Kampüs dışında ilçede okumak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 107

cemkaraca

Yetkin
Ben şu anda ön lisans bir bölüm okuyorum, yatay geçiş yapacağım. 2 tane üniversite var kafamda. Bunlardan biri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, diğeri ise Afyon Kocatepe Üniversitesi.

Sakarya uyg. Bil. Üniversitesinin gitmeyi düşündüğüm fakültesi kampüs dışında ilçede. Ancak dersler daha iyi ve daha alana yönelik dersler var. Ve üniversite henüz yeni açılmış.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin gitmeyi düşündüğüm fakültesi ise kampüs içinde ancak dersler konusunda 3,4 tane ders alan dışı. Yani anlamsız, okuduğum bölümde işe yaramayacak dersler. Sakarya uyg. Bil. Üniversitesine göre daha önce açılmış.

Yatay geçiş yaptıktan sonra sadece 1 dönem okuyacağım ona göre değerlendirirseniz sevinirim. (Gano yükseltip daha iyi bir üniversiteye geçmeye çalışacağım.) Sizce bir dönem de olsa ilçe dışında bir üniversitede okumak mantıklı mı? Çok mu lise havası olur? Eğitim pek önemli değil sadece gitmek istediğim üniversite için araç olarak kullanmak istiyorum bunu. Gano yükseltme ve bölüm denkliği açısından Sakarya daha iyi bu arada. Ben kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitim önemli değil diyorsanız hangisi yoklamaya takmıyorsa ona geçin. Artık birçok bölüm çok sıkı yoklama konusunda. Orada okuyanlara ulaşıp sorabilirsiniz internet üzerinden. Ha ikisinde de yoklama alınıyorsa denklik açısından ben olsam Sakarya yazardım. Nede olsa bir dönem okunacak. Aslında iki fakültenin tam konumu önemli. İkisindede yurttan otobüsle gidilecekse ve arada uçuk zaman farkı yok ise değişen pek bir şey olmaz yol açısından.

Eğitim pek önemli değil sadece gitmek istediğim üniversite için araç olarak kullanmak istiyorum bunu.

Yol açısından ikisi aynı otobüsle değil, yurttan fakülteye yürüme ile 15-20 dk. Aklımdaki tek soru Sakarya seçersem fakülte ilçe de olduğu için pişman olur muyum diye. Yoksa Sakarya kesinlikle daha iyi bölüm denkliği açısından.

Camili meslek yüksekokulunda okuyorum. Burası biraz köy gibi yapılacak aktivite yok. Aktivite için şehir merkezine doğru ya da kampüse gitmelisin. Yerinde olsam kaliteli eğitim varsa ama okul kampüsten uzak olsa bile yine kaliteli eğitimi tercih ederim. Afyon'u çok iyi bilmiyorum ama Sakarya'nın ulaşımı çok iyi.

O sizin sosyalliğinize bağlı. Eğer yurtta oturup takılmayı seviyorsanız Sakarya size bir şey kaybettirmez. Merkeze çok uzak değilse Sakarya iyi gibi. Zaten ortalama kasmak için Full ders çalışmayacak mısınız?

Ana kampüste okumak her zaman daha iyi olacaktır. Ben ziraat mühendisliği okuyorum ve bir çok üniversitede ziraat fakülteleri ana kampüste değil. Kampüs dışında okuyanlar pek memnun değiller. Mesela Aydın daki kampüs dağın başındaymış, PAÜ deki fakülte ana kampüsten çok çok uzak, arabayla 1,5 saat.

Şu an okuduğum üniversite Türkiye'nin en büyük kampüsü olan üniversitelerden biri, fakültede kampüs içinde ancak ben kampüste sadece derse gitmek için gidiyorum. Onun dışında ya yurtta takılıyorum ya da yurdun yanındaki kafelerde. Pek sosyal değilim. Full ders çalışacağım ama lise 5 gibi olursa fakülte vs. çok iyi olmaz çünkü benim okuduğum lisede herkes farklı kafadaydı. Çok büyük bir imkan aramıyorum yani o zaman Sakarya sanırım daha iyi olacak.

Nasıl bir eksisi olabilir ki ilçede okumanın? Sosyallik dışında. Üniversite bakımından soruyorum, öğrenci işlerine ulaşmak vs.

Benim geçmek istediğim fakülte de karasu da hocam. Sosyallik dışında ne gibi eksileri oluyor ilçede okumanın? Üniversite için öğrenci işlerine ulaşmak vs. bir de subü eğitim açısından nasıl?

Bir kağıda Sakarya bir kağıda Afyon yazıp artı eksilerini sıralayın. Daha temiz bir karar verme süreci olur. İmkan varsa Instagram'dan orada okuyanlara sorun. Google haritalara girin fakültenin çevresindeki mekanlara bakın. Aceleye getirmezseniz karardan memnun olma olasılığınız artar.

Benim geçmek istediğim fakülte de Karasu da hocam. Sosyallik dışında ne gibi eksileri oluyor ilçede okumanın? Üniversite için öğrenci işlerine ulaşmak vs. Bir de SUBÜ eğitim açısından nasıl?
Tanıdığım arkadaşlar eğitim açısından iyi olduğunu söylüyorlar. Öğrenci işleri için fakültende idareye gitmen gerek ya da mail atıyorsun. Karasu'da okuyan arkadaşım olmadığı için orası iyi/kötü kesin bir şey diyemem.

Teşekkür ederim hocam. Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve kafamda kuruyorum. Normalde 4 tane üniversite tercihim vardı 2 ye indirdim. Ve Sakarya'yı seçeceğim sanırım. Eğitim açısından, sosyal medya da aktiflik açısından ve öğretim üyeleri açısından daha kaliteli gibi. Eğer kontenjan da sıkıntı çıkmazsa büyük ihtimal Sakarya'ya giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…