• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Kahve kültürümü geliştirmek istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4284
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 784
  • Etiketler Etiketler
    kahve
@6434 @1538 @Nefs İlmi @3268
Arkadaşlar cehaletime verin yanlış biliyorsam az önce ilk defa dışarıda espresso içtim çok azdı ve süt falan yoktu yanlış mı yapılmış oluyor.

YouTube üzerinde Sam Çeviköz diye birisi var onun videolarını tavsiye ederim.

@6434 @1538 @Nefs İlmi @3268
Arkadaşlar cehaletime verin yanlış biliyorsam az önce ilk defa dışarıda espresso içtim çok azdı ve süt falan yoktu yanlış mı yapılmış oluyor.
Espresso sert bir kahvedir. Çıktısı azdır.
30 ml espresso yaklaşık 75 mg kafein içerir. Bu da Türk kahvesinin neredeyse iki katı.

O zaman şimdilik böyle bir aksiyona giresim pek yok zengin olursam belki girerim bu hobilere.

@4284 Espresso az olur, double Espresso da bardağın yarısına gelir. Acıdır, süt yoktur. Latte, Mocha, Cappucino dahil neredeyse tüm kahveler Espresso içerir. Önce Espresso konulur sonrasında süt.

O zaman şimdilik böyle bir aksiyona giresim pek yok zengin olursam belki girerim bu hobilere.
Zenginlik değil hocam bu 2 bin tl ye çok rahat girersiniz. Değirmen en önemlisi. Parça parça alın. Değirmen çok çok önemli onu alın aradan çıkartın kalanları halledersiniz.

Düzenliyorum. 3500 diyelim biz ona değirmen fiyatları çok artmış.

Zenginlik değil hocam bu 2 bin tl ye çok rahat girersiniz. Değirmen en önemlisi. Parça parça alın. Değirmen çok çok önemli onu alın aradan çıkartın kalanları halledersiniz.
Hocam üniversiteye hazırlanıyorum ailemin parasını yiyorum yani bir nebze bu sebeple fazlada yük olmak istemem.

Bence önemli olan V60.
Değirmen evet önemli ama fiyatı doğrultusunda elzem değil.

Hocam üniversiteye hazırlanıyorum ailemin parasını yiyorum yani bir nebze bu sebeple fazlada yük olmak istemem.

Zamanında 800 lira bir şeydi. Enflasyon.

Bence önemli olan V60.
Değirmen evet önemli ama fiyatı doğrultusunda elzem değil.
V60 yapımı zahmetli, hassas tartı ile döktüğü suyu takip edip zaman tutmalı ve kaz boyunlu kettle olmazsa suyu foşur foşur dökecek olmaz o yüzden French Press tavsiye ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…