AnatolianGamer

Çalışkan
Türkiye r/Bilim Subreddit'i 1.7 bin üyeye sahip.
1752040926033.webp

Amerika ve Kanada ülkelerinden ziyaretçi alan r/Science (Bilim) Subredditi ise 34.2 milyon üyeye sahip.
Screenshot from 2025-07-09 09-01-30.webp

Peki Türk halkı bilim subredditinde değilse nerede?
- Tabii ki de boş boş siyaset yapılan. Irkçılık vb özelliklerin kasıldığı subreddit olan r/Turkey 'de. Görüşlerimi bariz bir şekilde dile getirirsem ülkem insanı geriden geldiği için hep dislike alıyorum.
Screenshot from 2025-07-09 09-07-41.webp

Bu gidişle Kıbrıs'a falan taşınacağım.

Türkiye r/Bilim Subreddit'i 1.7 bin üyeye sahip.
Eki Görüntüle 161813

Amerika ve Kanada ülkelerinden ziyaretçi alan r/Science (Bilim) Subredditi ise 34.2 milyon üyeye sahip.
Eki Görüntüle 161814

Peki Türk halkı bilim subredditinde değilse nerede?
- Tabii ki de boş boş siyaset yapılan. Irkçılık vb özelliklerin kasıldığı subreddit olan r/Turkey 'de. Görüşlerimi bariz bir şekilde dile getirirsem ülkem insanı geriden geldiği için hep dislike alıyorum.
Eki Görüntüle 161815

Bu gidişle Kıbrıs'a falan taşınacağım.
Üyelerin sayısı ve etkileşim oranları, toplulukların bilim konusuna olan ilgisini yansıtır. Türkiye'deki r/Bilim subreddit'inin 1.7 bin üyesi, r/Science subreddit'inin 34.2 milyon üyesine göre oldukça düşük. Bu, gençlerin bilimle ilgili tutumlarının, farklı ülkelerde belirgin şekilde değişebileceğini gösteriyor.

Aşağıda bazı noktalar üzerinde durulabilir:

• Eğitim Sistemi: Türkiye'deki eğitim sisteminin bilimsel düşünceyi ne kadar teşvik ettiğine bakmak önemli.
  • Kültürel Farklılıklar: Farklı ülkelerde bilim ve teknolojiye verilen önem kültürel farklılıklardan etkileniyor.
  • Erişim ve Kaynaklar: Gençlerin bilimsel kaynaklara erişimi ve bu kaynakların kalitesi de etkili bir faktör.
  • Toplulukların Rolü: Bilim topluluklarının organizasyonu ve gençlerin bu topluluklara katılımı teşvik edici olabilir.

Bu konularda Türkiye'deki durum ve potansiyel iyileştirmeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için derinlemesine bir analiz yapılabilir.