Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fatihyuksel1

Uzman
Sistemimi halihazırda kullanırken bir anda kapandı, tekrar açmaya çalıştığımda ekran gelmiyor. Anakart üzerindeki tüm ışıklar yanıyor, debug ledlerinin hiçbiri yanmıyor. RAM'leri, ekran kartını ve BIOS pilini sök tak yaptım fakat sonuca ulaşamıyorum. Power tuşuna bastığımda 1 dakika kadar çalışıyor sonrasında kapanıyor sistem.

Sistem bilgileri:
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran Kartı: RX 580.
  • Anakart: MSI B350M.
  • PSU: Corsair VS450 PSU.
IMG_1377.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci veya ekran kartı yüksek sıcaklığa maruz kalmış olabilir mi? Kullanım sırasında kapanması aklıma bunu getiriyor. Mümkünse yedek parçayla deneyin. 1 dakika kadar çalışıp kapanması da bunu destekler nitelikte. Kendi soğutma çözümlerindeki bir sorun açıldıktan sonra yüksek sıcaklığa erişip kapanmalarına sebep oluyor olabilir.

Bu açıldığı 1 dakika içinde sistem ışıkları RGB'dir vesairedir, yanıyor mu, ne durumdalar?

İşlemci veya ekran kartı yüksek sıcaklığa maruz kalmış olabilir mi? Kullanım sırasında kapanması aklıma bunu getiriyor. Mümkünse yedek parçayla deneyin. 1 dakika kadar çalışıp kapanması da bunu destekler nitelikte. Kendi soğutma çözümlerindeki bir sorun açıldıktan sonra yüksek sıcaklığa erişip kapanmalarına sebep oluyor olabilir.

Bu açıldığı 1 dakika içinde sistem ışıkları RGB'dir vesairedir, yanıyor mu, ne durumdalar?

Hayır sistem boştayken kapandı sıcaklık değerlerimi sürekli kontrol ederim işlemcim 85 geçmez yükteyken ekran kartımda 70 civarları Max. Power tuşuna basınca klavye mouse ışıkları normal şekilde yanıyor.

Hayır sistem boştayken kapandı sıcaklık değerlerimi sürekli kontrol ederim işlemcim 85 geçmez yükteyken ekran kartımda 70 civarları Max. Power tuşuna basınca klavye mouse ışıkları normal şekilde yanıyor.
Işıklar yanıp kısa bir süre içinde pc kapanıyorsa, işlemci pinlerine bakabilirsiniz.

Işıklar yanıp 1 dakika veya daha az bir süre içinde PC kapanıyorsa, tıpatıp aynısını yaşadım, işlemci pinlerine bakabilirsiniz.

Hocam işlemcim daha yeni 1 ay oldu sorun olacağını sanmıyorum ama son olarak elimi sürmediğim işlemci kaldı tekrar sökül bakayım bari.

Işıklar yanıp kısa bir süre içinde pc kapanıyorsa, işlemci pinlerine bakabilirsiniz
Hocam işlemcim daha yeni 1 ay oldu sorun olacağını sanmıyorum ama son olarak elimi sürmediğim işlemci kaldı tekrar sökül bakayım bari.
bu da olmadı

Son düzenleme: