Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
9
Son zamanlarda sıklığı epey artmaya başladı ve yetişilemediğini fark ettim. Yeterince hızlı aksiyon alamıyorsunuz. Az önceki konuda 56 tane mesaj vardı. 56 nedir? 10 olmadan o konunun imha edilmesi lazım, kilitlenmesi de değil. Ana sayfada yarım saattir kabak gibi duruyor.

Bir de "bilmem kimin tavsiyesi ile aldım." konularını neden onayladığınızı anlayabilmiş değilim. Onaylamayın şu konuları. Troll olduğu o kadar belli ki. Hadi onayladınız, bari hızlı aksiyon alın.

Konu onaylama yavaşlığını anlarım, problem değil, yetişmek zor biliyorum şu durumda. Konuları gerekirse 20 dakikada onaylayın ama ana sayfa çöplük gibi görünmesin.

Bu arada benzer bir konu bir süre önce açıldı, onu gördüm. Benim dikkat çekmek istediğim şey hızlı aksiyon alınamaması. Yazdığımız incelemeleri, rehberleri maşallah otomatik düzeltme ile tek atıp, sayfa yapısını bozup ışık hızında onaylayıveriyorsunuz. Buna da hızlı aksiyon alırsınız bir zahmet.

Rapor sisteminde bir sıkıntı mı var? Yoksa size hiç raporlanmıyor mu bunlar? Bu da bahane değil. Konuları açtıktan sonra kaderine terk etmeyin. Takip edin.

Artı 70 Eksi
Reis kavgaya dönüştü ama bu konu ben ondan bahsediyorum herkes bana çıkıştı şimdi böyle kavga ederek konu çözülmekten ziyade daha da tartışmalar şiddetlenecek üstteki BMW profilli mahlukat gibi cahil birisi varsa konuda tartışma olmaması pek de muhtemel değil zaten.
Maalesef ki biz diretmesek moderasyonun sorunu çözeceği yok. Forumda yaklaşık bir haftadır bu sorunu yaşıyoruz ve bugüne kadar bir aksiyon alınmadı.

Harbiden garip elemansın. Travmalarınızı anlatın diye açtığın konuya utanmayın yazıp üstüne anlatan insanlara güldürdü, anırdım falan yazıyorsun.

Tartışıyoruz işte, bir problem göremiyorum ben.

Bir de 3. Osman ban yemiş sanırım. Süresi ne kadar bilmiyorum ama.

Sen nereden çıktın be adam o konu ile bu konunun ne alakası var adam travma anlatmıyor komik anı anlatıyor ne yapayım ağlayayim mi ne bekliyorsun sen çok akıllı adamsın bir ben garipim zaten.

Maalesef ki biz diretmesek moderasyonun sorunu çözeceği yok. Forumda yaklaşık bir haftadır bu sorunu yaşıyoruz ve bugüne kadar bir aksiyon alınmadı.

Ha şöyle hocam sen gibi sakin dille bir konuşsalar eyvallah diyeceğim ama sivri sivri laf sokmalar kaos çıkarmalar BMW profilli çoçuğu hiç karıştırmıyorum.

@Thanos

Ben bir kavga veya tartışma göremiyorum. Üstüne belirli bir zamandır olan olayların artması sebebi ile içindekileri dile getirenleri görüyorum.

Yani foruma pek vakit ayırmıyorsanız sizin için pek önemli bir şey değil zaten bunlar. Yanlış anlamayın ama öyle. Yani 1 ayda 30-40 mesaj yazan adamın bu durumu idrak etmesi zor.

Bu arada ben forumu nadir kullanıyordum, son 3 gündür yoğun kullanıyorum ve 3 gün, fark etmeme yetti. Techolay'dan ilk saatten itibaren haberim olmasına rağmen çok geç kayıt oldum, o yüzden madalyam da yok :D

Yani bazı durumlar istisna tabii ki. Demek istediğim mesaj sayısı bir yana, aktiflik önemli burada.

Forumda sürekli olan adamın bu durumu görmesi başka, foruma arada girip ne oluyor ne bitiyor diyen adamın görmesi başka.

İkisi farklı şeyler ve şikayet edenlerin durumunu pek anlamayabilirler. O yüzden dedim.

Merak etme, yarın @III. Osman senin yerine açar, moderatör de onaylar, üstüne de @1538 gelip "Sanat ama bu" diye altına yazar. :)
Beni etiketlediğiniz ve önceki konudan dönüş yapacağımı söylediğim için cevap veriyorum.

Öncelikle ben Osman'ı savunmuyorum, yapılan haksızlığa cevap veriyorum, huyumdur haksızlıklara sesimi çıkartmak. :)
Ayrıca sanat toplumu yansıtır, sanatı kısıtlayamazsın, sanat yok edilemez. Sırf yazılan metni beğenmedin diye bu kadar fazla sitem edip sağa sola saydırmana gerek yoktu açıkçası. Saygı duyduğum bir kullanıcıdan beklemekte bir hayli üzdü açıkçası.
Ama anlaşılan seninkisinin altında farklı bir neden var... Açılan o konuda da sana cevap vermiştim ama buraya taşıyorsun madem, tekrardan SS'ini atıp algı oluşturduğun ve Osman meselesindeki konu hakkındaki fikirlerimi dile getirdiğim o konuda da bahsettiğim, paragraflarımı atayım; belki beni daha iyi anlayabilirsiniz:

Burada attığın SS'in muhabbeti önceden de döndü zaten, tekrar hortlatmaya gerek yoktu sanki?
Saçma bir öneriye gayet yerinde ve genel bir cevap verildi, burada durumu kişiselleştirmeye gerek yok. Enesi yetkili olmadan önce de bilirim, düşündüğünüz gibi biri olduğunu sanmıyorum.
Adam trolluk yapıyordur raporlayin geçin hocam, şikayetinizi bu sekilde size özel yapılan bir şeymis gibi tek bir kullaniciya karşı birbirinizden güç alarak yapmaniz yanlış, hepimiz forumdasiz gerek yok birbirimizi böyle incitmeye. Kac gündür adamin ismi geziyor ortalikta, moderasyonun hepimizden önce fark edip gereğini yaptigina eminim. Bu sıralar çok boş öneri konuları acildigindan dolayı öyle genel cevap aldığınızı düşünüyorum bununda etkisi muhakkak vardır, kişisel almayın deme sebebimde bu, değerli hocalarimizsiniz, kemik tayfayiz birbirimizi destekleyecegiz ama bu şekilde değil. Bakın ben de zamanında DH'de cok trolledim, forumlarda hep olur bu tarz kişiler. Buranın moderasyonununda işini hakkıyla yaptığını düşünüyorum bu yüzden destekliyorum.

Cevap vermemesini takmıyorum ki, Osman'ın konusuna ilk cevap verişim değil. Bu konuda da herhangi bir trollük göremedim doğrudur ya da değildir, kendi fotoğrafını atmak zorunda değil, temsili görsel diye belirttiği halde tek bir kişiye karşı haftalardır böyle gruplaşıp zorbalık yapmanızı doğru bulmuyorum.
Engellersiniz bir daha açtığı konuları da attığı mesajları da görmezsiniz olur biter.

İstediği kadar zebani konular açsın, Osman gayet aktif bir üye ve açtığı konular ile forumu canlandırmakta payı var. Somut bir kanıtınız olmadığı sürece de 100 kişi şikayet etseniz bile şikayetinizle kalırsınız, hoşunuza gitmedi diye yollanacak değil ya. Ki forum daha yeni yeni büyüyor bu kadar az kişiyken keyfinize bakmak yerine dışlamak niye yani? Hayır ceza yiyince de çok katı her şeye ceza geliyor oluyor. Bence siz çok takıyorsunuz.

Önceden yaptığım konuşmayı açıkçası tekrar yazma ihtiyacı duymadım. Daha fazla da beni alakadar eden bir şey yok bence, o yüzden madem etiketledin buyur, benim fikirlerim bunlar.

Son düzenleme:
Moderatörler genel olarak işlerine gelen şeylere daha hızlı bakıyorlar gibime geliyor. Komplo teorisi gibi oldu bu, ama biraz hareketlerini izleyince o izlenimi uyandırıyorlar. Çünkü çok güzel bir şekilde, gece gece 2 dakika içinde uyarı atma kapasitesine sahipler.

Millet Postal ve III. Murat hakkında ne kadar mızmızlanmış böyle. Arkadaşlar o kadar da abartmayalım, sanki III. Osman forumun başına gelmiş en kötü şey gibi yazmışsınız hep. Postal benim de konularıma rastgele şeyler yazıyor, kalp atıp geçiyorum. Adamın zaten rolü negatif şeyler yazmak. Konu ile promosyon olarak geliyor o.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.