@4284 Kahve hobisi çok uzuuun bir konudur ve masraflı olabilir. Espresso'ya girerseniz 6 haneli harcamalara çıkabiliriz rahatça uzak duralım o yüzden oralardan.

İlk edinmeniz gereken şey bir değirmen. Elektriklileri boş verin şimdilik. Güzel bir el değirmeni şart ! Güzel kahve içmek için kaliteli ve taze kahve gerek buda çekirdeğinizi kendiniz öğütmeniz anlamına geliyor.

Timemore uygun fiyatlıdır kaliteyi yükseltirsek 1Zpresso veya Commandante'ye çıkabiliriz. Ben VSSL Java Coffee Grinder kullanıyorum.

Değirmen aldıktan sonra Makine hariç bazı seçeneklerimiz ; V60 , French Press , Aeropress ve Mokapot.

V60 diğerlerine kıyasla daha meşakkatli ve kaz boyunlu kettle gibi ekstra ekipmanlar istiyor onu geçelim ilk sefer için.

French Press en ekonomiği başlangıç için daha zahmetsiz.

Bir tanede hassas tartıya ihtiyacınız olacak. Bu hobiye başlayacak iseniz elimde fazladan bir tane hassas tartı var size gönderebilirim.

Çekirdekleri nereden alacağım derseniz Sezy Coffee uygundur onun dışında Kronotrop pahalıdır ama iyidir. Null Coffee , Coffee Department , Kafein Kültür vesayire buralarda oldukça iyidir.

Kaynar su kullanılmaz, ısı ayarlı kettle başta olmadığını varsayıyorum kaynamış suyu 1 dakika bekletirseniz 93 dereceye ulaşır ideal bir sıcaklık bazı kahvelerde daha düşük daha iyi oluyor 1-1.5 dakika bekleyerek kullanabilirsiniz.
O zaman şimdilik böyle bir aksiyona giresim pek yok zengin olursam belki girerim bu hobilere.

@4284 Espresso az olur, double Espresso da bardağın yarısına gelir. Acıdır, süt yoktur. Latte, Mocha, Cappucino dahil neredeyse tüm kahveler Espresso içerir. Önce Espresso konulur sonrasında süt.

O zaman şimdilik böyle bir aksiyona giresim pek yok zengin olursam belki girerim bu hobilere.
Zenginlik değil hocam bu 2 bin tl ye çok rahat girersiniz. Değirmen en önemlisi. Parça parça alın. Değirmen çok çok önemli onu alın aradan çıkartın kalanları halledersiniz.

Düzenliyorum. 3500 diyelim biz ona değirmen fiyatları çok artmış.

Zenginlik değil hocam bu 2 bin tl ye çok rahat girersiniz. Değirmen en önemlisi. Parça parça alın. Değirmen çok çok önemli onu alın aradan çıkartın kalanları halledersiniz.
Hocam üniversiteye hazırlanıyorum ailemin parasını yiyorum yani bir nebze bu sebeple fazlada yük olmak istemem.

Düzenliyorum. 3500 diyelim biz ona değirmen fiyatları çok artmış.
Bence önemli olan V60.
Değirmen evet önemli ama fiyatı doğrultusunda elzem değil.

Hocam üniversiteye hazırlanıyorum ailemin parasını yiyorum yani bir nebze bu sebeple fazlada yük olmak istemem.

Zamanında 800 lira bir şeydi. Enflasyon.

Bence önemli olan V60.
Değirmen evet önemli ama fiyatı doğrultusunda elzem değil.
V60 yapımı zahmetli, hassas tartı ile döktüğü suyu takip edip zaman tutmalı ve kaz boyunlu kettle olmazsa suyu foşur foşur dökecek olmaz o yüzden French Press tavsiye ettim.