Burayı Ameriga mı sandın yeğen? Benim gördüğüm çoğunluk üniversiteyi de zorunlu eğitimin parçası olarak görüyor, rastgele puanı yeten bölüme gelip lise-iş hayati karması bir deneyim yaşayıp gidiyor.

Çoğu üniversitede göreceğin çoğu öğrencinin ortalama aktivitesi 101 atmaktan ibaret. Erkeklerde bu durum bilardo, halı saha ve çeşitli sporlara doğru da dallanabiliyor.

Konumuza dönersek de Türkiye’de seks partileri, grup seksler çok yaygın değiller. Parti kültürü doğrudan yaygın değil zaten. Üniversitede insanların daha çok seks yapmasının sebebi olarak ailelerinden uzakta olduklarından kaynaklı özgürlük hisleri, bastırılmış güdüler, kendilerini psikolojik olarak kanıtlama hissi gibi şeyler görülebilir.
Çoğu üniversiteli dandik bir bölümü kazanıyor. Ailesinin parasını yemeye gidiyor. Durum bu. Vaktim yoktu parti deyip geçtip. Ama gerçekten büyük şehirlerde bu olaylar çok yaygın.

Karabük Üniversitesinde hazırlık okuyorum. Daha buraya başlayalı toplam 5 ay falan oldu. Hem kısa süre önce başladım hem de yemekhane dışında çok vakit geçirmedim o yüzden çok fazla bilgi sahibi değilim fakat fedikleri gibi yabancı öğrenci çok. Hazırlık sınıfları 20-25 kişi oluyor ve çok rahat 5'ten fazla yabancı öğrenci denk geliyor, sadece hazırlığa ve tek bir sınıfa (40-50 sınıf rahat vardır). Bu yıl da Kazaklar daha fazlaymış ama netice de onlar da yabancılar ama kakao değiller. Onun dışında, kakaoların olduğu ortamlarda bulunmadım ama aralarında gruplaşma mevcut ve her ne kadar müslüman olsalarda bu tarz olayları yapabilme potansiyelleri yüksek, öyle sezdim en azından. Bir de üniversitenin olduğu yerde 100. Yıl diye geçen böyle çarşı gibi kafe, yemek yerlerinin, marketlerin olduğu bir yer var ve neredeyse Türklerden daha fazlalar o bölgede. Ben de seneye yatay geçiş yapmayı düşünüyordum artık ilk işim yatay geçiş yapabilmek.