Şu altta gördüğün de bir ek. İki APC Konnektör'ün birleştirilmesi bu şekilde de ek olur lakin füzyon işlemi arasında fark var. Bana attığın fotodaki ek sağlıklı değil. DbM'de kayıp meydana getirir.
Eki Görüntüle 88526
Bu altta gördüğün füzyon cihazında yapılan ek. En sağlıklısı füzyon cihazında yapılan ektir. Düzgün füzyon yapıldığı sürece dbM'ye etki etmez. Asıl yapılması gereken ek türü şu şekilde olur:
Eki Görüntüle 88528
Eki Görüntüle 88529
Eki Görüntüle 88530
Yukarıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi Füzyon cihazında yapılan ek ile İki fast konnektör (Yeşil APC Konnektör birleşiminden) daha mantıklı bir yoldur. Bu şekilde ek yapılırsa, sıkıntı çıkarmaz (Dbm'de) Diğer durumda da Pigtail ile Füzyon işlemi de var.
Yukarıda bana attığın (ev içi) OBK çekimi çok kötü. Öyle bir görüntü görsem (kendi evimde) kalp krizi geçiririm. O şekilde olmaz, silikonlu da olmaz silikonsuz da, bantla da. Bana soracak olursan biraz para harcaman lazım düzgün işlemler için. yani iki türlü yapmak en iyisi. Hem Dahili sonlandırma kutusunda OBK'yı toplayıp patch kablo almak,
hem de plastik kablo yolu ile patch kablo'yu ONT'te de sonlandırma yapmak. Görüntü kirliliği de olmaz. Sen bantlamak istiyorsan bantla tabi veya silikonla da yap lakin benim dediğim gibi yapmadığın sürece sıkıntı olacak, karar senin.