ZaynRobin

Üyecik
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi, oyun oynuyordum ve bir anda monitörüm ile klavyem gitti ama kasa hâlâ çalışıyordu. Ben de kapatıp tekrar açayım düzelir düşüncesiyle hareket ettim fakat aynı sorun devam ediyor, kasa stabil çalışıyor.

Kulaklığa enerji geliyor, ışıkları yanıyor ama ne monitör ne klavye ne mouse çalışmıyor. Bir anda neden olmuştur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör ekranında HDMI no signal gibi bir yazı mı çıkıyor?
RAM'lerç çıkarın, silgi ile silin uç kısımlarını. Slotlarını değiştirip de deneyebilirsiniz.
Sonra tek RAM'e düşürüp deneyin. Eğer dual channelsa Tek RAM takın deneyin.
En son olarak da BIOS pilini çıkartabilirsiniz. Sonra takarsınız. Ufak bir ihtimal ama kablo değiştirip de deneyebilirsiniz. HDMI veya DisplayPort'u. Genel itibari ile çözüm yolları bunlar benim de eski sistemde başıma gelmişti bu durum. RAM'leri çıkartıp slotlarını değiştirip silgi ile tek slotta deneyince düzelmişti. Umarım sizin de bu dediğim yollardan birinde düzelir. RAM'leri çıkarırken tek tek denemeye çalışınca bekle, hemen takma.

Yakınında herhangi bir arkadaşın veya sende varsa başka bir monitörde dener misin? Aynı HDMI veya DisplayPort ile bir de farklı kablolar ile.
Deneyeceğim ekstra monitör veya arkadaşım yok maalesef ama klavye, fare de yok. Ayrıca dediğim gibi kulaklığın ışığı yanıyor, enerji var.

Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi, oyun oynuyordum ve bir anda monitörüm ile klavyem gitti ama kasa hâlâ çalışıyordu. Ben de kapatıp tekrar açayım düzelir düşüncesiyle hareket ettim fakat aynı sorun devam ediyor, kasa stabil çalışıyor.

Kulaklığa enerji geliyor, ışıkları yanıyor ama ne monitör ne klavye ne mouse çalışmıyor. Bir anda neden olmuştur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

RAM ile alakalı bir problemdir muhtemelen hocam, zamanında yaşamıştım. Tak çıkar yapmayı deneyin, farklı slota takın. Eğer çift RAM kullanıcısıysanız ikisinden sadece birini takarak deneyin. Birisinde arıza devam ediyor, fakat diğer RAM'i taktığınızda sorun çözüldüyse RAM arızalanmıştır.

RAM ile alakalı bir problemdir muhtemelen hocam, zamanında yaşamıştım. Tak çıkar yapmayı deneyin, farklı slota takın. Eğer çift RAM kullanıcısıysanız ikisinden sadece birini takarak deneyin. Birisinde arıza devam ediyor, fakat diğer RAM'i taktığınızda sorun çözüldüyse RAM arızalanmıştır.
Akşam dönüşü eve gider gitmez deneyeceğim hocam çok teşekkür ederim umarım faydalı olur.