Karanlık Mod Gerçekten Gözler İçin Faydalı Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GIRD4P
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Karanlık temalarda okunulan bir şeye odaklanmanın daha zor olduğu konusunda katılıyorum ama açık temalarda baş ağrısı yaşamaktan iyidir diye düşünüyorum. Hem mavi ışık filtresi kullanıyorum hem karanlık temaları kullanıyorum, eğer karanlık temanın kontrast dengesi iyi ayarlanmışsa daha iyi olduğunu görüyorum kendi adıma. Tabii bu başkası için geçerli olmayabilir.

Bunun dışında zaten bir nesneye çok uzun süreler aynı mesafeden bakmak sağlıklı değil, göz sağlığını koruma yöntemlerinden biri olarak sık sık odağı değiştirip farklı uzaklıktaki nesnelere bakmak gerekiyor.

Açık temalarda baş ağrısı yaşamaktan iyidir diye düşünüyorum.

Uzun metinlerde aydınlık tema üzerine ortalamanın üstünde bir oranla sarı ışığını uygulamak, kısacası sarı loş arka planda siyah yazı bana çok rahat geldi. Deneyebilirsiniz.

Uzun metinlerde aydınlık tema üzerine ortalamanın üstünde bir oranla sarı ışığını uygulamak, kısacası sarı loş arka planda siyah yazı bana çok rahat geldi. Deneyebilirsiniz.
Onları da denedim ama her koşulda ekranın büyük oranda karanlık olması baş ağrısının önüne daha fazla geçiyor bende.

İfadeler: 685
Şu an kullandığım monitörün black uniformitysi bayağı iyi, IPS glow da minimal düzeyde, ışık sızması da yok, yani siyahı olabildiğince siyah "gibi" görebiliyorum, ancak yine de aydınlık tema kullanıyorum. Hatta daha da ileri gidersek telefonum AMOLED olmasına rağmen beyaz tema kullanıyorum. Karanlık tema kullanınca içim kararıyor artık ve dediğim gibi, göz tembelliği yapıyor. Çok fazla siyah temalara alıştıktan sonra odanın ışığını bile açsan gözün hemen mayışmaya başlıyor bayağı değişik ve kötü bir olay. Sanki hayat hep karanlıkmış da gelmiş birisi ocağına incir ağacı dikmiş gibi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…