RedBuLL

Uzman
Öncelikle iyi sosyaller, kolay gelsin.
Benim sorum basit; sistemim RAM ve ekran kartım hariç tamamlandı. Bağlantılar yapıldı, sıvı soğutucu ve fanların RGB bağlantıları tamam, lakin sıvı soğutucunun girişi olan CPU_FAN girişi boşta kaldı. Anakartımda bulunan AN2_pump adlı girişe taktık, biz bunu doğru olan hangisi?

image.webp

image.webp

image.webp

@michaelscofield @LH44 @Ayhan Dönmez @SHERLOCKED hocalar yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi sosyaller, kolay gelsin.
Benim sorum basit; sistemim RAM ve ekran kartım hariç tamamlandı. Bağlantılar yapıldı, sıvı soğutucu ve fanların RGB bağlantıları tamam, lakin sıvı soğutucunun girişi olan CPU_FAN girişi boşta kaldı. Anakartımda bulunan AN2_pump adlı girişe taktık, biz bunu doğru olan hangisi?

Eki Görüntüle 238552

Eki Görüntüle 238553

Eki Görüntüle 238554

@michaelscofield @LH44 @Ayhan Dönmez @SHERLOCKED hocalar yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

@X99 Force'ta Pump girişi vardı, bir inceleyin. ASUS Prime serisine Pump yerine CPU_Fan koyuyor.

1775310515868.webp

1775310837000.webp

@RedBuLL Yol gösterecektir. AIO, Thermalright Frozen 360 mı? ARGB girişini ARGB portuna, pompa bağlantısını PUMP portuna yapın. Radyatör fanları için fan çoklayıcı CPU_Fan bağlayıp 3 fanın bağlantısını da kutu içeriğinden çıkan çoklayıcıya gerçekleştirin.

Bu şekilde olmalı.

Konuya etiketlediğin arkadaşlar için şemayı bırakıyorum.

Ekran görüntüsü 2026-04-04 164157.webp

Pompayı; cpu_opt kısmına bağlatıktan sonra, pompanın fanlarını CPU_FAN kısmına bağlaman gerekli, sistemi toplatıktan sonra CPU_FAN kısmı boş kalırsa, BIOS'ta CPU_FAN error hatası alabilirsin sistem boot etmeyebilir.
CPU fan konusunda ne demek istediğini anlayamadım hocam @Ayhan Dönmez.

Hocam dediğim gibi SYS_FAN1 takılı AN2_pump pompadan gelen kablo takılı diğer kabloda cpu_opt takılı.

Dediğim gibi organize edin. CPU_Fan portuna 3'lü fan çoklayıcı ile fanları bağlayacaksın radyatöre monte edilenleri. Pompa bağlantısı FAN2_Pump yaptıysan doğru. ARGB bağlantısını ARGB portuna yapın. İşlem bu kadar. AIO kutusundan fan çoklayıcı geliyor 3'lü. @RedBuLL

Daisy Chain yok bu modelde fanlarda, fan çoklayıcı göndermişler o yüzden. Frozen 360 modeliyse eğer.

Dediğim gibi organize edin. CPU_FAN portuna 3'lü fan çoklayıcı ile fanları bağlayacaksın radyatöre monte edilenleri. Pompa bağlantısı fan2_pump yaptıysan doğru. ARGB bağlantısını ARGB portuna yapın. İşlem bu kadar. AiO kutusundan fan çoklayıcı geliyor 3'lü. @RedBuLL

Daisy chain yok bu modelde fanlarda, fan çoklayıcı göndermişler o yüzden. Frozen 360 modeliyse eğer.

https://www.gaming.gen.tr/urun/7106...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ elimdeki soğutucu bu hocam evet dediğiniz çoklayıcı kutusunda boşta duruyor.

Bu fanlar Daisy Chain değil, dişi-erkek şeklinde birbirine ardı sıra bağlanamıyor yani. O yüzden 3'lü çoklayıcı göndermişler, kutu içeriğinde mevcut. Fan çoklayıcı CPU_Fan porta takıp tek tek 3 fanın bağlantısını fan çoklayıcıya yapacaksın. Tek port üzerinden 3-4 fan sorun olmaz. Genelde port kapasitesi 1 Amper'dir, 5-6 fan takarsan RPM kısar. %100 devirde iken mesela 2200 dönüyorsa 1800 civarına geriler Amper limiti yüzünden. ASUS'ta 1A, MSI'de 2A idi. Manuel'de yazar. Senin senaryoda bu önemsiz. Dediğim şekilde yapın.

Bu fanların yalnızca ARGB bağlantısı Daisy Chain desteği var, dişi-erkek şeklinde birbirine bağlarsın ARGB kısmını. Sonra 3 tanesini birden anakarttaki boşta ARGB 5V portuna takarsın, olur biter. @RedBuLL