USB 3.0 kart okuyucu yine USB 3.0 portuna bağlı. Windows 11'de 270 MB/s değerini alırken Linux Mint'te 7 MB/s değerini alıyorum. Sebebi nedir?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Direkt Drive klasörüne atıyorsan normal bu arada. Orası direkt upload ediyor. Nemo’da dahili olarak yok sync özelliği.
Hocam ben drive mevzusunu anlamadım. Kart okuyucudan bahsedilmiyor mu? Mesajları mı göremiyorum yoksa ben.Tüm alışkanlıklarını değiştimen lazım demiştim. Bana da oldu hepsi.
Ben başka yere mount ederek halletmiştim direkt sync olayını ama verimsiz. Şimdilik Drive Web en iyisi.
Ya da halen aktifse (bildiğim kadarıyla değil) Drive’ın CLI aracını kullanabilirsin abi.
Drive klasörüne atıyor direkt. Nemo’da gsfv ile bağlanan klasör. Ben Recep abinin yanındaydım onu yaparken, sonradan aklıma geldi bu sorun.Hocam ben drive mevzusunu anlamadım. Kart okuyucudan bahsedilmiyor mu? Mesajları mı göremiyorum yoksa ben.
Kart okuyucuyla bağlantısını yine anlamadım.Ya da halen aktifse (bildiğim kadarıyla değil) Drive’ın CLI aracını kullanabilirsin abi.
Drive klasörüne atıyor direkt. Nemo’da gsfv ile bağlanan klasör. Ben Recep abinin yanındaydım onu yaparken, sonradan aklıma geldi bu sorun.
Kart okuyucudan direkt mount edilmiş Drive klaösrüne kopyalama yapıyor. Bu da direkt upload ediyor dosyayı. Aktarım hızı da upload ile sınırlı kalıyor bu yüzden.
Windows’ta ise önce yerel olarak kopyalıyordu. Drive istemcisi onu otomatik upload ediyordu sonradan.
Kart okuyucudan direkt Mount edilmiş Drive klaösrüne kopyalama yapıyor. Bu da direkt upload ediyor dosyayı. Aktarım hızı da upload ile sınırlı kalıyor bu yüzden.
Windows'ta ise önce yerel olarak kopyalıyordu. Drive istemcisi onu otomatik upload ediyordu sonradan.
Şimdi anladım olayı. Recep abi eksik bilgi vermiş, ben de USB kartıyla alakalı donanımsal olma ihtimalinden şüphelendim.
Windows'ta da doğrudan Drive klasörüne kopyalıyordum. Yani bir son kullanıcı olarak Linux'tan beklediğim aşağı yukarı aynı şey. Tabi Windows için uygulaması vardı.Windows’ta ise önce yerel olarak kopyalıyordu. Drive istemcisi onu otomatik upload ediyordu sonradan.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-