Çok teşekkür ederim hocam emeğiniz için. Bu arada hikaye oyunlarını bitirdikten sonra silmiyor musunuz ?

Hikaye oyunlarını bitirdikten sonra silmiyor musunuz peki?
Sevdigim oyunlar var sadece, onları da tekrar tekrar oynarım oynadığım az belli oyun var çünkü diğer oyunlardan keyif alamıyorum.

123.webp

Oyun PC'si 1.5 TB var yakında 2 TB daha eklemeyi düşünüyorum laptop 1 TB ,HDD yedek duruyor takılı değil 8 TB'da arşiv onda var.

Ben 20 TB kullaniyorum. Su anda 2 TB dolu :)
YKS'ye çalışırken ihtiyacım olan hafıza...

Arkadaşlar soru başlıkta. Kaç TB kullandığınızı ve en fazla yer kaplayan şeylerinizi yazarsanız sevinirim.

Şu an Steam kütüphanemde oynamak için sıraya koyduğum 20 küsur oyun var. Bunların hepsini bilgisayara yükledim. 1 TB SSD kullanıyorum ve ağzına kadar doldu. 4 TB SSD daha alıp bu SSD defterini kapatmak istiyorum. Fakat oyun dışında depoladığım hiçbir şey yok bilgisayarımda. Belki sizlerin masaüstü setup'larında ilgimi çeken bir şeyler olur ve SSD almak için bahane bulmuş olurum.
2 TB SSD. Bunun 410 GB'si Fedora'ya ayrılmış durumda. Kalanı Windows'un. İçinde de ekseriyetle kurulu sanal makineler, Adobe uygulamaları ve 3D tasarım uygulamaları var. 1 TB'lik HDD ise bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri depoladığım verileri barındırıyor. 90 adet programdan oluşan program arşivim ve 51 tane farklı işletim sistemi imajından oluşan ISO dosyası arşivim her geçen gün büyümeye devam ediyor. Onun dışında bazı sürücü dosyaları barındırıyor. Ve yazın internetsiz bir yerde kaldığımda izleyebilmek için oluşturduğum 177 GB'lık bir dizi arşivim de mevcut. Onun dışında müzikler ve benim için manevi değeri olan fotoğraflar var. Toplam 742 GB'lik bir arşiv demek. Ayrıca 2 TB'lık harici bir HDD'ye daha sahibim ve 1 TB'lık diskimdeki her şeyin aynısı onda da mevcut.

Evet biraz uzun oldu ama depoladığım her şeyin özetini çıkarmış oldum böylece. Döner döner bakarım artık :)

Steam'den oynamak için tonla oyun indirmeyi anlamsız buluyorum. Oyunlar bir yere gitmiyor. Korsan olsa dahi muhtemelen o oyunların çoğu yeterince popüler ve torrentler birkaç yıl seedlenir. Bir zahmet zamanına göre oynayın.

Bu yüzden depoladığım hiçbir şey yok. Beğendiğim torrentleri seedliyorum. Onları da ratio 20 olunca salıyorum.

1740684747538.webp

Arkadaşlar soru başlıkta. Kaç TB kullandığınızı ve en fazla yer kaplayan şeylerinizi yazarsanız sevinirim.

Şu an Steam kütüphanemde oynamak için sıraya koyduğum 20 küsur oyun var. Bunların hepsini bilgisayara yükledim. 1 TB SSD kullanıyorum ve ağzına kadar doldu. 4 TB SSD daha alıp bu SSD defterini kapatmak istiyorum. Fakat oyun dışında depoladığım hiçbir şey yok bilgisayarımda. Belki sizlerin masaüstü setup'larında ilgimi çeken bir şeyler olur ve SSD almak için bahane bulmuş olurum.

512 GB RDR2, Spider-Man Miles Morales, GTA V, ve diğer indie oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format atınca KC3000'e sistem kurarım sonradan taktığım için bu şekilde dursun dedim, genelini ses bankaları, yazılımlar ve oyunlar oluştuyor.

Dosya Ekleri

• efw.webp
    efw.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 56
Belki sizlerin masaüstü setup'larında ilgimi çeken bir şeyler olur ve SSD almak için bahane bulmuş olurum.
Kingston NV2 1TB kullanıyorum. Net bir şekilde "şu" yer kaplıyor diyemiyorum çünkü video editleri ile uğraştığımdan çıktılar, tool amaçlı şeyler falan göründüğünden daha fazla yer kaplıyor.
1740686831835.webp
1740687254489.webp

Şu anlık yetiyor ancak biraz gergin duruyor. İleride DRAM li düzgün bir 1TB SSD ye geçip klonlama ile verileri ona aktarmayı planlıyorum.
Muhtemelen KC3000, Renegade veya Adata S70 Blade falan olur.

Toshiba TLC, SM2267XT kontrolcülü varyant geldi. Şurada da bahsedildiği gibi rastgele dağıtıldığından hazır sistem dışında kesinlikle önermiyorum. Hazır sistemlerde varsa da ucuz ise oluru var. Yazma hızları 700mb/s civarı ancak hızında, ömründe bir sorun yok.