Karın bölgesini eritmek için egzersiz önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anakin Skywalker
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 235

Anakin Skywalker

Becerikli
170 65 kiloyum, 2 aydır spor yapıyorum. Karın kası için kardiyo yapmayı düşünüyorum fakat bu karın bölgesini eritmek için ayrı bir şey yapmalı mıyız? Sizin deneyimlerinizi, verebileceğiniz önerileri dinlemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölgesel yağ kaybı neredeyse yok denecek kadar azdır. Vücudun yağ depolama şekli genetik ve çeşitli faktörlere bağlıdır. Erkeklerde yağ genellikle bel ve göbek bölgesinde, kadınlarda ise bel ve bacaklarda depolanır (Evrim Ağacı).

Karın kaslarınızın belirgin hale gelmesini veya en azından fark edilir olmasını istiyorsanız, vücut yağ oranınızı %15’in altına düşürmelisiniz (Healthline). Vücut yağ oranına dikkat etmediğiniz sürece, karın kaslarınızı ortaya çıkarmak için yaptığınız antrenmanlar etkili olmayacaktır. Ancak karın kası antrenmanlarının, kasları büyütmek ve görünür hale getirmek dışında birçok faydası olduğu da bilinmektedir. Güçlü bir karın bölgesi, genel postürünüzü iyileştirebilir, denge ve dayanıklılığınızı artırabilir (Nike).

Bu nedenle antrenmanlarınıza, hem vücut yağ oranınızı düşürmeye hem de karın kaslarınızı geliştirmeye yönelik olarak devam etmelisiniz.

Bazı insanlar için spor yapmak eziyet oluyor, mesela benim için. %35-40 yağ oranına sahiptim. Boyum 173 cm, kilom ise 130’du. Şu an 80 kiloyum ve yağ oranım %19.

En çok kiloyu gövdemden ve bacaklarımdan verdim. Tabii ki bu insandan insana değişiyordur. İki günde bir kardiyo yaptım, kardiyo yapmadığım günlerde ise ağırlık çalıştım. Bu hikayenin mutlu sonla bittiğini sanıyorsan yanılıyorsun. Göbeğim hâlâ duruyor.

Diyeceğim o ki, kas yapmak istiyorsan bir spor hocasıyla çalışman lazım. İşin tekniğini onlar daha iyi bilir.

Herkesten duyabileceğin şeylerden ayrı olarak şunu söyleyeceğim hormonlarına dikkat et.Hormonel denge beslenme ve antrenman kadar önemli.Peki nasıl mı dikkat edeceksin?
Burası çok geniş bir kapsam hormonlar her şeyden etkilenir.Beslenme,antrenman,sirkadiyen ritim ve toksinler.Beslenme ve antrenman kısmına girmeyeceğim her yerde var çok uzar konu sadece şunu diyeceğim micro besinlere de makro kadar önem ver.Öyle herkesin ağzına sakız olmuş tavuk göğüsünün çok iyi olduğunu zannetme içinde pek mikro besin yok.Kırmızı et tercih et.Meyve ve basit şeker yemenin farklarından biri de tam da bu konu.Birinde fiber(lif),mineraller ve vitaminler var diğeri sadece şeker.
Her neyse sirkadiyen ritmine önem ver iyi bir uyku çekmeni de bu sağlayacak erken yat erken kalk.Geceleri mavi ışıktan uzak dur veya minimalize et(blue light blocking glasses gibi)İstersen kırmızı ışık da açabilirsin geceleri.Uyuduğun ortam sessiz,serin(abartmadan) havalanmış ve zifiri karanlık olsun.
Son olarak toksinler.Bu hususta da ağır metal,endokrin sistem bozucu kimyasallar,micro plastik vb konularda araştırma yapabilirsin uzun bir konu gene.Benim ekstra önem verdiklerim içeriği temiz minimalist doğal deodorantlar kullanmak,sadece paslanmaz çelik ve döküm demir tava ve tencereler kullanmak.Tüy dökücü krem gibi şeyleri ÖZELLİKLE koltuk altı ve genital bölge gibi emici yerlerde kullanmamak.Pamuk bambu veya ipek kıyafetler tercih etmek(özellikle iç giyimde)
Bunlara dikkat edersen hormonel dengen iyileşir ve her şey daha kolay olur.Aynı antrenmanla daha fazla sonuç ve verim alırsın.Aynı beslenme ile daha çok kas yapar daha çok yağ yakarsın.Yüzün bile değişir kemik yoğunluğun artar vücut direncin artar.Libidon artar zihinsel performansın, azmin ve hırsın bile az da olsa artabilir.
Başarılar

Çok özet ve net bir cevap:

Bölgesel zayıflama, karın bölgesini eritme diye bir şey yok.

Detay:

Bazı araştırmalar, kardiyo öncesinde karın kaslarını çalıştırmanın, o bölgedeki kan akışını artırarak yağ yakımına minimal de olsa katkı sağlayabileceğini söylüyor. Fakat bu, tek başına büyük bir fark yaratmaz. En önemlisi mutfak düzenini değiştirmen. Sağlıklı ve düzenli beslenmeyle birlikte işlenmiş gıdalardan, doğal yağ dışı yağ içeren yiyeceklerden, hormonel bozukluklara neden olan besinlerden kaçınman. Üstüne aldığın kaloriden daha fazla yakarak bu süreci gerçekleştirebilirsin. Bilimsel olarak başka hiçbir açıklaması yok. Alınan Kalori < Yakılan Kalori = YAĞ KAYBI

Örnek olarak 10 farklı kişi, aynı boy ve yağ oranında olsun. Bu kişiler aynı antrenman programını ve beslenmeyi uygulasın. Hepsinin yağ attığı bölgeler değişecektir. Bu tamamen anatomine bağlı. Kişilerin aynı boy ve yağ oranında birbirinden farklı gözükmelerinin nedeni budur.

Bir kişinin 90 kilo %15 yağ oranında karın kasları gözle görülebilirken, aynı boy ve kiloda (yağ oranında) bir başkasının karın kasları hafif gözükebilir ancak omuzları daha geniş veya kol kasları daha yağsız dolayısıyla daha detaylı olabilir. Bu özet bir cevap olarak kalsın, kafanda büyütmeden standart doğruları uygulamaya devam et. Bu iş roket bilimi değil evet ancak bir anlatmaya başlasam, bu konularla alakalı tüm detayları aktarmak istesem burada saatlerce yazı yazmam gerekir. Aslında bir çok minik minik detay mevcut. Yine de standart doğrular seni çokça ileriye taşır.

Hocam güzel yazmışsınız bölgesel yağ yakımı yoktur da sadece alınan kalori yakılan kalori ile kütle kaybı ve artışını doğrudan ilişkilendirmek oldukça yetersiz olur.Kısa süreçte aynı kaloriyi alan ama biri kötü biri iyi beslenen 2 kişide aynı kütle kaybı olsa bile birisi daha çok kas kütlesi kaybederken diğeri daha çok yağ kaybeder.Kısa vaadede bile bu ilişki yetersiz iken uzun süreçte daha da alakasızlaşır.Aynı kaloriyi alan ama leş gibi beslenen kişinin sağlığı ve hormonları bozulur.Bedeni tümden yıpranır ve çöker.Dolayısıyla aşırı şekilde kilo alır veya kaybeder ki bu durumda kilonun önemi bile kalmaz kilo değişiminden bile daha önemli problemler vardır zaten vücutta.
Lütfen sadece kalori açığı ile yağ kaybını ilişkilendirerek yönlendirmeyin.Vücut karmaşık bir makine sadece stres bile her şeyi altüst edebilir.

Hocam karnım yağsız olduğu için düzenli mekik çekerek çok güzel oldu. Sizinki yağlı ama işe her türlü yarar diye düşünüyorum.

Hocam selamlar tekrardan, değerli eleştirin için teşekkürler. %100 haklısın. Ben arkadaşı detaya boğmak istemedim. Yüzeysel anlattım, yoksa elbette alınan ve yakılan kalori farkı direkt kütle kaybettirecek de olsa alınan kalorinin nasıl alındığı çok önemlidir. Örneğin bir araştırma şunu da diyor: yaktığın kalori aldığından fazla da olsa, kalorinin makroları yağ ağırlıklıysa; yağ moleküllerinin sindirime katılmadan önce de depolanma özelliği var. Bu ve bunun gibi detaylara girmedim ben. Umarım anlatabildim.

Hocam karnım yağsız olduğu için düzenli mekik çekerek çok güzel oldu. Sizinki yağlı ama işe her türlü yarar diye düşünüyorum.
Elbette. Core, ABS çalışmaları ve kardiyo kesinlikle yağ oranı fark etmeksizin düzenli yapılmalı. Karın kasları içeride olduğundan yağ tabakası ne zaman giderse o zaman ortaya çıkar. Hiç ABS çalışmayan bir kişi yağsızsa yine karın kasları gözükecektir zaten ancak hacimsiz ve sönük duracaktır. Yağ oranı 25 veyahut 30 olan bir kişi diyet(cut) dönemi boyunca ABS çalışırsa diyet sonu acayip bir karın görüntüsüne sahip olacaktır. %10 civarları çok iyi duracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…