Yer
Konoha
PTT: Yavaş çalışıyorlar, diğer firmaların 2 günde getireceği paketi 1 haftada getiriyorlar.
HepsiJet: Çok iyiler. Paketlerinde hiçbir zaman hasar olduğunu görmedim. Ayrıca hızlılar, 1-2 günde teslim ediyorlar.
Yurtiçi: Bu firmada çok hızlı. Benim paketlerimde hasar yoktu.
Trendyol Express: Hızlılar ama paketleri hafif hasarlı gelebiliyor.

Diğer firmalarla deneyimim yoktur.

Yaşadığım şehir: Adıyaman
Kargo gönderdiğim veya aldığım şehirler: İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Adana ve Ankara.

PTT: Yavaş çalışıyorlar, diğer firmaların 2 günde getireceği paketi 1 haftada getiriyorlar.
HepsiJet: Çok iyiler. Paketlerinde hiçbir zaman hasar olduğunu görmedim. Ayrıca hızlılar, 1-2 günde teslim ediyorlar.
Yurtiçi: Bu firmada çok hızlı. Benim paketlerimde hasar yoktu.

Yaşadığım şehir: Adıyaman
Kargo gönderdiğim veya aldığım şehirler: İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Adana ve Ankara.
PTT ve sürat hariç diğerleri ile sıkıntı yaşarsam şikayetvar'a yazdığım an çözülüyor. Yazmazsam oyalıyorlar.

Ankara'da yaşadığımdan yavaş ve geç gelen kargoya çok denk gelmedim. Çin'den bile ürün gelse genelde yerelde hızlıca ulaşıyor. İstanbul'da günlük getiren kargo firmalarını biliyorum. Ankara'ya bu ertesi gün net oluyor. Hatta Cumartesi günleri de çoğu firma kargo dağıtıyor. Belki UPS olabilir.

PTT: Çalışanları en dandik firma olabilir. Memur olduklarından galiba pek işlerine değer vermiyorlar. Çok hafif yukarı taşınacak ürünleri bile taşımazlar. Bağlantıdaki siteden kedi kumu alıyorum. Normalde 50 litre alıyorum. Çok gibi gözüktüğüne bakmayın pelet olduğundan hafif, yani aldığım 10 KG veya 15 KG kedi mamalarından %40 daha hafifler. Ama PTT çalışanları aracın yanına kadar çağırıyor. Neyse ki kedi kumu satanlara bunu belirtmiştim. Sonradan Aras, Yurtiçi bir kargo firması ile daha anlaştılar. Onlar kapıya kadar getiriyorlar sağ olsunlar.

HepsiJet: Hepsiburada geçen sene yıllık Premium aldım. Ama maalesef çok az kullandım. Bunun nedeni teknolojik ürünlerde çakma ürün sorunu, Amazon kadar iade vb. konularında güven verememleri falan. Genelde de Level vb. dergisini aldığım Dergiburada bu kargo firması ile çalışıyor. Gerçi HB satmadan önce de Dergiburada ve HB Doğanlara aitti. Neyse burada fiyattan bağımsız kargo ücretsiz geliyor. Fiyatları da diğer aracı sitelere göre uygun. Benim olduğum yerde olan çalışanı gayet güler yüzlü ve işini en nizami yapan da bu olabilir.

Yurtiçi, Aras ve bir tane daha vardı unuttum. Bunlar genel olarak ürünü getir, kod sormadan uza mantığında çalışıyorlar. Bu arada sonuncusu MNG'ymiş. Bunlardan biriyle yakın zamanda sorun yaşadım. Yine mama alırken MNG patlatmış. Neyse ki arayıp haber verdiler, tekrar yaşanmasın diye yeni mamayı farklı bir firma ile göndermelerini istedim. Ama genel olarak sorun yaşanma ihtimali yüksek firmalar bu üçü.

2025-04-11_01-32.webp

Trendyol herhalde en az kullandığım site olabilir. Geçenlerde SSD soğutucusu aldım. Sonrasında da hesabı sildim. hem boykot olaylarından dolayı dışarıdan yemeyi azalttım. Hem de düz alışveriş için kullanmıyordum. Kadınlar için harcama yapma sitesi, benim açımdan HB gibi sahte ürün satan ve açıkcası da ilgimi çeken ürünleri düzgün listeleyemen kötü bir site. Zaten yemek ve market kısımları için kullanıyordum.

Kolaygelsin: Amazon'u aktif kullandığımdan en memnun olduğum kargo firması. Bir sorununu görmedim. Kod almadan dağıtıyorlar, belki bu konuda daha dikkatli olabilriler.

AGT Kargo: Bunlarla Amazon ve Kitapyurdu 2021-2022 arası galiba çok denk geldim. Başlarda iyi gibilerdi de, kurye sistemini iyi yönetemediler. Bugün kargonuz geliyor deyip gelmedikleri çok oldu. Zaten aşırı tepki alınca da Amazon kullanmayı bıraktı diye biliyorum.

Bunun dışında alacağım ürüne göre site tercih ediyorum. Yani kırılma ihtimali olan ürünlerde kargo firmasını iyi tercih etmeyen siteleri kullanmıyorum. Gerekiyorsa 300 ₺ fazla vereyim ama ürün bana sorunsuz gelsin.

Yurtiçi çok iyi dünyanın öbür ucundan gelse bile max 2 günde getiriyorlar ama kargo fiyatları tuzlu sürat kargo ise idare eder diyeyim sistemleri sorunlu sadece bazen teslim edilmemiş kargoyu teslim edildi olarak girebiliyorlar MNG kargo da hızlı bana yakın diye oradan genellikle kargo veriyorum ama 1 defa sıkıntı yaşadım şişme balonlu poşete koyulmasına rağmen sattığım PS2 alıcıya kasası kırılarak gitmiş PTT ise bazen 2 günde getiriyorlar bazen ise 1 haftayı buluyor getirmeleri bizim burda teslimat şubesine gelse bile orada bekliyor birkaç gün bazen kendim gidip aldığım oluyor kargo mu dağıtıma çıkarmadıkları zaman.

Ankara'da yaşıyorum genel bölge deneyimim Yurtiçi Kargo çok çok hızlı Ankara'da antepe 2 günde gidiyor hiç hasar almadan.
Aras çok kötü şube çalışan olarak kötü kargoya güncelleme geçmiyorlar nerede olduğunu göremiyorsun vesaire
PTT bazen yavaş bazen hızlı canları ne isterse.
MNG olması gerektiği gibi ne hızlı ne yavaş dümdüz şirket.
Sürat de hızlı fakat hasat konusu içim bir şey diyemem hasarlı geliyor.
UPS de iyi fakat şubesi yok ya adamların anlamıyorum şubeye gitmek için 2 saat yol çekiyorum onun dışında sorunsuz.

Diğer bin bir türlü kargo şirketleri benzer sadece bunlar genel Türkiye'de tanınan şirketler olduğu için bunları yazdım.

Hayatımda hiçbir kargo firması ile sıkıntı yaşamadım. Sadece yılbaşında anneme yılbaşı süslemesi söylediğim zaman bahçemizin içine değil(ufak bir ilçe olduğu için bütün elemanlar bahçenin içine koymaları gerektiğini biliyor) kapının önüne koymuşlar ve birisi kargolarımızı alıp gitmiş. Kargo firmasına ulaşıp söyleyince gerekli girişimi yapıp ücretimizi iade ettiler sağ olsunlar. Bunun dışında yaşadığım 3 ilçede de(İstanbul, İzmir ve Ankara) bütün kargo firmalarından gayet memnunum.

Yurt içi: Bu firmada çok hızlı. Benim paketlerimde hasar yoktu.

Yaşadığım şehir: Adıyaman.

HepsiJet: Fena değil bilgisayarımı onlar getirdi fakat herhangi çizik mizik yok.
Yurt içi hızlı fakat genelde hasarlı kargo gelir
Trendyol Express: Yavaş fakat hasarsız.
PTT: Allah belasını versin PTT'nin konuşmak bile istemiyorum.

Aras Kargo'ya özel bir bölüm ayırmak istiyorum, Aras Kargo tam olarak budur:

Hepsijet dışında tüm firmalarda bir sorun yaşadım illa ki. Hepsijet ile geliyorsa içime su serpiliyor ama genel olarak %90 HB siparişlerinde çalışıyorlar bildiğim kadarıyla. Trendyol da gayet iyi, hızlı. Kolay gelsin bir iki kez sorun yaşadım adreste yoktunuz gibi ama son 1 senedir sorunsuz.