Dersen espresso bazlı kahveler yapmayacağım, sadece kahve önemli kalır filtre kullanılan filtre kahve makinelarını tercih edebilirsin.

Otomatik olanlarda tadını veya sertlik seviyesini kullanıcı ayarlıyor diye biliyorum, doğru mu? Doğru ayarı bulamamış olma ihtimaliniz var mı?

5-10 bin biraz pahalı geldi otomatik olmamasına rağmen, 9 bine otomatik kahve makinesi var çünkü.

Kahve çok soğuk çıkmıyorsa sorun olmaz benim için, çok sıcak olunca içemiyorum zaten ben. Yine de öneriniz için teşekkürler.

Kullanıcı ayarlasa da sertliği 7gr olan kahveyi 9/10gr'ye çıkartarak yapıyor, çıktıları da halk dilinde "çocuk sidiği" diye tabir edebileceğimiz kıvamda oluyor. Öğütüm ayarıyla daha içilebilir bir seviyeye geliyor ancak yine de lezzetli bir deneyim sunmuyor.

1,5 sene kullandık yaklaşık 5 ay önce de manuel kaliteli bir makineye geçiş yaptık. Şu anda içtiğimiz kahve bir tada ve lezzete sahip. Phillips veriyordu 5/10 şimdikinde alıyoruz 8/10.

Otomatik sadece süreden kısaltıyor, kaliteli bir çıktı vermiyor. Eğer kaliteli çıktılar alınabilseydi emin olur iyi kahve sunan kafeler bilmem kaç kazana sahip manuel makinelar kullanmazdı. Bir makineye vereceği paraya 20 otomatik alıp iş gücünden kaçınırdı.

Bahsettiğim sıcaklık şu, ben Phillips'ten kahveyi çıkartıyorum 2 dakikada soğuyor ama şu anki makinemdan çıkartıyor 5/4 dakika sonunda Phillips'ten çıkan kahve sıcaklığına düşüyor.

Son düzenleme:
Kullanıcı ayarlasa da sertliği 7gr olan kahveyi 9/10Gr'ye çıkartarak yapıyor, çıktıları da halk dilinde "çocuk sidiği" diye tabir edebileceğimiz kıvamda oluyor. Öğütüm ayarıyla daha içilebilir bir seviyeye geliyor ancak yine de lezzetli bir deneyim sunmuyor.

1,5 sene kullandık yaklaşık 5 ay önce de manuel kaliteli bir makineye geçiş yaptık. Şu anda içtiğimiz kahve bir tada ve lezzete sahip. Phillips veriyordu 5/10 şimdikinde alıyoruz 8/10.

Otomatik sadece süreden kısaltıyor, kaliteli bir çıktı vermiyor. Eğer kaliteli çıktılar alınabilseydi emin olur iyi kahve sunan kafeler bilmem kaç kazana sahip manuel makinelar kullanmazdı. Bir makineye vereceği paraya 20 otomatik alıp iş gücünden kaçınırdı.

Bahsettiğim sıcaklık şu, ben Phillips'ten kahveyi çıkartıyorum 2 dakikada soğuyor ama şu anki makinemdan çıkartıyor 5/4 dakika sonunda Phillips'ten çıkan kahve sıcaklığına düşüyor.
Çok sıcak olmaması benim için sorun olmaz, arada soğuk kahve içiyorum zaten. Tadı çok kötü değilse alabilirim. Sizin önerdiklerinizi alabilirdim fakat fazla kahve türü istiyorum ve birden fazla yapacağım. Otomatik olması benim için daha iyi olur.

Çok sıcak olmaması benim için sorun olmaz, arada soğuk kahve içiyorum zaten. Tadı çok kötü değilse alabilirim. Sizin önerdiklerinizi alabilirdim fakat fazla kahve türü istiyorum ve birden fazla yapacağım. Otomatik olması benim için daha iyi olur.

Yani attığım ürünlerle zaten fazla kahve türü yapabiliyorsunuz. Sütlü mü yapacaksınız zaten süt için çubuğu var, su mu çekeceksiniz zaten o çubuktan su çekebiliyorsunuz.

Sizin bileceğiniz iş, parayı verecek olan sizsiniz. Otomatik kafanıza yatıyorsa onu alın ancak dediğim gibi tek artısı tek tuşla yapabilmek.

Aylık mekanizma temizliği ve yağlaması, 3/4 ayda bir temizlik sıvısıyla iç temizliğinin yapılması gerekiyor. Tabii içme sıklığına bağlı bir süreçte 1200₺'ye alacağınız Aqua clean filtre değişimini isteğe bağlı yapabilirsiniz. Bizimki 8/9 ay sonunda değişin dedi, yenisini alıp takmadık.

Tabii alacağınız kahve için içerisinde bulunan öğütücüyü deneye deneye ayarlayın yoksa gerçekten az kahveli su içiyorsun.

Aralarındaki farkı anlayabilecek kadar deneyimim olmadı. Diğer maddeler için yazmayacağım fakat 4000 serisinde kullandığım makinede 3 farklı sıcaklık derecesi var. Sıcak olarak yaptığım kahveler neredeyse kaynama noktasına geliyor. Ayrıca kahveye bu sıcaklıkta su kullanılmaz, yakarsınız.

Peki tadı nasıl, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi mi?
Delonghi ve diğerleri ile arasındaki farkı bilemiyorum, bir yorum yapamam. Delonghi bilindik bir marka, öneri istediğimde de bahsedilmişti ancak fiyat olarak bu rakamların üzerinde. Tadı nasıl diye soracak olursanız eğer, ayrıca almış olduğum kahve şurubu ve kaliteli kahveler ile oldukça keyifli içecekler yapıyor.

Kahve olarak Tchibo ve Eduscho kullanıyorum. Şuruplar görselde olduğu gibi.

IMG_0910.webp

Son düzenleme:
Delonghi ve diğerleri ile arasındaki farkı bilemiyorum, bir yorum yapamam. Delonghi bilindik bir marka, öneri istediğimde de bahsedilmişti ancak fiyat olarak bu rakamların üzerinde. Tadı nasıl diye soracak olursanız eğer, ayrıca almış olduğum kahve şurubu ve kaliteli kahveler ile oldukça keyifli içecekler yapıyor.

Kahve olarak Tchibo ve Eduscho kullanıyorum. Şuruplar görselde olduğu gibi.

Eki Görüntüle 185227
Çok teşekkürler cevabınız için. Son olarak, temizliği uğraştırıcı mı yoksa kolay mı?

Çok teşekkürler cevabınız için. Son olarak, temizliği uğraştırıcı mı yoksa kolay mı?
Rica ederim. Kullanım sonrası ve günlük temizliği sadece birkaç saniye sürüyor. Altındaki tablayı çekiyor ve lavaboya döküyorsunuz. Orta kısımdaki hazneye kahvenin telvesi doluyor. Belirli aralıklarla isterseniz yıkanabilir. Bildiğimiz sıradan bir tepsi.