Öyle bir şey olabiliyor mu ki? Yani ben MSÜ okumadan subay olabilir miyim?

4 yillik(belki bazi istisnalar vardir ama muhendislik ve bircok Bolu'mde gecerli) mezun olduktan sonra zorunlu askerligini 1 yil yapmayi secersen astsubay olup hem maas aliyorsun hem rutbelisin.
Son ay tegmen oluyorsun istersen askerde kalma sansin var. Ama piyade olmuyorsun.

İnanın vatan benim için her şeyden önce gelir, sadece biraz ölüm korkusu var bende yine de vatanım için zorda olsa ölürüm gerekirse.

Bu arada ben diyelim ki MSÜ bitirip asker oldum, doğuya PKK ile çatışmaya zorla mı gönderiyorlar yoksa rızam olmadığı sürece, kendimi hazır hissetmediğim sürece göndermezler mi? Dediğim gibi asker olmayı çok isterim ama ölüm korkusu var bende.

Gorev nereye sen oraya, birader emekli albay, yarı omrunu doguda gecirdi. 2021 hafter savası 9 ay, 2016 6 ay bosna, 2011 6 ay Afganistan.

Öyle bir şey olabiliyor mu ki? Yani ben MSÜ okumadan subay olabilir miyim?

Dis alimdan olursun ama dis alimlarin buyuk cogunlugu kara piyade ki yapilabilecek en zor gorev burasidir. MSU'de okur derece yaparsan istedigin birime girersin o avantajin olur ama askerlik ne olursa olsun zordur. O ortami hic bilmiyorsan sana gore olmayabilir. En basitinden uzun bir sure her sabah 5-6'da kalkip tiras olmak bile pek cok insana iskence gibi gelir. Avantaji yok mu dersen subayligin avantajlari var tabi. Maas olarak rahat edersin ozellikle Albay olursan emekli maaslari cok yuksek. Evliysen banko lojman cikar, yazlari askeri kamplara tatile gitme imkanin var, ordu evleri guzel nimettir her ne kadar eski kalitesi kalmasa da. Emekli ikramiyen bol olur, toplum icerisinde bir miktar sayginligin olur. Yarin bir gun polise vs. isin duserse asker olmak sureclerin hizlanmasina yardimci olur. Bir de pek cok insana gore aslinda sorun olsa da bana gore avantaj olan sosyal durum. Asker oldugun zaman muhatap oldugun kitle de buyuk cogunlukla ya asker olacak ya da asker yakini. Yani toplumun kalanindan buyuk oranda soyutlaniyorsun. Su an Turkiye'deki mevcut toplumu dusundugumuz zaman bence bu avantaj.

Konuyu hortlatıyorum kusuruma bakmayın.

Bende MSÜ’ye girip asker olmak isterdim fakat imkanım yok. Kısaca anlatayım.

Psikolojik hastalıklarım var.(OKB ve duygu durum bozukluğu) 5 tane antidepresan kullanıyorum. Şu an da psikiyatri hastanesinde yatıyorum. Üstüne 33 derece skolyozum var.

Bu rahatsızlıkların olması beni çok üzüyor. Küçüklükten beri asker olmaya meraklıyım. Büyüyünce böyle şeylerle karşılaşınca çok üzüldüm.

Zaten ölmek istiyorum hayatta hiçbir şey beni bağlamıyor bari şehit olayım.

Çevremdekiler genellikle asker çocuğu Herkes hayal kuruyor. MSÜ’ye giricem asker olacağım, kara harp okulunda okuyacağım vatanımı savunacağım diye. Çok kıskanıyorum onları ben niye onlar gibi değilim?

Normalde deniz harp düşünüyordum ama kara harp daha mantıklı gelmeye başladı, sizce okunur mu?
Arkadaşımın abisi intibakta bıraktı. Fiziksel anlamda güçlü olmasına rağmen baskı, disiplin ve sporun çok yüksek derecede olduğunu söylüyor. Tabi bunların yanında akademik derslerde olacak.