143

Yetkin
Satırla saldıran erkek arkadaşının tutuksuz yargılanmasını istedi. Haber tarihi eskidir. Sadece konuyla bağlantısı olduğunu düşündüğüm için konuya eklemek istedim. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Çevrenizde illaki görmüşsünüzdür ya da duymuşsunuzdur. Bazı kadınlar, ne olursa olsun kendisine şiddet gösteren erkeği bırakmak istemiyor. Artık bitti, bundan sonra onunla konuşmayacağım tarzında laflar duyuyorsunuz fakat birkaç gün sonra bir bakmışsınız ki aynı kız, erkek hâlâ ilişkilerine devam ediyor ve değişen sonuç olmuyor. Sonuçta bir insanı değiştirebilmek mümkün değil. Nasıl geldiyse öyle gidiyorlar. Bu konu hakkında sizlerle tartışmak istedim, yorumlarınızı bekliyorum. İyi Sosyaller!

Yani buna saplantımı desem yoksa ülkenin adaletine güvenmediklerini bildikleri için zaten bu adam ceza almayacak en azından huyuna gideyim bana bir şey yapmasın korkusuyla mı yapıyorlar emin değilim.

Keko seven kız. Kadınlarla konuşacak olursanız çoğu kadının en azından cinsellik esnasında şiddetten zevk aldığını fark edersiniz. Bunlar tekme tokat dövülmek olmasa da tokatlar, saç çekmeler, tırmalamalar, sözlü şiddet vs. şeklinde olur. Bu durumun bir yansıması olarak da sahiplenilme içgüdüsü vardır. Kadınların çoğu az da olsa kıskançlığı kabul etmeseler de severler. Önemsendiklerini hissederler, kendilerini güvende hissederler.

Senin bahsettiğin bu konunun ekstrem örnekleri. Bunların sebebi de çocukluktan itibaren yetiştikleri çevre, gördükleri ve yaşadıkları ilişkiler olabilir.

Başka bir neden de korku, çevre baskısı olabilir. Adam kadına "sesini kes, bana yardımcı ol yoksa 2 yıl yatıp çıktıktan sonra hepinizi gebertirim" demiş olabilir. Bunun örnekleri çok var. Çevresi de "kadın kocadan boşanır mıymış, dinde kitapta yeri yok, sen bizi elaleme rezil mi edeceksin?" veya "namusumuzu mu kirleteceksin?" şeklinde baskı kuruyor olabilir.

Ortada şiddet varsa ne aşk olabilir ne de sevgi, bu tam anlamıyla ölümü kabullenmektir. Aşk denilen şey iki taraflı olur, aşık olan adam korumaya çalışır, tırnağına zarar gelsin istemez. Ancak insan olmayan bu adamlar aşkı kölelik zannettiği için ister severim ister döverim mantığıyla hareket ediyor. Garip olan ise bazı kadınların bunu kabullenmesi. Sana değer vermeyen, şiddet uygulayan, hakaret eden birisi ile beraber olmak aşk falan değil saçmalığın ta kendisidir.

Bana da bu durumu kabullenmeleri garip geldi. Erkek arkadaşı açık açık severim de döverim de diyor, kız ona rağmen sesini çıkarmıyor.

Çoğunun boşayacak cesareti olmuyor. Halihazırda şiddete başvuran erkekler zaten kafadan gidik olduğundan kadının kendisine, ailesine, çocuğuna ya da arkadaşlarına da aynı muameleyi göstermekten çekinmeyecektir.

Ama her türlü özgürlüğe sahip olup yine de dayak seven bir numunemiz varsa elimizde, diyecek bir şey yok.

@1178, aslında konuda belirtmemişim. Belirtsem iyi olur muş da benim demek istediğim, evli olmamasına rağmen bu durumu normalleştiren kızlardı. Onu da son paragrafınızda belirtmişsiniz galiba.

Satırla saldıran erkek arkadaşının tutuksuz yargılanmasını istedi. Haber tarihi eskidir. Sadece konuyla bağlantısı olduğunu düşündüğüm için konuya eklemek istedim. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Çevrenizde illaki görmüşsünüzdür ya da duymuşsunuzdur. Bazı kadınlar, ne olursa olsun kendisine şiddet gösteren erkeği bırakmak istemiyor. Artık bitti, bundan sonra onunla konuşmayacağım tarzında laflar duyuyorsunuz fakat birkaç gün sonra bir bakmışsınız ki aynı kız, erkek hâlâ ilişkilerine devam ediyor ve değişen sonuç olmuyor. Sonuçta bir insanı değiştirebilmek mümkün değil. Nasıl geldiyse öyle gidiyorlar. Bu konu hakkında sizlerle tartışmak istedim, yorumlarınızı bekliyorum. İyi Sosyaller!
Ben bunu bizim çöp bir araba/motor alıp bütün paramızı ve zamanımızı harcayıp adam atmeye çalışmamıza benzetiyorum. Harcadığın emeğe değmeyeceğini bile bile yapıyorsun. Ama şöyle bir durum var; bizimkisi şans eseri de olsa yapılabilirken kadınlarınkisi boşa, o kişi adam olmaz.

Genelde baba sorunları olduğu için babalarından görmediği ilgiyi dışarıdan görmek istiyorlar ve babalarından ilgi görmedikleri için sevgilisinin kıskançlık krizine girip sevgilisini dövmesi bile o kızlar için harika bir ilgi ya da ilgiyi kısadan alıp haberlere çıkmakta istiyor olabilirler.

@Enderez, son gördüğüm örneklerin birisinde kızın babasıyla sorunu vardı ve ilk dediğiniz cümle de mantıklı geldi. Gene de insanın bile bile canının yanmasını istemesi de hoş değil bence.