İyi sosyaller. İki dişimde çürük var ve muhtemelen bir tanesi için kanal tedavi gerecek çünkü uzun zamandır duruyor. Dolgu mu yoksa kanal tedavi mi olur bilmem lakin her ikisinden de aşırı korkuyorum, ağrımasından korkuyorum tabii ki. Daha önce dolgu veya kanal tedavi yapanlarınız yazarsa sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Makaleler
- 17
Şu ana kadar bir sürü kanal ve dolgu yaptırdım, sayılarını hiç hatırlamıyorum ve 1 tane kanal hariç hiç ağrı çekmedim. Ağrıyı çektiren kanal da doktorun hatasıymış, 1 hafta sonraki randevuda geçmişti.
Korkulacak bir durum yok, zaten anestezi yapıldığı için işlem esnasında hiçbir şey hissetmiyorsun.
Korkulacak bir durum yok, zaten anestezi yapıldığı için işlem esnasında hiçbir şey hissetmiyorsun.
EmperorAntares
Uzman
Annem kanal yaptığı günün akşamında bir tık zorlansa da döner yedi. Bende dolgu yaptırdıktan 2 saat sonra dolma yemiştim. Sanırım bu iki örnek bile korkulacak hiçbir şeyin olmadığını gösteriyor 
Daffy Duck
Üstün
Ben bir sürü kanal ve dolgu yaptırdım. Kanalların hiçbirinde sonrasında ağrı olmadı. Dolgu olan iki dişim sadece işlem yapılan günün akşamı agirmisti hafif. Onun dışında bir ağrı vs. olmadı ki zaten işlem yapılırken de hissetmiyorsunuz anesteziden dolayı.
Son düzenleme:
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Kanal da dolgu da acıtmaz, acıtırsa anestezi arttırılır, işlemden birkaç saat sonra da anestezi devam edebilir. Ağrı implant, yirmilik diş gibi operasyonlarda olur o da 24 saatlik talimatlara doğru uyulmazsa olabilir ağrı da birkaç güne geçer. Onun dışındaki ağrılar enfeksiyon vs. gibi durumlarda anca olur.