Ankara'da yaşadığımdan yavaş ve geç gelen kargoya çok denk gelmedim. Çin'den bile ürün gelse genelde yerelde hızlıca ulaşıyor. İstanbul'da günlük getiren kargo firmalarını biliyorum. Ankara'ya bu ertesi gün net oluyor. Hatta Cumartesi günleri de çoğu firma kargo dağıtıyor. Belki UPS olabilir.
PTT: Çalışanları en dandik firma olabilir. Memur olduklarından galiba pek işlerine değer vermiyorlar. Çok hafif yukarı taşınacak ürünleri bile taşımazlar. Bağlantıdaki siteden kedi kumu alıyorum. Normalde 50 litre alıyorum. Çok gibi gözüktüğüne bakmayın pelet olduğundan hafif, yani aldığım 10 KG veya 15 KG kedi mamalarından %40 daha hafifler. Ama PTT çalışanları aracın yanına kadar çağırıyor. Neyse ki kedi kumu satanlara bunu belirtmiştim. Sonradan Aras, Yurtiçi bir kargo firması ile daha anlaştılar. Onlar kapıya kadar getiriyorlar sağ olsunlar.
www.enpatiks.com
HepsiJet: Hepsiburada geçen sene yıllık Premium aldım. Ama maalesef çok az kullandım. Bunun nedeni teknolojik ürünlerde çakma ürün sorunu, Amazon kadar iade vb. konularında güven verememleri falan. Genelde de Level vb. dergisini aldığım Dergiburada bu kargo firması ile çalışıyor. Gerçi HB satmadan önce de Dergiburada ve HB Doğanlara aitti. Neyse burada fiyattan bağımsız kargo ücretsiz geliyor. Fiyatları da diğer aracı sitelere göre uygun. Benim olduğum yerde olan çalışanı gayet güler yüzlü ve işini en nizami yapan da bu olabilir.
Yurtiçi, Aras ve bir tane daha vardı unuttum. Bunlar genel olarak ürünü getir, kod sormadan uza mantığında çalışıyorlar. Bu arada sonuncusu MNG'ymiş. Bunlardan biriyle yakın zamanda sorun yaşadım. Yine mama alırken MNG patlatmış. Neyse ki arayıp haber verdiler, tekrar yaşanmasın diye yeni mamayı farklı bir firma ile göndermelerini istedim. Ama genel olarak sorun yaşanma ihtimali yüksek firmalar bu üçü.
Trendyol herhalde en az kullandığım site olabilir. Geçenlerde SSD soğutucusu aldım. Sonrasında da hesabı sildim. hem boykot olaylarından dolayı dışarıdan yemeyi azalttım. Hem de düz alışveriş için kullanmıyordum. Kadınlar için harcama yapma sitesi, benim açımdan HB gibi sahte ürün satan ve açıkcası da ilgimi çeken ürünleri düzgün listeleyemen kötü bir site. Zaten yemek ve market kısımları için kullanıyordum.
Kolaygelsin: Amazon'u aktif kullandığımdan en memnun olduğum kargo firması. Bir sorununu görmedim. Kod almadan dağıtıyorlar, belki bu konuda daha dikkatli olabilriler.
AGT Kargo: Bunlarla Amazon ve Kitapyurdu 2021-2022 arası galiba çok denk geldim. Başlarda iyi gibilerdi de, kurye sistemini iyi yönetemediler. Bugün kargonuz geliyor deyip gelmedikleri çok oldu. Zaten aşırı tepki alınca da Amazon kullanmayı bıraktı diye biliyorum.
Bunun dışında alacağım ürüne göre site tercih ediyorum. Yani kırılma ihtimali olan ürünlerde kargo firmasını iyi tercih etmeyen siteleri kullanmıyorum. Gerekiyorsa 300 ₺ fazla vereyim ama ürün bana sorunsuz gelsin.