Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Okunmaz diyelim de halkı askerlikten soğutma suçundan içeri mi alınalım... Tabi ki okunur.
Neden okunmaz?Okunmaz diyelim de halkı askerlikten soğutma suçundan içeri mi alınalım... Tabi ki okunur.
Öküz
Uzman
Hevesle girilecek ortamlar değil ev hayatını seven birinin zorlanacağı yerler. Vatan millet sevgin arşa çıkmıştır elime alayım silahı çatışmaya gireyim sıkıntı olmaz kafasında insanların sonuna kadar okuyabildiği yerler bunun dışında maksatla giden de çevre baskısıyla falan başka bir iş yapamadıklarından giriyorlar. Hangi genç askeri ortamı sever? Bu sevgi cidden başka bir sevgi. Bu sevgi içinde olmayan harp okulunu bitiremez. Macerayı erken sonlandırır.
İnanın vatan benim için her şeyden önce gelir, sadece biraz ölüm korkusu var bende yine de vatanım için zorda olsa ölürüm gerekirse.Hevesle girilecek ortamlar değil ev hayatını seven birinin zorlanacağı yerler. Vatan millet sevgin arşa çıkmıştır elime alayım silahı çatışmaya gireyim sıkıntı olmaz kafasında insanların sonuna kadar okuyabildiği yerler bunun dışında maksatla giden de çevre baskısıyla falan başka bir iş yapamadıklarından giriyorlar. Hangi genç askeri ortamı sever? Bu sevgi cidden başka bir sevgi. Bu sevgi içinde olmayan harp okulunu bitiremez. Macerayı erken sonlandırır.
Bu arada ben diyelim ki MSÜ bitirip asker oldum, doğuya PKK ile çatışmaya zorla mı gönderiyorlar yoksa rızam olmadığı sürece, kendimi hazır hissetmediğim sürece göndermezler mi? Dediğim gibi asker olmayı çok isterim ama ölüm korkusu var bende.
Öküz
Uzman
Bu düşünce varsa okursun bu düşünce yoksa olmaz. Anlatmaya çalıştığım buydu.İnanın vatan benim için her şeyden önce gelir, sadece biraz ölüm korkusu var bende yine de vatanım için zorda olsa ölürüm gerekirse.
Bildiğim kadarıyla kara harp okuluna girince birlik seçimi oluyor ona göre gönüllülük esas oluyor öyle olunca mecburi hallerde gidiyorsun. Zaten o raddeye kadar okumuş gelmiş eğitimini almış işinin başında olan biri git denilince gidemem diyemez.
Neden karayı önermiyorsunuz? Hava harp istemememin sebebi daha bisiklet bile süremiyorum nasıl koskoca uçağı süreceğim, deniz istemememin sebebi de günümüzde ülkemizin çatışmaları kara ve hava ile oluyor.Değerin bilinmesin istiyorsan buyur, oku. İlla okuyacaksan da kara en son seçeneğin olsun.
Öyle bir şey olabiliyor mu ki? Yani ben MSÜ okumadan subay olabilir miyim?Uni bitince askerligi subay olarak yapmayi dusunuyorum ayni şey olmasa da hem icinde ukte kalmamis olur. Sana da oneririm.