francisco77

Üstün
Bu yaz bol bol dağ bayır gezip kamp yapmayı düşünüyorum. Gece ve sabahın erken saatlerinde çadır içinde ıssızlık olmasın diye YouTube veya film açmayı düşünüyorum. Laptopum yok, ucuz yollu 15-20K civarında bir laptop düşünüyorum ancak internet olayı nasıl olacak bilemiyorum. Çekim gücünün az olduğu yerlerde olacağım çoğunlukla. Takıla takıla giden videoların hiç zevk vermeyeceği aşikar. Laptopu sadece bunun için alacağım. Projeksiyon da düşündüm ancak laptop gibi çok yönlü kullanımı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben MacBook Air öneririm. Neden derseniz:
1) fansız tasarım. Doğada toz toprak olacak illaki bundan uzak olur. Zararı en aza indirir.
2) ekran kalitesi piyasadaki en iyilerden.
3) ses kalitesi muazzam.
4) çok uzun giden batarya.

2-3 handikapı var. Netflix inmiyor, Disney inmiyor, Max inmiyor. Sadece Prime iniyor. Eğer kaçak indirme yapacaksanız bence MacBook Air en iyisi olur.
Eğer ki yapmayacaksanız bu durumda en iyi seçenek ise Tab S10 Ultra olur. Yukarıdaki 4 neden de geçerli. Bunun handikapı ise dokunmatik olduğu için parmak izi kalabilir. Bir de kılıf almak zorunda kalacaksınız. O da ekran açısını ayarlama açısından çok zor oluyor.

Bu yaz bol bol dağ bayır gezip kamp yapmayı düşünüyorum. Gece ve sabahın erken saatlerinde çadır içinde ıssızlık olmasın diye YouTube veya film açmayı düşünüyorum. Laptopum yok, ucuz yollu 15-20K civarında bir laptop düşünüyorum ancak internet olayı nasıl olacak bilemiyorum. Çekim gücünün az olduğu yerlerde olacağım çoğunlukla. Takıla takıla giden videoların hiç zevk vermeyeceği aşikar. Laptopu sadece bunun için alacağım. Projeksiyon da düşündüm ancak laptop gibi çok yönlü kullanımı yok.
Film dizi vb. indirebilirsen en rahatı olur gibi.

Bu arada ikinci elde 15-20k arasında MacBook Air M1 bulabilirsiniz.

1) fansız tasarım. Doğada toz toprak olacak illaki bundan uzak olur. Zararı en aza indirir.
3) ses kalitesi muazzam.

2-3 handikapı var. Netflix inmiyor, Disney inmiyor, Max inmiyor. Sadece Prime iniyor. Eğer kaçak indirme yapacaksanız bence MacBook Air en iyisi olur.
Eğer ki yapmayacaksanız bu durumda en iyi seçenek ise Tab S10 Ultra olur. Yukarıdaki 4 neden de geçerli. Bunun handikapı ise dokunmatik olduğu için parmak izi kalabilir. Bir de kılıf almak zorunda kalacaksınız. O da ekran açısını ayarlama açısından çok zor oluyor.

Tablet çok daha mantıklı olur hocam bunun için. Bahsettiğiniz 15-16K fiyata zorlarsanız Samsung Galaxy Tab S9 alabiliyorsunuz yanılmıyorsam.

Bu fiyattaki bir bilgisayarla kıyaslarsak,

Çok daha iyi bir pil ömrüne sahip, ses deseniz daha gür ve net çıkar, ekranı çok daha kalitelidir, konumlandırmak bilgisayara göre çok daha kolay olur (Bilgisayarı kasası boşuna yük olur) ayrıca bu tabletlerin bataryası büyük olduğu için zor durumlarda Powerbank olarak da iş görüyor. (Tabi 8400 mAh batarya ile bir telefonu zor fullersiniz fakat en azından telefonunuzu bir süre daha açık tutar mesela) Daha hafif daha ergonomik daha hızlı bir yüksek kapasiteli bir SD Karta filmleri atar rahatça izlersiniz hatta kurulumu zahmetli olabilir fakat emülatör kurup eski konsol oyunlarını/bilgisayar oyunlarını da oynayabilirsiniz. (Bunu bilgisayarla da yaparsınız biliyorum ama tabletle de yapılıyor onu demek istiyorum)

Araç varsa bir şey diyemem fakat çanta ile yapacağın kampta laptop ve tablet gibi cihazlar eziyetten başka bir şey olmaz ve daha bir dikkat gerektirir. Telefonun, Powerbank'in ve ses bomban yeterli olacaktır düşüncesindeyim, 7+ senedir izcilikle uğraşıyorum bende tavsiyelerimi buradaki deneyimlerimle verebilirim.

Kampa gideceksen biraz daha fiziksel aktivitelere önem ver, su kenarlarında yürü masa sandalye yanında bir şeyler pişirmeye çalış. Dolaş gez dinlen. Ayrıca belirli çevrili bir kamp alanı değilse de tek başına gitmeni tavsiye etmiyorum. Birinin yanında sana eşlik etmesini tavsiye ederim.

Edit: Yazın çadır içinde gün içi saatlerde güneş sebebi ile çok duramazsınız zaten, boğucu bir hava uyandırır erkenden sizi. O yüzden sabah uyanıp film izlerim demek biraz iyi bir fikir gibi değil. Tabi bu dediklerim yazın sıcak ve nemli geçtiği yerler için geçerli.

Kocaeli veya Bolu gibi illerde yapacağın kamplarda, kamp yapacağın lokasyona bağlı Ağustos ayında bile g*tün donabiliyor. Bunları kesinlikle hesaplamalısın. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Son düzenleme:
Konuyu açtıktan sonra uyuyakalmışım. Fikir belirten herkese teşekkür ediyorum. Çok faydalı paylaşımlar olmuş.%90 arabanın 10 metre hemen yanımda olduğu yerlerde kamp yapacağım dolayısıyla taşıma derdim pek olmayacak. Ayrıca Anker 767 2400 wattlık bir güç kaynağı da satın alacağım. Evde UPS olarak kullanırken kampta şişme çadır, yatak pompasına destek için ve diğer tüm elektrik ihtiyaçları için kullanacağım. 20.000 MAh'lık powerbankim de var. Tablet almak görüş belirten arkadaşların ortak kanaati gibi görünüyor. Güç kaynağıyla enerji sorununa çözüm bulduğum gibi keşke internete de çözüm bulsam da indirmekle uğraşmasam ancak önceden indirmek şu an en iyisi gibi. Ses bombası da güzel fikir.

İkinci el Tab S8 Ultra falan bakılabilir veya M1 şahsen ben S8 Ultra tercih ederdim.
2. ele hiçbir zaman sıcak olmadım.

Tablet çok daha mantıklı olur hocam bunun için. Bahsettiğiniz 15-16k fiyata zorlarsanız Samsung Galaxy Tab S9 alabiliyorsunuz yanılmıyorsam.

Bu fiyattaki bir bilgisayarla kıyaslarsak,

Çok daha iyi bir pil ömrüne sahip, ses deseniz daha gür ve net çıkar, ekranı çok daha kalitelidir, konumlandırmak bilgisayara göre çok daha kolay olur (bilgisayarı kasası boşuna yük olur) ayrıca bu tabletlerin bataryası büyük olduğu için zor durumlarda powerbank olarak da iş görüyor. (tabii 8400 mAh batarya ile bir telefonu zor fullersiniz fakat en azından telefonunuzu bir süre daha açık tutar mesela) daha hafif daha ergonomik daha hızlı bir yüksek kapasiteli bir SD karta filmleri atar rahatça izlersiniz hatta kurulumu zahmetli olabilir fakat emülatör kurup eski konsol oyunlarını/bilgisayar oyunlarını da oynayabilirsiniz. (bunu bilgisayarla da yaparsınız biliyorum ama tabletle de yapılıyor onu demek istiyorum)

Detaylı anlatımınız, kıyasınız için teşekkür ederim.

3) ses kalitesi muazzam.

Android olması ve 14 inç boyutunda olmasıyla Tab S10 ulltra bana sıcak geldi. Tabii inceleme videolarına bakacağım fiyatı biraz tuzlu ancak ihtiyacıma uygunsa bütçeyi biraz aşmakta sıkıntı yok.

Prizden uzakta kesinlikle laptop önermem. Bir tablet almak çok daha mantıklı olur. Ayrıca kampta böyle şeylerin ağırlığı da önemli çantaya 3 kilo yük bindirmeye değmez.

Enerji sorun olmayacağı için belki fikrinizde bir güncelleme yapmak isteyebilirsiniz.

Tab S10 Ultra ile karşılaştıracağım fiyatı daha uygun görünüyor.

Araç varsa bir şey diyemem fakat çanta ile yapacağın kampta laptop ve tablet gibi cihazlar eziyetten başka bir şey olmaz ve daha bir dikkat gerektirir. Telefonun, Powerbank'in ve ses bomban yeterli olacaktır düşüncesindeyim, 7+ senedir izcilikle uğraşıyorum bende tavsiyelerimi buradaki deneyimlerimle verebilirim.

Kampa gideceksen biraz daha fiziksel aktivitelere önem ver, su kenarlarında yürü masa sandalye yanında bir şeyler pişirmeye çalış. Dolaş gez dinlen. Ayrıca belirli çevrili bir kamp alanı değilse de tek başına gitmeni tavsiye etmiyorum. Birinin yanında sana eşlik etmesini tavsiye ederim.

Edit: Yazın çadır içinde gün içi saatlerde güneş sebebi ile çok duramazsınız zaten, boğucu bir hava uyandırır erkenden sizi. O yüzden sabah uyanıp film izlerim demek biraz iyi bir fikir gibi değil. Tabii bu dediklerim yazın sıcak ve nemli geçtiği yerler için geçerli.

Kocaeli veya Bolu gibi illerde yapacağın kamplarda, kamp yapacağın lokasyona bağlı Ağustos ayında bile g*tün donabiliyor. Bunları kesinlikle hesaplamalısın. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Yaşadığım yere en yakın bozdağlar, spil dağı, gölcük, demirköprü baraj etrafı, İzmir karagöl var. Keşke Kocaeli, Bolu gibi yerlere yakın olsam da gece üşütmeye razıyım. Binbir çeşit lokasyon var kamp için. Özellikle de aşırı bunaltıcı havalarda yaylaya çıkabilmek büyük ferahlık sağlıyor. 3-4 günlük uzun kamplarda rahatım yerinde olursa eğer 5-6 saatlik yolculukla Isparta civarına göller yöresine veya Bolu tarafına da gidebilirim tabii bunun için çadırda ev konforuna yakın düzen kurmalıyım. En öncelikli kısım yağmurlu havada ve karanlık saatlerde evdeymişim gibi vakit geçirebilmek. Enerji kaynağım olacağı için ihtiyaca göre webasto da alabilirim tabii öncelik odun sobasında olacak daha doğal olduğu için.

Son düzenleme: