Çözüldü Kasa çalışıyor ancak ekranda “sinyal yok” yazıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xrat

Çalışkan
Bir süre kullanmadım, kasayı açmadım. İlk başta klavye ışığı bile yanmıyordu, sadece mouse ışığı yanıyordu. RAM’in sadece bir tanesini çıkardım, bir slota RAM taktım sadece. Bir de kasanın üstünde kırmızı bir ışık yanıyor. Oksitlenme çözümünü denedim, silgiyle silme işini yaptım, değişen bir şey olmadı. DisplayPort denedim, “sinyal yok” yazıyor. HDMI denedim, yine “sinyal yok” yazıyor.

20250622_213414.webp

20250622_213423.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yardımcı olan herkese minnettarım çok teşekkür ederim. Sorunu şöyle çözdüm sabahtan beri deniyorum aslında ama nedense BIOS pilini öylesine çıkardım tekrar ve çalıştı garip bir şekilde.
Kırmızı ışığı bilmiyorum ama aynı sorunu daha geçen yaşadım. PC'yi açıp içeri gitmiştim. Ekranın geldiğine emindim. Ama geldikten sonra monitörün ışığının rengi değişti ve hiç görüntü gelmedi. Eski ramları taktım falan sorun aynıydı. Monitörün güç fişini tak çıkar yaptığımda sorunum direkt çözüldü. Monitörün Power saving özelliği ile alakalı bir şey sanırım. Dediğim yöntemi bir dene. Monitörün güç kablolarını falan tak çıkar yap fişten.

Denedim ama sonuç yine aynı

Kırmızı ışığı bilmiyorum ama aynı sorunu daha geçen yaşadım. PC'yi açıp içeri gitmiştim. Ekranın geldiğine emindim. Ama geldikten sonra monitörün ışığının rengi değişti ve hiç görüntü gelmedi. Eski ramları taktım falan sorun aynıydı. Monitörün güç fişini tak çıkar yaptığımda sorunum direkt çözüldü. Monitörün Power saving özelliği ile alakalı bir şey sanırım. Dediğim yöntemi bir dene. Monitörün güç kablolarını falan tak çıkar yap fişten

Büyük ihtimalle BIOS P. O. S. T almıyor. Elimdeki ASUS anakartta da aynısı oluyor RAM slotlarıyla ilgisi bir sorun, RAM'ler düzgün çalışıyordu başka anakartta fakat asla ASUS'ta P. O. S. T almıyordu.

Yardımcı olan herkese minnettarım çok teşekkür ederim. Sorunu şöyle çözdüm sabahtan beri deniyorum aslında ama nedense BIOS pilini öylesine çıkardım tekrar ve çalıştı garip bir şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt