Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
7
Burada pek gozlemlemedim ama denk geldigim oldu. Ornek veriyorum, bir telefon onerisi konusu açılıyor. Kisi iki telefon arasinda kalmis. Normalde yapilmasi gereken, mesajda konu sahibinin isteklerine gore neyin iyi oldugu, hangi cihazin hangi konuda neden onde oldugunun açıklanmasıdır. Fakat bazi kisiler direkt olarak karsilastirma sitesi atıyor, al buradan bakabilirsin diyip geciyor. Haliyle hem doğru olmayan bilgiler ile konu sahibi yanılabiliyor hem de farklari aciklayan uyelerin mesajlarinin önemi kalmamis oluyor. Bununla ilgili kural var mı diye baktim ancak tam kapsamli bir kural bulamadim.

31.Kural: "CPUBoss, GPUBoss ve Can You Run It sitelerindeki karşılaştırmaların cevap olarak sunulması yasaktır. Bilgilerin güvenilir bulunmadığı siteler yasaklanır, filtrelenir."

Ya bu kural duzenlenip, karşılaştırma siteleri engellenmeli ya da yeni kural eklenmeli. Sebebi yukarida anlattigim gibi, bilgileri tamamen ve eksiksiz olarak giren bir site su ana kadar hic gormedim ve mesajinda aciklayici cumleler kullanan insanlarin mesaj yazmasinin anlami kalmıyor. Zaten soru soran kisi bu tarz siteleri az cok kullanmıştır ve buralardan net fikir olusturamadigi icin foruma gelmistir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 13 Eksi
Aslında o tarz mesajları raporlayabilirsiniz, gereksiz mesaj kategorisinde değerlendiriliyor olması lazım çünkü sadece link bırakılıyor. Onu konu sahibinin kendisi de yapabilir.

Konu sahibinin ihtiyaçlarına göre, bilinçli kişinin öneri sunması daha sağlıklı olur. Güzel öneri, artıladım.

Bana çok kişisel ve geliştirilmesi zor bir öneri gibi geldi. Bu yapılacaksa şey de yapılmalı mesela; konu sahibi iyi batarya istediği halde S22/S23 FE önerilmesi yasaklanmalı ya da oyun performansı isteyene Exynos öneren aynı şekilde. Kaliteli kamera isteyene Poco filan. Bu böyle gider..

Son düzenleme:
Telefon kiyaslamalarina gelip Epey linki atanlari gorunce denilenleri anlayabiliyorum. Mantikli bir oneri.
O sitede yazanlar hakkında fikir sahibi olsam konu açmam zaten :rofl: Yazmışlar Zartdragon Zurt65 işlemci, 12MP kamera… Be adam ne anlarım ben bunlardan? Söyle hangisi daha iyi iste?

Bu yapılacaksa şey de yapılmalı mesela; konu sahibi iyi batarya istediği halde S22/S23 FE önerilmesi yasaklanmalı ya da oyun performansı isteyene Exynos öneren aynı şekilde. Kaliteli kamera isteyene Poco filan.
Bu tur onerileri yapanlari zaten yanlis bilgi olarak raporlayabiliriz, ki her islemcinin ve cihazin bahsettiğiniz maddelerde performanslari ayni olmayabiliyor.

Burada pek gozlemlemedim ama denk geldigim oldu. Ornek veriyorum, bir telefon onerisi konusu açılıyor. Kisi iki telefon arasinda kalmis. Normalde yapilmasi gereken, mesajda konu sahibinin isteklerine gore neyin iyi oldugu, hangi cihazin hangi konuda neden onde oldugunun açıklanmasıdır. Fakat bazi kisiler direkt olarak karsilastirma sitesi atıyor, al buradan bakabilirsin diyip geciyor. Haliyle hem doğru olmayan bilgiler ile konu sahibi yanılabiliyor hem de farklari aciklayan uyelerin mesajlarinin önemi kalmamis oluyor. Bununla ilgili kural var mı diye baktim ancak tam kapsamli bir kural bulamadim.

31.Kural: "CPUBoss, GPUBoss ve Can You Run It sitelerindeki karşılaştırmaların cevap olarak sunulması yasaktır. Bilgilerin güvenilir bulunmadığı siteler yasaklanır, filtrelenir."

Ya bu kural duzenlenip, karşılaştırma siteleri engellenmeli ya da yeni kural eklenmeli. Sebebi yukarida anlattigim gibi, bilgileri tamamen ve eksiksiz olarak giren bir site su ana kadar hic gormedim ve mesajinda aciklayici cumleler kullanan insanlarin mesaj yazmasinin anlami kalmıyor. Zaten soru soran kisi bu tarz siteleri az cok kullanmıştır ve buralardan net fikir olusturamadigi icin foruma gelmistir.
Katılıyorum.