3-4 kere dus alayim yine bol bol sabunlarim. Dus almak boyle bir sey cunku. Sabah kalk suya gir cik boyle temizlik mi olur? Yagli sac su ile temizlenmez, sampuan sart.Dostum sen zaten haftada 2 gün yaptığın için uzun sürüyor. Ben haftada 2 gün yapsam ölü deri pul pul dökülmeye başlar vücudumda ki o tarz durumda zaten uzun sürer duş alman. Her gün sabahları duş alsan haftada 1 kez de sağlam uzun bir banyo yapsan zaten vücudun o kadar uzun banyo yapmak istemeyecek.
Spartan
Başarılı
Senin yaptığın kir biriktirmek. Vücudun çöp torbası değil ki niye sen bütün haftanın veya 2-3 günün Kirin'i biriktiriyorsun. Okula bile gitsen uykunda terlersin veya dışarı çıktığında terlersin illa kirlenirsin. Yemek yersin üstüne bulaşır. Sen düzenli akıtsan kiri zaten normal uzun banyo zamanı da o kadar almayacak. Her gün tıraş olmak ve haftada 1 tıraş olmak arasındaki fark gibi düşün.
Anlamiyorsun, diyorum ya dusa girdigim zaman su tutup gecmiyorum. Sadece su ile nasil temizleneceksin? Hadi 3-4 kere dus alayim yine bol bol sabunlarim. Dus almak boyle bir sey cunku. Sabah kalk suya gir cik boyle temizlik mi olur? Yagli sac su ile temizlenmez, sampuan sart.
Tamam, zaten herkes öyle yapmıyor mu? Bu detaylı değil, normal temizlik. Her gün bunu yapmak gayet normal.Anlamiyorsun, diyorum ya dusa girdigim zaman su tutup gecmiyorum. Sadece su ile nasil temizleneceksin? Hadi 3-4 kere dus alayim yine bol bol sabunlarim. Dus almak boyle bir sey cunku. Sabah kalk suya gir cik boyle temizlik mi olur? Yagli sac su ile temizlenmez, sampuan sart.
Temizlik hastasi degilim ama dusa girdigim zaman bol bol sabunlanirim, her gun sadece su ile dus almaktan iyidir.Hocam temizlik hastalığı olabilir bu sorunu öğrenmeniz güzel olur genellikle saç yıkamak ve liflenmek yeterli olur bir sorun çıkarmaz diye düşünüyorum ama vücut tipide önemli.
Spartan
Başarılı
Anlamiyorsun, diyorum ya dusa girdigim zaman su tutup gecmiyorum. Sadece su ile nasıl temizleneceksin? Hadi 3-4 kere dus alayim yine bol bol sabunlarim. Dus almak boyle bir şey cunku. Sabah kalk suya gir cik boyle temizlik mi olur? Yagli saç su ile temizlenmez, sampuan sart.
Dostum bizde her zaman su tuttup geçmiyoruz. Zaten her tuşta özel bölgeleri kol altını vs sabunla. Eğer kirli hissediyorsan 2 - 3 günde bir tüm vücudu gene sabunla. Bende sedef olduğundan 2 günde bir Full body sabunluyorum 1 kez mesela.
Hocam liflenilir ama abartmaya gerek yok abartılı yıkanma belki haftada 1 kez.Temizlik hastasi degilim ama dusa girdigim zaman bol bol sabunlanirim, her gun sadece su ile dus almaktan iyidir.
Spartan
Başarılı
Dediğimiz gibi sen hiç vücuttan kiri akıtmazsan zaten uzun uzun sabunlanma ihtiyacı hissedersin. Ter dediğin su gibi değil. Vücuduna yapışır. Derin sürekli yenilenme yapar ve duş almadığında vücudunda özellikle bilek ve eklem bölgelerinde ölü deri çok birikir. Biz bunları engellemek için her gün duş alıyoruz. Kaşındığın zaman lapa lapa ölü deri gelmesi eline hoş bir şey değil bence.
MeReKGs67
Uzman
Tamamen ne kadar kirlendiğine bağlı ama yazın özellikle nemli bir ortamda insan durduğu yerde bile terliyor mesela evde bile olsa bütün gün ter içinde kalıyor yani yazın en fazla iki günde bir diyebiliriz yoksa başka insanları rahatsız edersin kul hakkında girersin. Koltukaltı kılları da aslında çok koku yapıyor o yüzden haftada bir genel vücut temizliği yapmak lazım peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) sünnetidir zaten bunlar. O çağlardaki çeşitli milletlerin temizlik uygulamalarının azlığına ve kötülüğüne göre İslam'ın emrettiği bu temizlik hassasiyetine baktığımızda gerçekten de mükemmel bir din ve temizlik tasavvuru olduğunu görebiliriz. Bunu vurgulamadan bu soruyu cevaplandırmak istemedim 
Hatta şu anda duş almaya gidiyorum. Bence siz de gidebilirsiniz.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.