Eline sağlık, güzel yazı olmuş. RDR3, GTA 5 DLC falan yazmayın kardeşim, şunu yazın Oyuna b*k atacaksanız; param yok, oyunu alamıyorum, bilgisayar kaldırmıyor.
Biraz olgunlaşmak gerekiyor. Oyun yapmak sadece tasarlamak ve yazılım yapmak değil. Şu kadar şeyi düşünmek dengesini ayarlamakta var. Bunları yapmak için ofiste normal çalışma koşullarının üstünde çalıştı o kadar insan. Biraz şükretmek gerekiyor, insanların beklentileri ne ve neye dayanarak bu kadar yüksek halen anlam verebilmiş değilim. Oyun sorunsuz şekilde çıkarsa bu kadar detay ile fazlasıyla yeterli ve mükemmel olacak.

Eskiden oyunu bitirir direkt online tarafına kayardık ancak görünüşe göre hikaye modunda bile binlerce saat harcayacağız. Her şeyi keşfetmek tüm özellikleri öğrenmek vesaire öyle kısa sürmeyecek belli ki. Bu kadar şeyi online tarafına nasıl entegre edecekler onu merak ediyorum.

Biraz olgunlaşmak gerekiyor. Oyun yapmak sadece tasarlamak ve yazılım yapmak değil. Şu kadar şeyi düşünmek dengesini ayarlamakta var. Bunları yapmak için ofiste normal çalışma koşullarının üstünde çalıştı o kadar insan. Biraz şükretmek gerekiyor, insanların beklentileri ne ve neye dayanarak bu kadar yüksek halen anlam verebilmiş değilim. Oyun sorunsuz şekilde çıkarsa bu kadar detay ile fazlasıyla yeterli ve mükemmel olacak.

GTA 6'dan bahsediyoruz, bu oyun GTA 5 gibi 10 yıl güncelleme alacak üstüne kata kata daha iyisi olacak, enhanced gibi versiyon da gelebilir. Online, DLC, FiveM gibi yapabileceğin şeyler olacak. Bir açık dünya oyunu, her şeye Cyberpunk gibi grafikleri olsun rengarenk diye bakılmaz. Grafikleri de muhteşem bu arada Amerika'nın soluk havasını on numara vermişler. Fizik, mekanik daha da gelişir.

Sadece hikaye odaklı değil de bu oyuna verilecek paraya şöyle bakıyorum kendi açımdan; 10 saatlik AAA oyun bile 2000 TL'ye satılıyor. Bu oyun yıllarca oynanıp güncelleme alacak, online dahil modları olacak, DLC'ler vs. FiveM getirilecek bir süre sonra. Daha ne olsun.
Tam üstüne bastın. Şu ana kadar en yüksek fiyatlı aldığım oyun indirimli RDR 2 oldu 500 küsür fiyata.10 20 saatlik bir oyun için 1000 TL ve üstü falan çok absürt geliyordu bana. Yalan yok paylaşımlı hesapla bitirdiğim oyunlar falan da oldu ama GTA 6 bir başka hacı! Sen bu oyunu yükleyeceksin bilgisayarına belki 10 sene kurulu kalacak. Hikayesini bitirsen bile arada kafa dağıtmak için gireceksin polisle çatışacaksın, mod kuracaksın, online gireceksin vesaire vesaire. Böyle bir oyun için ne fiyat biçtilerse hak ediyordur o fiyatı abi.

Eskiden oyunu bitirir direkt online tarafına kayardık ancak görünüşe göre hikaye modunda bile binlerce saat harcayacağız. Her şeyi keşfetmek tüm özellikleri öğrenmek vesaire öyle kısa sürmeyecek belli ki. Bu kadar şeyi online tarafına nasıl entegre edecekler onu merak ediyorum.

Hikaye moduna eğer doğruysa 45-75 arası deniyor.(Webtekno 80 diyor.) Yan görevi cart curt daha da uzar; tabi bundan daha fazladır.

Tam üstüne bastın. Şu ana kadar en yüksek fiyatlı aldığım oyun indirimli RDR 2 oldu 500 küsur fiyata. 10 20 saatlik bir oyun için 1.000 TL ve üstü falan çok absürt geliyordu bana. Yalan yok paylaşımlı hesapla bitirdiğim oyunlar falan da oldu ama GTA 6 bir başka hacı! Sen bu oyunu yükleyeceksin bilgisayarına belki 10 sene kurulu kalacak. Hikayesini bitirsen bile arada kafa dağıtmak için gireceksin polisle çatışacaksın, mod kuracaksın, online gireceksin vesaire vesaire. Böyle bir oyun için ne fiyat biçtilerse hak ediyordur o fiyatı abi.

Öyle valla, gerçekten paraya kıyıp alabileceğim bir oyun bu GTA 6. canım sıkılır girer araba sürerim, online oynarım. FiveM girerim. Sadece 10 saat civarındaki 007 first Light'ı oynadım güncel fiyatı 2.000 TL, oyun on numara yalan yok grafik, mekanik, hikaye süper. Ama 2.000 TL de fazla değil mi arkadaş bir 10 saat civarındaki oyun için.

GTA 6'dan bahsediyoruz, bu oyun GTA 5 gibi 10 yıl güncelleme alacak üstüne kata kata daha iyisi olacak, enhanced gibi versiyon da gelebilir. Online, DLC, FiveM gibi yapabileceğin şeyler olacak. Bir açık dünya oyunu, her şeye Cyberpunk gibi grafikleri olsun rengarenk diye bakılmaz. Grafikleri de muhteşem bu arada Amerika'nın soluk havasını on numara vermişler. Fizik, mekanik daha da gelişir.
GTA5 bile 13 yıl önceki haline göre çok farklı. Adamlar sırf Online ekmeği ile 12 yıl geçindi RDR2’yi saymazsak. Enhanced mod gelir diye düşünüyorum ben. Sonra sadece online mod satışı çıkar kesin. Sadece hikaye bu kadar çok içerik barındırıyor ise online moda gelecek içerikleri düşünemiyorum, map 2 katı büyüklüğünde. Bir sürü işletme, heist bölgesi vesaire vesaire eklenir. Üstüne üstlük FiveM ile anlaşmaları var artık Rockstar’ın entegre şekilde gelirse sadece orası bile manyak oyuncu çekecek. Kısacası bu şirket GTA5’ i online ile bu kadar ayakta tutabildiyse aynısını ve daha iyisini GTA6’da yapacaklar ki bu sefer hikaye moduda hikayeyi oynadım bitirdim kafasında değil, yüzlerce belkide binlerce saatler harcamalık olacak belli.

Hikaye moduna eğer doğruysa 45-75 arası deniyor.(Webtekno 80 diyor.) Yan görevi cart curt daha da uzar; tabi bundan daha fazladır.
Oyunu belli ki RDR gibi biraz daha hikaye bakımından güçlendirmek istemişler. O kadar olur bence de, böyle dünyaya sahip bir oyuna 40 saat hikaye bile az kalır bence. 80’den fazla bile olsa sıkılmadan oynarım şu dünyada. Normalde hikaye bitince online tarafa kayan biriyim yan hikayeleri falanda çok takmam ancak bu sefer oturup suyunu sıkacağım belli ki. Sırf iki kere almış olmamak için ekran kartımı yükselttim üstüne kullanmıyorum diye konsolu satıp oled monitör alıcaktım. Neredeyse satmaktan vazgeçicem çıkar çıkmaz oynamak için.

Hocam bunu bilmiyordum ben, olursa böyle içerikler GTA 5'i geri dönüşüm kutusuna kaldırırım.:hehehe:
Daha GTA6 hakkında çok bilgi yayınlanmadan önce FiveM ile anlaşmaya giderek kendi bünyelerine kattılar diye bir haber çıkmıştı geçen senelerde. Sonradan neler oldu bilmiyorum. Rockstar ya da FiveM’ in kendi sitesinde birbirlerinin İconu çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Anlaşmaları olmasa koymazlardı herhalde.

Oyunu belli ki RDR gibi biraz daha hikaye bakımından güçlendirmek istemişler. O kadar olur bence de, böyle dünyaya sahip bir oyuna 40 saat hikaye bile az kalır bence. 80’den fazla bile olsa sıkılmadan oynarım şu dünyada. Normalde hikaye bitince online tarafa kayan biriyim yan hikayeleri falanda çok takmam ancak bu sefer oturup suyunu sıkacağım belli ki. Sırf iki kere almış olmamak için ekran kartımı yükselttim üstüne kullanmıyorum diye konsolu satıp oled monitör alıcaktım. Neredeyse satmaktan vazgeçicem çıkar çıkmaz oynamak için.

Keşke aynı tarihte PC'ye de çıkarsalar da oynasak. Anlamıyorum, niye çıkarmıyorlar. daha fazla para kazanmak için mi?

Daha GTA6 hakkında çok bilgi yayınlanmadan önce FiveM ile anlaşmaya giderek kendi bünyelerine kattılar diye bir haber çıkmıştı geçen senelerde. Sonradan neler oldu bilmiyorum. Rockstar ya da FiveM’ in kendi sitesinde birbirlerinin İconu çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Anlaşmaları olmasa koymazlardı herhalde.

1787955267464.webp

GTA 6'da olur, bununla alakalı bir şey belli.

Aslında şu an biz buzdağının görünen kısmına bile tam vakıf değiliz. İnsanlar Extended Look'a bakıp oyunu Rockstar değil de başka bir firma yapmış gibi çok basite indirgiyorlar. Zaten oyun çıktığında insanlar oynamaya başladığında fazla söze gerek kalmayacak oyunu savunmak için.

Bu arada insanların değiştirilmesinde hem fikir olduğu bir HUD meselesi var. Son sızıntı açıklamalarında oyun neredeyse bitti ifadesini kullanmışlardı. Acaba HUD'u baştan yaparlar mı? Onu merak ediyorum. Yapmazlarsa artık PC'ye çıktımı ilk çıkacak modlardan biri farklı HUD modu olur herhalde :D

Keşke aynı tarihte PC'ye de çıkarsalar da oynasak. Anlamıyorum, niye çıkarmıyorlar. daha fazla para kazanmak için mi.
Tam olarak öyle, yıllardır aynı taktik. Önce konsola çıkarıp büyük hype ile sattırıyorlar. Sonra daha iyi performans isteyenler PC’ye bir daha alıyor çıkınca. Belki de başlangıçta 30 FPS olup sonra Enhanced modu adı altında 60 FPS getirirler; maksat yüksek FPS isteyenler PC’de bir daha alsın, PC’si olmayanlar da biz biraz daha sattıktan sonra 60 FPS oynasın diye. Ben yine de 1 sene ya da daha fazla olacağını düşünmüyorum. Teknolojide gelişti çünkü, bir aksilik olmazsa 6 ay gibi bir sürede gelir bence.

Aslında şu an biz buzdağının görünen kısmına bile tam vakıf değiliz. İnsanlar Extended Look'a bakıp oyunu Rockstar değil de başka bir firma yapmış gibi çok basite indirgiyorlar. Zaten oyun çıktığında insanlar oynamaya başladığında fazla söze gerek kalmayacak oyunu savunmak için.

Bu arada insanların değiştirilmesinde hem fikir olduğu bir HUD meselesi var. Son sızıntı açıklamalarında oyun neredeyse bitti ifadesini kullanmışlardı. Acaba HUD'u baştan yaparlar mı? Onu merak ediyorum. Yapmazlarsa artık PC'ye çıktımı ilk çıkacak modlardan biri farklı HUD modu olur herhalde :D
Biraz göz alışması lazım bence, fazla takılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Araç tutkunu birisi olarak benzer durumu BMW F kasalardan G kasalara geçince yaşamıştım; gözüm alıştıkça sevmeye başladım. Bence bu da onun gibi bir şey. :D

Keşke aynı tarihte PC'ye de çıkarsalar da oynasak. Anlamıyorum, niye çıkarmıyorlar. daha fazla para kazanmak için mi?

Eki Görüntüle 276600

GTA 6'da olur, bununla alakalı bir şey belli.
Bence bunun yapılma sebebi de GTA 6 için zaten. Kendi bünyesinde olursa sunucularda nasıl modlu araçlar vesaire olacak onu bilmiyorum. Rockstar kısıtlama getirebilir belki mod konusunda. Ben hiç FiveM oynamadım ama sunuculara girerken bilgisayarı virüs kapan kişiler gördüm. Eğer Rockstar çatısı altında oyuna entegre gelirse en azından bu tarz olayların önüne geçilmiş olur gibi.

600.000’ den fazla animasyon içeriyor yazıyordu yukarıda. FiveM’ de çok animasyon var. Belki de bu ekip bu yüzden bünyeye katıldı. FiveM sunucuları oyuna entegre gelmese bile çalışanların oyun üzerindeki etkisi büyük belli ki.

Son düzenleme: